Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

«11ος Ενεργειακός Διάλογος για τη ΝΑ Ευρώπη»: Καινοτομίες και Μετασχηματισμός των Ηλεκτρικών Δικτύων εν όψει Υψηλής Διείσδυσης των ΑΠΕ στην ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ενεργειακού Διαλόγου για την ΝΑ Ευρώπη που εξακολουθεί να διεξάγεται, για δεύτερη ημέρα στην Θεσσαλονίκη και διοργανώνει για 11η φορά, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) βρέθηκε το ζήτημα του μετασχηματισμού των ηλεκτρικών δικτύων καθώς θα εντείνεται η είσοδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις αγορές της περιοχής.

Στις ενδιαφέρουσες ομιλίες της τρίτης συνεδρίας του Συνεδρίου εντάσσεται αυτή της Dr. Vesna Borozan, Professor Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies στο Πανεπιστήμιο Κύριλλου και Μεθοδίου, των Σκοπίων. Η Dr. Borozan αναφέρθηκε στο πρόγραμμα CrossBo το οποίο αποτελεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας στην ΝΑ Ευρώπη.

Σημαντική ήταν, επίσης, η παρέμβαση του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου. Από του βήματος των ομιλητών, ο Regional Director Europe της Energy Exemplar, του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα που δεσπόζει στη διεθνή ενεργειακή αγορά. «Σε ένα κόσμο που αλλάζει με πολύ ταχύ ρυθμό, χρειαζόμαστε συνεκτική και συχνή πληροφόρηση», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπαδόπουλος προέβλεψε ότι η αβεβαιότητα θα κλιμακωθεί στο μέλλον.

Ακολούθως, στο βήμα των ομιλητών ανέβηκε και ο ο κ. Πλάτων Μπαλτάς, Senior Partner της EUDITI, από την Αθήνα. Ο κ. Μπαλτάς εστίασε το ενδιαφέρον του στις επιλογές που υπάρχουν στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, ενώ παρουσίασε τις νέες τεχνολογικές τάσεις αλλά και το κόστος της αποθήκευσης ενέργειας.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron