Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος Μαθημάτων για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σειρά μαθημάτων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση στελεχών της ενεργειακής αγοράς. Τα εν λόγω μαθήματα, που εστίασαν στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή 32 στελεχών σημαντικών ενεργειακών φορέων, δικηγορικών εταιρειών και ειδικών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας. Τα μαθήματα επικεντρώθηκαν στην προσεχή έναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στο πλαίσιο εφαρμογής του Target Model, καθώς και των σχετικών αλλαγών στο πλαίσιο της μετάβασης σε μια ενιαία αγορά, προς όφελος των συμμετεχόντων σε αυτήν, αλλά και των τελικών καταναλωτών.

Πιο συγκεκριμένα, το ειδικό αυτό εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΙΕΝΕ περιλάμβανε τις εξής θεματικές: (α) Εφαρμογή Target Model στην Ελλάδα, (β) Εισαγωγή στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, (γ) Εισαγωγή στην προημερήσια αγορά (Day Ahead), (δ) Εισαγωγή στην ενδοημερήσια αγορά (Intraday), (ε) Εισαγωγή στην αγορά εξισορρόπησης (Balancing market), (στ) Αγορά φυσικού αερίου, (ζ) Εισαγωγή στην προθεσμιακή αγορά (forward market) και (η) Βασικά ορόσημα και κύριες προκλήσεις της νέας αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα. Βασικός σκοπός της επιλογής των συγκεκριμένων θεματικών ήταν η εμβάθυνση σε ρυθμιστικά και νομοθετικά θέματα, αλλά και ζητήματα λειτουργίας της νέας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ως αποτέλεσμα της δημιουργίας των τεσσάρων νέων αγορών, καλύπτοντας, επίσης, και θέματα της αγοράς φυσικού αερίου.

Στους εισηγητές του σεμιναρίου συγκαταλέγονταν μερικά από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη του Ελληνικού ενεργειακού τομέα, εμπειρογνώμονες με βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και εκπρόσωποι του νεοσύστατου Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες (17:00–20:00), στο  OTE Academy (Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι) σε εννέα (9) συνολικά συναντήσεις 3 ωρών η κάθε μία, οι οποίες διήρκησαν από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου 2019. 

Το ΙΕΝΕ προγραμματίζει την πραγματοποίηση του Β’ Κύκλου Μαθημάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται σχετική ενημέρωση να υπάρξει μέσω του ιστότοπου του Ινστιτούτου.


Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron