Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Το ΙΕΝΕ Παρουσίασε τη Μελέτη «SE Europe Energy Outlook 2016/2017» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Μετά από πρόσκληση του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, ομάδα στελεχών του ΙΕΝΕ επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο, στις 3 Νοεμβρίου 2017, ως ομιλητές σε δίωρο απογευματινό σεμινάριο με θέμα τις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΝΑ Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου παρουσίασαν τη βασική μελέτη αναφοράς του Ινστιτούτου Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), “SE Europe Energy Outlook 2016/2017”, ενώ συζήτησαν τις διάφορες πτυχές της ενεργειακής ατζέντας της περιοχής, όπως θέματα υποδομών, ενεργειακής ασφάλειας, επενδυτικών και οικονομικών προοπτικών κ. ά. Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς φιλοξενεί το πιο διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας. Συνεπώς, η παρουσίαση του SEEEO 2016/2017 του ΙΕΝΕ αποτέλεσε μία σημαντική συνεισφορά στο Πρόγραμμα Σπουδών του Προγράμματος.

Ειδικότερα, η παρουσίαση της μελέτης πραγματοποιήθηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΙΕΝΕ κ. Κωστή Σταμπολή, τον Επικεφαλής Ερευνητικών Προγραμμάτων κ. Νικόλαο Σοφιανό και τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Ινστιτούτου κ. Δημήτρη Μεζαρτάσογλου. Στα εισαγωγικά του σχόλια, που προηγήθηκαν της παρουσίασης, ο επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, τόνισε τη σημασία της μελέτης και την ολιστική προσέγγιση που την διέπει, καθώς και την εις βάθος εξέταση των διαφόρων πτυχών και προβλημάτων του όλου ενεργειακού φάσματος της ΝΑ Ευρώπης, στην οποία προχωρά.

Τέλος, το ΙΕΝΕ δώρισε στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιά δύο αντίτυπα του SEEEO 2016/2017, ενώ η ηλεκτρονική παρουσίαση της μελέτης απεστάλη στον καθηγητή Ιωάννη Παραβάντη για διανομή σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron