Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Mεγάλο Ενδιαφέρον για το 3rd Energy Tech Forum με Θέμα: "Ανοικτή Συνάντηση για τις Ενεργειακές Τεχνολογίες και την Καινοτομία"

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Το πρωτοπόρο ελληνικό ενεργειακό portal, Energia.gr οργανώνει το  3rd Energy Tech Forum που αποβλέπει στο να ενισχυθούν οι προοπτικές της εγχώριας τεχνολογίας στον τομέα της ενέργειας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του  Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Μεταξύ των βασικών ομιλητών της εκδήλωσης είναι ο  καθ. Βασίλης Μακιός, Γενικός Διευθυντής Corallia και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής του Energy Tech Forum και ο  κ. Κωστής Σταμπολής, Διευθυντής του Energia.gr και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο  κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ και ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης.

Εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο  καθ. Παντελής Κάπρος, Διευθυντής Ε3Lab ΕΜΠ και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ, ενώ σε εισηγήσεις-παρεμβάσεις θα προβούν, ο  Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλαράς, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθυντής Ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο  κ. Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος, Μηχανολόγος, Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ και ο  Δρ. Στάθης Τσελεπής, Ενεργειακός Σύμβουλος. 

Επίσης, θα μιλήσουν ο  κ. Γιώργος Αγερίδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας, του ΚΑΠΕ, ο  Δρ. Πλάτων Μπαλτάς, Φυσικός, Γενικός Διευθυντής της Enfinity, ο  Δρ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός και Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ καθώς και η  κα. Μαβίκα Ηλιού, Director, Green Banking & Αναπτυξιακά Προγράμματα Group ESMS Officer, του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Επιπλέον των εισαγωγικών ομιλιών, θα παρουσιαστούν 15 εισηγήσεις, με έμφαση σε θέματα τεχνολογίας στην ενέργεια, οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή του Forum, μετά σχετική πρόσκληση υποβολής εργασιών (Call for Papers) που είχε ανακοινωθεί, ήδη, από τον περασμένο Ιούνιο. Στο 3ο ETF θα συμμετάσχουν ανεξάρτητοι επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα, ερευνητές και ερευνητικά κέντρα, από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, που θα προβάλουν καινοτόμα ενεργειακά συστήματα, εφαρμογές και προϊόντα που έχουν αναπτύξει.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του  3rd Energy Tech Forum είναι να αποτελέσει μία πλατφόρμα για τη συνάντηση ερευνητικών ομάδων με ενδιαφερόμενους επενδυτές και επιχειρηματίες του χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η προώθηση τεχνολογιών, συστημάτων και προϊόντων, που μπορεί να έχουν εμπορική εφαρμογή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το  3ο Energy Tech Forum αποβλέπει, επίσης, στο να καταστεί βασικός πόλος ενημέρωσης και επικοινωνίας και ένα ανοικτό τεχνολογικό «βήμα», όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν, σε ένα εξειδικευμένο κοινό, το έργο τους, αλλά και να συμμετάσχουν σε ανοιχτό διάλογο με θέμα την τεχνολογία.

Βασικοί χορηγοί τη εκδήλωσης είναι η  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η  Cenergy Holdings και η εταιρεία  EnSCo, ενώ στους Χορηγούς Επικοινωνίας συμπεριλαμβάνονται η  Ναυτεμπορική και το  Energia.gr.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2018 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron