Ενεργειακή Επικαιρότητα

ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία Υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης στον Τομέα της Καθαρής Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν τη Δευτέρα μνημόνιο συναντίληψης ( MoU) για συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το MoU εστιάζει στη συνεργασία για το διοξείδιο του άνθρακα, τα καθαρά ορυκτά καύσιμα και τις προοπτικές διαχείρισης άνθρακα, καθώς και την ανάπτυξη τεχνολογιών καθαρής ενέργειας.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων Khalid bin, Abdulaziz Al- Falih και ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick Perry, συναντήθηκαν στο Ριάντ, όπου και υπογράφηκε το μνημόνιο.

«Μετά από μια παραγωγική και ενημερωτική επίσκεψη στο Βασίλειο, οι Η.Π.Α. και η Σαουδική Αραβία εισερχόμαστε σε μια συναρπαστική νέα φάση στην ενεργειακή μας συνεργασία, στηρίζοντας την κοινή μας επιτυχία με προσήλωση στο μέλλον», δήλωσε ο Perry.

Το μνημόνιο καλύπτει πολλά τεχνικά πεδία στον τομέα της καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των κύκλων ισχύος του υπερκρίσιμου διοξειδίου του άνθρακα (sCO2), της δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα, του ισοζυγίου ενέργειας - νερού, καθώς και άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συνδέονται με τα καθαρά ορυκτά καύσιμα και τη διαχείριση του άνθρακα.

(από www.energia.gr, 06/12/2017)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron