Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

«Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο», Εκδήλωση του ΤΕΕ με την Υποστήριξη του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), οργανώνει την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, ειδική εκδήλωση, με θέμα: «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το ΤΕΕ, πρωτοστατώντας, για άλλη μια φορά σε ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και ειδικά υπό το πρίσμα της τωρινής κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας για την χώρα, οργανώνει μια πολύ σημαντική εκδήλωση, της οποίας στόχος είναι να αναδείξει την ανάγκη διαμόρφωσης μιας αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο. Στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου ρόλου του ως Τεχνικός Σύμβουλος της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και ως φορέας των Ελλήνων επιστημόνων μηχανικών, το ΤΕΕ θέλει να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας σε μια περίοδο που την έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Καθώς είναι κοινή διαπίστωση ότι η Ελλάδα εξακολουθεί σήμερα να παραμένει ως μία από τις λιγότερο εξερευνηθείσες χώρες της Μεσογείου αλλά και διεθνώς, στον τομέα των υδρογονανθράκων, και με δεδομένο το έλλειμμα ενεργειακών πόρων στην Ευρώπη, με τις αυταπόδεικτες συνέπειες σε οικονομικό και γεωστρατηγικό επίπεδο, η εκδήλωση του ΤΕΕ έρχεται να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της σημασίας της έρευνας και ανακάλυψης υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.

Η σημασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για την Ελλάδα είναι εκ των ων ουκ άνευ, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η σχεδόν απόλυτη εξάρτηση της χώρας μας από τις εισαγωγές και το συνακόλουθο υπέρογκο κόστος που αυτές συνεπάγονται – την τελευταία δεκαετία αντιστοιχεί κατά μέσον όρο στο 5,5% του ΑΕΠ!

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με τη μακρά μελετητική εμπειρία του φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με χαιρετισμό του Προέδρου του ΤΕΕ, κ. Γιώργου Στασινού και του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ, κ. Κωστή Σταμπολή.

Στην πρώτη ενότητα στην οποία θα προεδρεύσει ο κ. Κωστής Σταμπολής, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, με θέμα «Οι Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», θα μιλήσουν ο κ. Γιάννης Μπασιάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ο κ. Ντίνος Νικολάου, τ. Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου και Τεχνικός Σύμβουλος της Energean, ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, και ο κ. Άγγελος Συρίγος, Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και

Στη δεύτερη ενότητα, στην οποία θα προεδρεύσει ο κ. Άγγελος Συρίγος, με θέμα «Έρευνα Υδρογονανθράκων», θα μιλήσουν, η κα. Τερέζα Φωκιανού, Πρόεδρος της Επιτροπής Upstream του ΙΕΝΕ, η κα. Σοφία Σταματάκη, Καθηγήτρια ΕΜΠ της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, ο κ. Νικόλαος Βαρότσης, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, και ο κ. Αβραάμ Ζελιδίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος Γεωλογίας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron