Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Video: H Πρώτη Επίσημη Παρουσίαση του «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» του ΙΕΝΕ (Α’ Μέρος)

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Δείτε το α΄ μέρος της πρώτης επίσημης παρουσίασης του «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» (SEEEO 2016-2017), της μεγάλης μελέτης αναφοράς του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2016 σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα.  


Στο video μιλούν κατά σειρά:

- ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος διατυπώνει εισαγωγικές παρατηρήσεις σχετικά με την μελέτη SEEEO 2016-2017.

- ο Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Κωστής Σταμπολής, ο οποίος αναφέρθηκε εκτεταμένα στο περιεχόμενο της έκδοσης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η μελέτη SEEEO 2016-2017 του ΙΕΝΕ, η οποία αποτελεί επικαιροποιημένη έκδοση του SEEEO του 2011, παρέχει μια εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη εικόνα του ενεργειακού τομέα της περιοχής. Όπως τόνισε, τα κυριότερα ζητήματα στον ενεργειακό τομέα για τη ΝΑ Ευρώπη αφορούν στη μείωση των τιμών του πετρελαίου και τις επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών της περιοχής, τις διασυνδέσεις των δικτύων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, καθώς και την εξάρτηση από τον άνθρακα.

Επίσης, ο κ. Σταμπολής υπογράμμισε ότι αποτελεί πρόκληση συνολικά για την περιοχή η μακροπρόθεσμη στρατηγική για την προώθηση του ανταγωνισμού και της «καθαρής» ενέργειας.

- ο κ. Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Senior Partner της KG Law Firm και Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ, που αναφέρθηκε στο κεφάλαιο της έκδοσης που αφορά τις νομικές εξελίξεις στις 13 χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Η χρηματοδότηση της μελέτης «South East Europe Energy Outlook 2016 - 2017» του ΙΕΝΕ προήλθε από μια ομάδα χορηγών στους οποίους περιλαμβάνονται οι εξής εταιρείες: Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΠΑ) ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες: Τέρνα Ενεργειακή, ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ, EnSCo, Energean Oil & Gas, καθώς και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm.

Χορηγοί της εκδήλωσης της 14ης Δεκεμβρίου 2016 ήταν η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, η IGI Poseidon, ο ΑΔΜΗΕ και η EnSCo.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron