Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

«11ος Ενεργειακός Διάλογος για τη ΝΑ Ευρώπη»: Η Ανοδος των Αγορών Ηλεκτρισμού και οι Προτεραιότητες στις Υποδομές και τις Επενδύσεις

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Με την παρουσίαση των θέσεων και των δράσεων από εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και περιφερειακών οργανισμών συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα, στη Θεσσαλονίκη, ο Ενεργειακός Διάλογος για την ΝΑ Ευρώπη.

Τις εργασίες της πρώτης συνεδρίας του φόρουμ διηύθυνε ο κ. Nemad Stefanovic, Senior Expert for Electricity της Υπηρεσίας Ενέργειας της Σερβίας (ΑΕRS).

Στην ομιλία της, η κα. Επιστήμη Οικονομοπούλου, Policy Officer, Unit B της DG Energy, των Βρυξελλών παρέθεσε τις προτεραιότητες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο δρόμο για τη δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας και τόνισε πως υπάρχουν τεράστιες προοπτικές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μίλησαν , ακόμη , ο κ . Ιωάννης Ρετσούλης , Advisor-Wholesale Markets & Network Codes της Ε urelectric των Βρυξελλών , ο κ . Aleksandar Mijuskovits, Executive Director Coordinated Auction Officer in SE Europe (SEECAO) του Μαυροβουνίου , ο κ . Simon Uzunov, Electricity Expert/Deputy Head of Unit, Energy Community της Βιέννης και ο κ . Fransisco -Jose Fortuny, Principal Banker, Natural Resources, EBRD του Λονδίνου .

Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Ελλάδα, την Σερβία, την Βουλγαρία, καθώς και του εκπροσώπου της Black Sea Trade and Development Bank.


Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron