Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Κοινή Εκδήλωση Ι.ΔΙ.Σ και ΙΕΝΕ για την Τουρκία Εν Όψει των Εκλογών στις 24/6

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Εν όψει των τουρκικών εκλογών στις 24 Ιουνίου, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Τουρκία: Ηγεμονικός Αναθεωρητισμός σε Ρευστό Περιβάλλον.»

Στην ημερίδα θα γίνει ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην Τουρκία και θα εξεταστεί το πώς αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα. Θα αναλυθεί, επίσης, η ενεργειακή υποδομή της Τουρκίας και η περαιτέρω ανάπτυξή της, όπως και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τη χώρα μας.

Συντονιστής της πρώτης ενότητας της ημερίδας με τίτλο «Εσωτερικές τάσεις και διαιρέσεις στο δρόμο προς τις εκλογές», θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καπόπουλος, και ομιλητές οι κύριοι Κώστας Α. Λάβδας, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Υφαντής, Αναπληρωτής Καθηγητής του ιδίου Πανεπιστημίου καθώς ο δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων Ι.ΔΙ.Σ.

Τη δεύτερη ενότητα της ημερίδας με τίτλο «Η Τουρκία ως περιφερειακή αναθεωρητική δύναμη», θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Κακολύρης, Επικεφαλής Ερευνητικού Προγράμματος «Πολιτικό και Εκλογικό Παρατηρητήριο», του ΚεΔΕΠΟΔ, με ομιλητές τους κυρίους Χάρη Παπασωτηρίου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθυντή του Ι.ΔΙ.Σ., τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Καθηγητή του ιδίου Πανεπιστημίου και τον Αντώνη Κλάψη, Διδάσκοντα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονικό Συντονιστή ΚεΔΕΠΟΔ.

Την τελευταία ενότητα της ημερίδας με τίτλο «Η ενεργειακή πτυχή της Τουρκικής ισχύος», θα συντονίσει ο κ. Χρήστος Δήμας, Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωπολιτικής και μέλος του Δ.Σ του ΙΕΝΕ. Θα μιλήσουν, ο κ. Δημήτρης Μεζαρτάσογλου, Επικεφαλής Έρευνας του ΙΕΝΕ, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ και ο κ. Παντελής Οικονόμου, πρώην στέλεχος Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2018, από τις 16:00 έως τις 20:15 στην Αίθουσα Έκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Δ (Χιλλ 3-5, Πλάκα, τηλ: 210 3312325).

 

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron