Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Συμμετοχή ΙΕΝΕ στο Φόρουμ της Πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά» στα Χανιά

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ενεργή ήταν η συμμετοχή του ΙΕΝΕ στο φόρουμ της πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά», που διεξήχθη την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, στα Χανιά. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Μεζαρτάσογλου, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου, παρευρέθηκε στην εν λόγω ημερίδα, παρακολουθώντας τις εργασίες αυτής και πραγματοποιώντας σειρά επαφών.

Η παρουσία του ΙΕΝΕ στο συγκεκριμένο φόρουμ κρίθηκε απαραίτητη, καθότι το Ινστιτούτο, με αφορμή την επικείμενη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα και την περαιτέρω προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, αναπτύσσει με δική του πρωτοβουλία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μελέτης και συναφών δράσεων για την χωροθέτηση μονάδων ΑΠΕ (πχ. αιολικά, φωτοβολταϊκά, ηλιακά, γεωθερμικά) στον Ελλαδικό νησιωτικό χώρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΙΕΝΕ έχει επικεντρώσει αρχικά την προσοχή του στο Καστελόριζο για την πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης σχετικής μελέτης.

Στο φόρουμ συμμετείχαν πρόεδροι τοπικών κυβερνήσεων, εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων, Ο.Τ.Α. και άλλοι φορείς από όλη την Ευρώπη, ενώ τις εργασίες του άνοιξαν, με ομιλίες τους, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Miguel Arias Cañete και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Dominique Ristori.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron