Ενεργειακή Επικαιρότητα

Άγονος, Όπως Αναμενόταν, ο Διαγωνισμός της ΔΕΗ για τα Λιγνιτικά

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στο οποίο αποφασίστηκε ομοφώνως, να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών προσφορών. Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί για σήμερα και έως τις 12 το μεσημέρι, ώστε να κατατεθεί η πολυπόθητη βελτιωμένη προσφορά από τον Όμιλο Μυτιληναίου, σχετικά με την εξαγορά της Μελίτης. Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, ξεκίνησε, στις 16:00 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, με αντικείμενο να αξιολογήσει τα δεδομένα και να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των υπό πώληση λιγνιτικών σταθμών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τηςΔΕΗ, Μαν. Παναγιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο στόχος της αποεπένδυσης του λιγνιτικού δυναμικού παραμένει όπως έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ. Η ΔΕΗ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της ΕΕ, ιδιαίτερα με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, είναι έτοιμη να προβεί το συντομότεροσε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, με την πεποίθηση ότι με τη διευθέτηση σημερινών εκκρεμοτήτων, όπως τα ΑΔΙ, και με την έμπρακτη απόδειξη μέσω της λειτουργίας των διαφόρων μέτρων εξοικονόμησης και βελτίωσηςτης αποδοτικότητας των προς πώληση θυγατρικών εταιρειών, η νέα διαδικασία θα είναι επιτυχής. Ευχαριστούμε όλους τους επενδυτές που έλαβαν μέρος στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας. Η ΔΕΗ παραμένει στη διάθεσή τους, όπως και στη διάθεση κάθε άλλου ενδιαφερομένου, ώστε να έχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με πλήρη αξιοπιστία για να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους Συμβούλους και βέβαια τα στελέχη των προς απόσχιση θυγατρικών εταιρειών για την εξαιρετική και με υψηλό επαγγελματισμό δουλειά τους. Με την ευκαιρία αυτήν, τονίζω ότι από πλευράς μας όσες ενέργειεςαναλογούσαν στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άψογα και ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, πράγμα για το οποίο απαιτήθηκαν κάθε είδους πολύ μεγάλοι πόροι, ανάληψη ευθυνών και διαχείριση πολύπλοκων προβλημάτων».

Η αγορά αναμένει, τώρα, ένα νέο κύκλο συζητήσεων με την DGcomp, στο πλαίσιο του οποίου θα εξεταστούν τα εξής τρία σενάρια: Η προκήρυξη νέου διαγωνισμού, οι απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους, ή η συνέχιση του υφιστάμενου διαγωνισμού με τροποποιημένους όρους, ώστε να καλύπτονται τα ζητήματα που ετέθησαν από τους υποψήφιους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron