Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ανακοινώθηκε το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 2019

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Άλλη μία χρονιά πλούσια σε δραστηριότητες σε όλο το φάσμα του τομέα της ενέργειας αναμένεται να είναι για το ΙΕΝΕ το 2019, σύμφωνα με το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο για τη χρονιά που έρχεται. Περιλαμβάνει μία πληθώρα συνεδρίων, ημερίδων και workshops για το 2019, τα οποία, μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης θα καλωσορίσει το νέο χρόνο με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, θα παρουσιάσει στο κοινό την Ετήσια Έκθεσή του για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα.

Επίσης, επιβεβαιώνοντας το διαρκές ενδιαφέρον του ΙΕΝΕ για τη γεωπολιτική διάσταση των ενεργειακών εξελίξεων, την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, θα διοργανωθεί, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, Απογευματινή Εκδήλωση με θέμα “Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης”, στο πλαίσιο των Energy Transition Roundtable Meetings που διοργανώνει το Ινστιτούτο.

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, αναμένεται να λάβει χώρα στις Βρυξέλλες ειδική Ημερίδα με θέμα Where Europe will Get its Gas From ?”, την οποία θα συνδιοργανώσει το ΙΕΝΕ με την EUROGAS, που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό κλάδο χονδρικής, λιανικής και διανομής φυσικού αερίου.

Ημερίδα με θέμα “Το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας και η Λειτουργία της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρισμού”, αναμένεται να πραγματοποιήσει το ΙΕΝΕ στην Αθήνα, Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, ενώ ειδική ημερίδα με τίτλο “Επενδύοντας στον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα”, θα διοργανώσει το Ινστιτούτο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για τις σημαντικότερες εξελίξεις που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση με ιδιαίτερη αναφορά στην Κεντρική και ΝΑ Ευρώπη (“ Key Challenges in European Energy Transition with Special Reference to Central and SE Europe ”), θα λάβει χώρα στη Βιέννη, σε συνεργασία με το Energy Centre Europe , την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο των Energy Transition Roundtable Meetings που διοργανώνει το ΙΕΝΕ.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Βραδινή εκδήλωση- Gala για την Απονομή Βραβείων Διαγωνισμού ΙΕΝΕ, που για πρώτη φορά θα οργανώσει το Ινστιτούτο κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2019 στην Αθήνα.

Επίσης, την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα “Λύσεις για τη Βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στη Βιομηχανία”.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου ακολουθεί άλλη μία εκδήλωση σε συνεργασία με το Energy Center Europe. Αυτή τη φορά, επίσης , στο πλαίσιο των Energy Transition Roundtable Meetings που διοργανώνει το ΙΕΝΕ, θα πραγματοποιηθεί στην αυστριακή πρωτεύουσα Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για την απανθρακοποίηση στη ΝΑ Ευρώπη, με τίτλο Decarbonizing SE Europe : When , Where and How ?”.

Ακολουθεί η καθιερωμένη κορυφαία ενεργειακή διοργάνωση της Μεγαλονήσου, το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, σε συνεργασία με την FMW, που εφέτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, ενώ οι εκδηλώσεις του ΙΕΝΕ για το 2019 κορυφώνονται με το 24ο Εθνικό Συνέδριο “Ενέργεια & Ανάπτυξη 2019”, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

Ας σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων θεωρούνται οριστικές σε αυτό το στάδιο, με την πιθανότητα να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές καθώς θα προχωράμε μέσα στο έτος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, θα ανακοινώνονται και θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες του ΙΕΝΕ, www .iene .gr και www .iene .eu .

 

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron