Ενεργειακή Επικαιρότητα

Δίχως Αποτέλεσμα η Τηλεδιάσκεψη ΔΕΗ-Επενδυτών για τις Λιγνιτικές Μονάδες -Κινδυνεύει να Αποβεί Άκαρπος ο Διαγωνισμός

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Άκαρπη απέβη η τηλεδιάσκεψη της ΔΕΗ με τους υποψήφιους επενδυτές για τις λιγνιτικές μονάδες της, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της επιφύλαξης που τους διακατέχει είναι το γεγονός ότι σε αυτή συμμετείχε μόνο η κοινοπραξία Kινέζων - Κοπελούζου.

Όπως διέρρευσε από στελέχη της κοινοπραξίας, δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις, από πλευράς ΔΕΗ, που θα δημιουργούσαν τις βάσεις για μια αξιόπιστη προσφορά για τους, υπό πώληση, λιγνιτικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κινδυνεύει σαφώς, να κηρυχθεί άγονος. 
Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα, χθες, Παρασκευή δεν συμμετείχε η κοινοπραξία των Τσέχων με την ΓΕΚ Τέρνα, καθώς οι εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, με τη στάση της Επιχείρησης, δεν δημιουργούσαν πρόσφορο έδαφος για σοβαρές ελπίδες επιτυχίας της συνάντησης, που θα απέφερε την πολυπόθητη εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες θεωρούν πως οι θέσεις της ΔΕΗ περί κερδοφορίας της μονάδας στην Μελίτη, που αφορούν σε υψηλή ΟΤΣ και αυξημένες ώρες λειτουργίας της μονάδας, αποτελούν αποκύημα φαντασίας. Το ακανθώδες ζήτημα είναι το πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί η τροφοδοσία με λιγνίτη σε ανταγωνιστικές τιμές, κάτι που παραπέμπει, εμμέσως, πλην σαφώς, στο ότι η πλευρά των επενδυτών απαιτεί να τους δοθούν εγγυήσεις όσον αφορά τις νέες συμβάσεις με το ορυχείο της Αχλάδας.

 

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron