Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Tο Ετήσιο Συνέδριο του ΙΕΝΕ στο Επίκεντρο της Ενεργειακής Ατζέντας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Τα βλέμματα της ελληνικής ενεργειακής κοινότητας και όχι μόνο είναι, αυτή την εβδομάδα, στραμμένα στο ετήσιο Συνέδριο που οργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (22-23 Νοεμβρίου). Το 23ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη», όπως είναι ευρύτερα γνωστό, έχει καθιερωθεί, τα τελευταία χρόνια ως ένα σημαντικό βήμα στην Ελλάδα, για την ενεργειακή πολιτική, την ενεργειακή αγορά και τις επιχειρήσεις. 

Ως ειδικό θέμα του φετινού συνεδρίου έχει επιλεχθεί το «Στρατηγικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ενεργειακών Αγορών», θέλοντας, με αυτό τον τρόπο, να υπογραμμίσει τις σημαντικές προκλήσεις που διαμορφώνονται τόσο σε εθνικό-περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, στην προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης των ενεργειακών αγορών. Ένας σχεδιασμός που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις τεχνολογικές προόδους, το νέο ψηφιακό περιβάλλον και τους περιορισμούς που θέτει η ανάγκη αντιμετώπισης της Κλιματική; Αλλαγής.

Σε ένα οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς υπό την πίεση των νέων τεχνολογιών και των γεωπολιτικών εξελίξεων, διανοίγονται νέες προκλήσεις αλλά και δυνατότητες. Οι επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές και στο άνοιγμα νέων αγορών, που έχουν κατ΄εξοχήν μακροπρόθεσμη στόχευση, χρειάζονται την εξασφάλιση συνθηκών οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Για αυτό το ερώτημα που τίθεται σήμερα και θα εξετασθεί σε βάθος στο επερχόμενο συνέδριο του ΙΕΝΕ, είναι το υπό ποίες προϋποθέσεις, εταιρείες και οργανισμοί, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που θέτει ο στρατηγικός σχεδιασμός για την επίτευξη των εθνικών στόχων, με την ενεργειακή ασφάλεια και τη νέα δομή των αγορών, χάρη στην εισαγωγή της ψηφιοποίησης, του target model και της διαχείρισης των ρύπων, να αναδεικνύονται ως τα κυρίαρχα θέματα.

Κομβικό σημείο του Ετήσιου Εθνικού Συνεδρίου του ΙΕΝΕ θα είναι η βαρυσήμαντη ομιλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργου Σταθάκη, ενώ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις των επικεφαλείς των κορυφαίων ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων και εταιρειών. Παράλληλα, σημαντικό γεγονός του 23ου Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη», του ΙΕΝΕ θα είναι και η παρουσίαση του World Energy Outlook του ΙΕΑ, από τον επικεφαλής αναλυτή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, Mr. Kieran McNamara, καθώς και η ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζει το Ιράν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, από τον γραμματέα της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), Dr. Narsi Ghorban.

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι εισηγητές και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα πραγματοποιηθούν πλήθος συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης (panel discussions) στις οποίες θα συμμετέχουν γνωστοί παράγοντες της αγοράς. Βασικό χαρακτηριστικό του Συνεδρίου, από το ξεκίνημά του το 1996, είναι η σφαιρική αντιμετώπιση και η ολική προσέγγιση του ενεργειακού τομέα, με ενδελεχή εξέταση των επιμέρους ενοτήτων και την ανάδειξη των διαμορφούμενων συνεργιών και διασυνδέσεων.

Για άλλη μια φορά το φετινό «Ενέργεια και Ανάπτυξη», θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, από την ενέργεια, το περιβάλλον και την γεωπολιτική.

Βασικοί Χορηγοί της διοργάνωσης είναι τα «Ελληνικά Πετρέλαια», ο ΑΔΜΗΕ, η ΔΕΗ, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, ο Όμιλος Μυτιληναίος και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Παράλληλα, υπάρχει μια σημαντική ομάδα υποστηρικτών που περιλαμβάνει τις εταιρείες: Energean Oil & Gas, ΔΕΠΑ, δικηγορική εταιρεία KG Law Firm, ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική, Gastrade, MAS και Energy Live. 

Τέλος, βασικοί χορηγοί επικοινωνίας είναι το πρώτο ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia.gr, η εφημερίδα «Καθημερινή», η FMVoice καθώς και το Energypress.

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron