Ενεργειακή Επικαιρότητα

‘Ράλι’ στις Τιμές του Αλουμινίου Εξαιτίας των Αμερικανικών Κυρώσεων Κατά της Ρωσικής Rusal

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Αύξηση μεγαλύτερη του 1% παρουσίασαν σήμερα οι τιμές του αλουμινίου, σημειώνοντας υψηλό επταετίας, ωθούμενες από τους φόβους της αγοράς για ενδεχόμενη μείωση της προσφοράς μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της μεγάλης ρωσικής εταιρείας παραγωγής αλουμινίου Rusal.

Οι ανησυχίες για την επίπτωση των κυρώσεων, οι οποίες άρχισαν στις 6 Απριλίου, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του αλουμινίου κατά περισσότερο από 20% μέσα στο μήνα. Η τιμή αναφοράς του στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου ήταν αυξημένη 1,1% στα 2.425,50 δολάρια ο τόνος στις 10.26 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), έχοντας φθάσει νωρίτερα στα 2.435 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011.

«Θεωρούμε ότι μία τιμή αλουμινίου περίπου 2.250 δολαρίων ο τόνος είναι δικαιολογημένη, καθώς λαμβάνει υπόψη την επίδραση από την έλλειψη του αλουμινίου της Rusal», δήλωσε αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia σε σημείωμά του, προσθέτοντας: «Μία υπερβολική αντίδραση είναι, όμως, πάντα πιθανή, καθώς οι αγοραστές κοιτάζουν να εξασφαλίσουν αλουμίνιο βραχυπρόθεσμα». Στη Rusal αντιστοιχεί το 6-7% της παγκόσμιας προσφοράς αλουμινίου.

(από www.energia.gr, 17/04/2018)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron