Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Παρουσιάστηκε το World Energy Outlook της BP σε Ειδική Εκδήλωση στην Αθήνα

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Το World Energy Outlook της BP καθώς και η Στατιστική Ανασκόπηση της Παγκόσμιας Ενέργειας 2018 παρουσιάστηκαν στην Αθήνα, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και η British Petroleum ( BP) την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία της αυτού εξοχότητας κας Katherine Lucy Smith, της βρετανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του Outlook από τον κύριο William Zimmern, επικεφαλής της Δ/νσης Global Macroeconomics της BP. Το Energy Outlook της BP εξετάζει ένα βασικό σενάριο ( basecase), το οποίο περιγράφει την "πιο πιθανή" πορεία της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης βασισμένη σε υποθέσεις σχετικά με τις μελλοντικές αλλαγές στην πολιτική, την τεχνολογία και την οικονομία. Ο κ. Zimmern κάλυψε διάφορες πτυχές της παγκόσμιας ενεργειακής σκηνής και στη συνέχεια απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις και παρατηρήσεις από το ακροατήριο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η κ. Virginia Murray συντόνισε συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον τομέα του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την συμμετοχή του κ. William Zimmern, του κ. Γιάννη Αράπογλου, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Gastrade, του κ. Χάρη Δαμάσκου από την EBRD , τον κ. Παναγιώτη Λαδακάκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΕΛΕΤΑΕΝ και τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο, Πρόεδρο της ΗΑΕΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ανώτερα στελέχη και επιστήμονες από μεγάλες ελληνικές εταιρίες ενέργειας καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πρώην υπουργοί ενέργειας και εκπρόσωποι από ανεξάρτητους οργανισμούς και ενεργειακά ινστιτούτα. Το ΙΕΝΕ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νίκο Σοφιανό, μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΝΕ και senior research associate, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε.

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron