Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Συμμετοχή του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ στο “Athena 18” Security Conference

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κ. Κώστης Σταμπόλης συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο «Α thena 18», για την Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στην Σχολή Ικάρων, στις 13-15 Νοεμβρίου.

Την 15η ετήσια διάσκεψη «Α thena» που διοργάνωσε το Γ.Ε.ΕΘ.Α., υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, παρακολούθησαν πάνω από 300 ανώτερα και ανώτατα στελέχη του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας, από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη διάσκεψη περιελάμβαναν τις προκλήσεις που ανακύπτουν από τη μετανάστευση, την τρομοκρατία, τις υβριδικές απειλές, το ρόλο της Ελλάδας, της ναυσιπλοΐας στην Μεσόγειο και της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και το ρόλο της ετοιμότητας στη διαχείριση κρίσεων, του συντονισμού, της πληροφορικής κρίσεων, της στρατηγικής των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως επίσης, την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των διεθνών οργανισμών, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του IENE κ. Κωστής Σταμπολής συμμετείχε ως κύριος ομιλητής στο πάνελ που κάλυψε την ενότητα: «Μεσογειακή Ναυτιλιακή και Ενεργειακή Ασφάλεια: Γιατί είναι Σημαντικές για την Ευρώπη». Μεταξύ των υπολοίπων ομιλητών ήταν ο Αντιναύαρχος εν Αποστρατεία, Βασίλειος Μαρτζούκος, ο επίτιμος Διοικητής της Ελληνικής Ναυτικής Ακαδημίας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών (ΕΛΙΣΜΕ), ο δρ. Μανώλης Καραγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Αμυντικών Σπουδών, στο King' s College του Λονδίνου, ο καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ συντονιστής της ομάδας ήταν ο καθηγητής, Νικόλαος Λάμπας, Επίκουρος Λέκτορας του Τμήματος Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

«Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ασφάλειας», απετέλεσε το θέμα της παρουσίασης του κ. Σταμπολή που κάλυψε δύο ευρείς τομείς: τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ασφάλεια.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Σταμπολής ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της προσφοράς και των ενεργειακών πόρων, στην Ευρώπη, που καλύπτει το πετρέλαιο, την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, ο Εκτελεστικός Διευθυντή του ΙΕΝΕ επικεντρώθηκε στο ρόλο της ως ενός κρίσιμου ενεργειακού δίαυλου, για τη μεταφορά ενέργειας, καθώς και στην ενίσχυση της εθνικής ενεργειακής ασφάλειας μέσω, πρώτον, της βελτίωσης του ενεργειακού μίγματος και, δεύτερον, με τη μεγιστοποίηση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας από όλες, ανεξαιρέτως, τις πηγές συμβατικές και μη.

Για την πλήρη παρουσίαση του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ στο "Α thena 18", μπορείτε να ανατρέξετε στον κάτωθι σύνδεσμο του iene.eu https://www.iene.eu/ienes-executive-director-was-invited-speaker-at-the-athena-18-security-conference-p4724.html

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron