Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

«11ος Ενεργειακός Διάλογος για τη ΝΑ Ευρώπη»: Οι Προοπτικές της Προσφοράς και της Ζήτησης Φυσικού Αερίου στην ΝΑ Ευρώπη στο Επίκεντρο του Συνεδρίου του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα στην Θεσσαλονίκη, ο Ενεργειακός Διάλογος για την ΝΑ Ευρώπη, που διοργανώνει για 11η φορά, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Ο κ. Ιωάννης Δεσύπρης, Head of Regulatory Authorities του ομίλου εταιρειών, Μυτιληναίος, πήρε τη σκυτάλη ως προεδρεύων, στη δεύτερη συνεδρία του διεθνούς φόρουμ.

Ο κ. Δημήτρης Μανώλης, Head of International Activitis/Projects, της ΔΕΠΑ ο οποίος μίλησε πρώτος, παρουσίασε το σύνολο των δράσεων του οργανισμού στον τομέα ανάπτυξης αγωγών και δικτύων και εστίασε ιδιαίτερα τόσο στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, IGB που θα συνδέει την Ελλάδα με την Βουλγαρία, όσο και στον αγωγό EastMed που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της μελέτης. Ο κ. Μανώλης τόνισε ότι η ΔΕΠΑ πρωτοστατεί στο νέο τοπίο και περιβάλλον της αγοράς και ότι προωθεί την επέκτασή της στις νέες χρήσεις. Υπογράμμισε τέλος, πως το συνολικό ύψος του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος του οργανισμού ανέρχεται στα 5 δις. ευρώ.

Ακολούθως, ανέβηκε στο βήμα των ομιλητών ο κ. Δημήτρης Καρδοματέας, Head of Strategy & Development Division της ΔΕΣΦΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που ορθώνει η αυξημένη χρήση του φυσικού αερίου. Ο κ. Καρδοματέας παρουσίασε, επίσης, τις εξελίξεις στα Trade Facilities της εταιρείας, εξηγώντας πως προβλέπεται η δημιουργία χρηματιστηρίου συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και παραγώγων, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Ενέργειας Αθηνών που άνοιξε, πρόσφατα, τις πύλες του.

Μίλησαν, ακόμη, ο κ. Gokhan Yardim, Natural Gas General Manager της εταιρείας Turkeler στην Άγκυρα, καθώς και οι ειδήμονες σε θέματα ενέργειας, κκ. Aleksandar Kovacevic από την Σερβία και Vladimir Durovic από την Κροατία.

Ακολούθησε εκ νέου δημόσια συζήτηση με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της αγοράς φυσικού αερίου από την Ελλάδα, την Σερβία και την Αλβανία, με θέμα την Εξέλιξη των αγορών φυσικού αερίου στην ΝΑ Ευρώπη.

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron