Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ειδική Εκδήλωση για την Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης 2019 του ΙΕΝΕ για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα- 13 Φεβρουαρίου, Ξενοδοχείο Divani Caravel

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει, την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, ειδική εκδήλωση όπου θα παρουσιασθεί η Ετήσια Έκθεση 2019, για τον ελληνικό ενεργειακό τομέα.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 έως τις 15:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα, παρουσία των μελών του Ινστιτούτου, ανωτάτων διευθυντικών στελεχών μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, καθώς και εκπροσώπων του Τύπου.

Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς προσπάθειας που έφερε σε πέρας το ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου, το τελευταίο έτος, με απώτερο στόχο να παρουσιάσει τα συνολικά και περιεκτικά δεδομένα για τον δυναμικό ενεργειακό τομέα της Ελλάδας, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο, στο να δοθεί το έναυσμα για ένα διάλογο, που θα καλύψει το ενδιαφέρον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, για τη λειτουργία της αγοράς και τις επενδύσεις.

Καθώς το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας καθίσταται ολοένα πιο ολοκληρωμένο και προσαρμοσμένο σε περιφερειακό επίπεδο, η ανάγκη της επέκτασης και της σύμπηξης στενότερων συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες, καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. 

Το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του ΙΕΝΕ, κ. Γιάννη Χατζηβασιλειάδη, χαιρετισμούς από την πλευρά των εκπροσώπων των χορηγών, την παρουσίαση της Έκθεσης από τον κ. Κ. Ν. Σταμπολή, Αντιπρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΙΕΝΕ και τον κ.  Δημήτρη Μεζαρτάσογλου, Διευθυντή Μελετών του Ινστιτούτου.

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που θα παρουσιαστούν διεξοδικά είναι οι εξής:

Παγκόσμια και Ελλκηνική Οικονομία: Τάσεις και Προοπτικές

Παγκόσμια Ενεργειακή Αγορά

Η Ενεργειακή Αγορά στην Ελλάδα

Στόχοι Ενεργειακής Πολιτικής για την Ελλάδα

Η Σημασία της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη

Αδυναμίες του Ενεργειακού Τομέα της Ελλάδας

Αναπτυξιακές Δυνατότητες του Ενεργειακού Τομέα της Ελλάδας

Ο Ενεργειακός Ρόλος της Ελλάδας στην ΝΑ Ευρώπη Βασικές Εξελίξεις ανά Κλάδο Ενέργειας στην Ελλάδα το 2017 και το Α΄Δεκάμηνο του 2018

Επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Ενέργεια στην Ελλάδα 

και

Ανάγκη για μία Εθνική Ενεργειακή Στρατηγική 

Aκολούθως, θα ομιλήσει ο καθ. Παντελής Κάπρος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ε3Μ Lab του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ, ενώ θα υπάρξει παρέμβαση του κ. Μιχάλη Βερροιόπουλου, Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ειδική εκδήλωση του ΙΕΝΕ θα ολοκληρωθεί με την υποβολή ερωτήσεων προς το πάνελ και συζήτηση.

 


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron