Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ενεργειακό Συμπόσιο του ΙΕΝΕ στην Κύπρο με ’ξονες το Φυσικό αέριο, τον Ηλεκτρισμό και τις ΑΠΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσιότητας, εξειδικευμένων εκδόσεων, και συνεδρίων fmw Financial Media Way ανακοινώνει την οργάνωση στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιανουάριο ενός πολυσήμαντου ενεργειακού Συμποσίου.

Το 1ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Cyprus Hilton στη Λευκωσία και στόχος του είναι η ανασκόπηση και παρουσίαση την τελευταίων εξελίξεων στον τομέα της ενέργειας τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Τίτλος του Συμποσίου είναι "οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο" και θα καλύψει την ενεργειακή στρατηγική στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων, τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου, την αγορά ηλεκτρισμού, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και την ενεργειακή αποδοτικότητα με ιδιαίτερη αναφορά στα κτίρια.

Ειδικότερα, το Ενεργειακό Συμπόσιο που τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας ως εξής:

  • Νέα ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής πολιτικής για το 2020.
  • Έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, το νέο ενεργειακό μίγμα και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή.
  • Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο.
  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), συμπαραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο Συμπόσιο θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν οι αρχηγοί την Κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου, υπουργοί από την Κύπρο και την Ελλάδα, εκπρόσωποι κρατικών και ιδιωτικών φορέων και εταιρειών των δύο χωρών, ακαδημαϊκοί στα θέματα ενέργειας και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του τομέα της ενέργειας.

Συνολικά στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν περισσότεροι από 25 ομιλητές, οι οποίοι θα καλύψουν όλο το φάσμα των ενεργειακών πόρων και εφαρμογών.

Το πλήρες πρόγραμμα του Συμποσίου με τους ομιλητές κατά ενότητα και πληροφορίες για συμμετοχή στο Συμπόσιο έχουν αναρτηθεί στο site του ΙΕΝΕ (www.iene.gr) που είναι προσβάσιμο μέσω ειδικού banner.

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron