Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Στα Επόμενα Βήματα της Κύπρου στη Σκακιέρα της Ενέργειας θα Επικεντρωθεί το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου στη Λευκωσία

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο The Landmark στη Λευκωσία, με διοργανωτές το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την εταιρεία fmw financial media way.

Οι ενότητες του Συμποσίου θα παρουσιαστούν σε τρείς συνεδρίες που περιλαμβάνουν Έρευνες και Αξιοποίηση Yδρογονανθράκων (συντονιστής: κ. Κωστής Σταμπολής, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής ΙΕΝΕ), Ηλεκτρισμό (συντονιστής: κ. Χριστόδουλος Δήμας, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος Επιτροπής Γεωπολιτικής ΙΕΝΕ) και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ενεργειακή Αποδοτικότητα (συντονιστής: κ. Κώστας Θεοφύλακτος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Γενικός Γραμματέας, ΙΕΝΕ)

Το Συμπόσιο θα ανοίξει με βαρυσήμαντη ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν, ο κ. Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ελλάδας καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων ενεργειακών ομίλων ( Energean κ.α.) και ενεργειακών φορέων (ΡΑΕΚ, ΔΕΦΑ, ΕΔΕΥ κ.α.) Ακόμα αξιόλογοι και έγκριτοι τεχνοκράτες του ενεργειακού τομέα θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και θα αναδείξουν τη γεωπολιτική και οικονομική πτυχή του.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι εταιρειών που εμπλέκονται στα ενεργειακά έργα της Κύπρου θα παρουσιάσουν τα σχέδια, τις επιδιώξεις τους και τους προβληματισμούς τους. Το Ενεργειακό Συμπόσιο με 20 και πλέον ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα καλύψει τους τομείς των υδρογονανθράκων, του ηλεκτρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στο Συμπόσιο έχουν δηλώσει συμμετοχή για να το παρακολουθήσουν ξένοι Πρέσβεις και διπλωμάτες στην Κύπρο, εκπρόσωποι διεθνών ενεργειακών εταιρειών, κυβερνητικά στελέχη, τραπεζίτες και στελέχη τραπεζών, επιχειρηματίες, επενδυτικές εταιρείες και αρκετοί άλλοι.

Το Συμπόσιο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ενεργειακά δρώμενα της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου οργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την εταιρεία fmw financial media way.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τη χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας, και την υποστήριξη των ΡΑΕΚ, Invest Cyprus, Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου και η Energean ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο ΑΝΤ1, ο Φιλελεύθερος, το energia. gr και το nomisma. com. cy και Χορηγός της Ενότητας Ηλεκτρισμού το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΝΕΧ)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron