Ενεργειακή Επικαιρότητα

OMV: Η Κομισιόν θα Πρέπει να Εξετάσει τις Θετικές Πτυχές του Nord Stream II

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επανεξετάσει τις θετικές επιπτώσεις του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II στην ασφάλεια του εφοδιασμού της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα από το βήμα του European Gas Conference ο Manfred Leitner, μέλος της διοίκησης της αυστριακής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV.

Ο Leitner σημείωσε ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom προμήθευσε και συνεχίζει να μεταφέρει σταθερά και αδιάλειπτα φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

«Η ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο είναι κρίσιμη και η Gazprom την εξασφαλίζει», υποστήριξε.

«Αυτό σημαίνει φυσικό αέριο για τη θέρμανση κατοικιών, σχολείων, νοσοκομείων και για την ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα. Το αέριο έρχεται με ασφάλεια και σε προσιτή τιμή», ανέφερε ο Leitner.

Παράλληλα, κάλεσε όσους επικρίνουν ή βλέπουν με επιφύλαξη τη Ρωσία να επαναξιολογήσουν τη στρατηγική τους, δεδομένου ότι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη βρίσκεται σε παρακμή, ενώ η ευρωπαϊκή ζήτηση αυξάνεται.

«Η Ρωσία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο. Για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού μας, έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε άμεσα με τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «προφανώς η κυκλική σύνδεση με τα αποθέματα αυτά είναι εφικτή μέσω του Nord Stream II».

Ο κ. Leitner σημείωσε ότι το έργο, το οποίο θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, με δυναμικότητα 55 δισ. κυβικών μέτρων, συγχρηματοδοτείται από πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες, τις E.ON, Wintershall, Shell, OMV και Engie.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη πηγή φυσικού αερίου και μία πολύ μεγάλη αγορά», ανέφερε.

Το έργο έχει σχεδιαστεί για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, δήλωσε, προσθέτοντας: «Θα ήθελα να ζητήσω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δει τους θετικούς σκοπούς που εξυπηρετεί αυτό το έργο».

(από www.energia.gr, 30/01/2018)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron