Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

4o Διεθνές Σεμινάριο «Energy & Shipping»

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018
Το Καθιερωμένο Σεμινάριο του ΙΕΝΕ για την Ενέργεια και την Ναυτιλία εφέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Ποσειδώνια

Για άλλη μια χρονιά, τοΙνστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει το καθιερωμένο διεθνές Σεμινάριο «Energy and Shipping», αυτή τη φορά στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια», που αναμένεται να συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον του εφοπλιστικού κόσμου, των εταιρειών ναύλωσης σκαφών, των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών, των νομικών οίκων και των μηχανικών πλοίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo στο χώρο των Ποσειδωνίων,την Παρασκευή, 8 Ιουνίου μεταξύ 12:30 και 16:30.

Καθώς ένα σημαντικό τμήμα της διεθνούς δραστηριότητας στην ναυτιλία αφορά στη μεταφορά ενός ευρέος φάσματοςενεργειακών προϊόντων, όπως είναι το αργό πετρέλαιο,τουγροποιημένο φυσικό αέριο ( LNG), τα σιδηρομεταλλεύματα αλλά και τα ειδικά φορτία, όπως είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο, το Σεμινάριο του ΙΕΝΕ παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διεξαγωγή μιας γενικότερης συζήτησηςαναφορικά με τη διασύνδεση της Ναυτιλίας με την Ενέργεια.

Ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η ελληνική εμπορικήναυτιλία στη μεταφορά των ενεργειακών αγαθών σε παγκόσμιο επίπεδο απετέλεσε για το ΙΕΝΕ την αφορμή για να διοργανώσει εκ νέου το πρωτοποριακό αυτό γεγονός σε συνεργασία με τα «Ποσειδώνια».

Το φετινό Σεμινάριο θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στο ζήτημα των προδιαγραφών καυσίμων ενόψει των συμφωνηθέντων από την ΙΜΟ μέτρων που αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα.Σημαντικές προσωπικότητες από τους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου, του ναυτιλιακού κόσμου και ειδημόνων του ναυτικού δικαίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μοναδική εκδήλωση.

Πρόεδρος και Συντονιστής της εναρκτήριας συνεδρίας θα είναι ο κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, πρόεδρος του ΙΕΝΕ.

Στη πρώτη συνεδρία θα μιλήσουν ακόμη, ο κ. Ν. Βερνίκος,Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ( ICC Hellas), ο κ. Γ. Τσαβλίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Tsavliris Group Worldwide Salvage& Towage, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, καθώς και ο Δρ. Στυλιανός Μπίκος, Δ/ντής Δραστηριοτήτων Εμπορίας Αερίου, ΔΕΠΑ ΑΕ.

Στη δεύτερη συνεδρία, την οποία θα συντονίσει ο κ. Κων/νος Παπαμιχαλόπουλος, αντιπρόεδρος του ΙΕΝΕ και Senior Partnerστην εταιρεία νομικών Συμβούλων KG Law Firm, ομιλητές θα είναιο κ. Γιάννης Ν. Παπανικολάου, Διευθυντής της Aegean Marine Petroleum Network Inc., ο κ. Γιώργος Δημόπουλος, Κορυφαίος Ειδήμων στην DNVGL και Διευθυντής της Maritime R& D., oκ. Ιωάννης Αράπογλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gastrade, του Ομίλου Κοπελούζου, ο Καθηγητής Ιωάννης Κ. Χατζηγεωργίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η κα. Ζωή Στολάκη, Νομική Σύμβουλος της ΔΕΠΑ.

Οι συμμετοχές στο Σεμινάριο είναι δωρεάν για όλα τα μέλη του ΙΕΝΕ και τους συμμετέχοντες στα «Ποσειδώνια» με υποχρέωση εγγραφής. Περισσότερες πληροφορίες για εγγραφές στοhttp://www.iene.eu/4th-international-energy-and-shipping-seminar-p4209.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron