Ενεργειακή Επικαιρότητα

IEA: Οι ΗΠΑ θα Αποσπάσουν Μερίδιο της Παραγωγής Πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ την Επόμενη Πενταετία

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού αργού αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ και οδηγώντας τη χώρα, μία από τους μεγαλύτερους εισαγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, πιο κοντά στην αυτάρκεια, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας ( IEA).

H συμφωνία του 2017 ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και άλλους πετρελαιοπαραγωγούς, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για μείωση της παραγωγής βελτίωσε τις προοπτικές για άλλους παραγωγούς καθώς οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η αμερικανική παραγωγή αργού άρχισε να αυξάνεται και πάλι σημαντικά την προηγούμενη χρονιά και αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 12,1 εκατ. μέχρι το 2023. Η παραγωγή υγρών φυσικού αερίου ( NGL) θα αυξηθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα για να φθάσει τα 4,7 εκατ. μέχρι το 2023.

Με τη συνολική αμερικανική παραγωγή υγρών καυσίμων να αναμένεται να φθάσει σχεδόν τα 17 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2023, από τα 13,2 εκατ. το 2017, οι ΗΠΑ θα είναι μακράν ο κορυφαίος παραγωγός του κόσμου.

«Οι ΗΠΑ αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου τα επόμενα πέντε χρόνια» ανέφερε ο Fatih Birol, εκτελεστικός διευθυντής της IEA, στην έκθεση μεσοπρόθεσμων προβλέψεων του οργανισμού.

(από www.energia.gr, 05/03/2018)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron