Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Συμμετοχή του Προέδρου του ΙΕΝΕ σε Εκδήλωση της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού με Θέμα τον Ενεργειακό Πλούτο της Ελλάδας

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Στις 10 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος & Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, ταξίδεψε στα Τρίκαλα και έλαβε μέρος την απογευματινή εκδήλωση που οργάνωσε η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού (ΤΛΠ) με θέμα: «Ο Ενεργειακός πλούτος της Ελλάδος». Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της ΤΛΠ κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ενώ συμμετείχε και ως έτερος ομιλητής ο κ. Γιάννης Μανιάτης, καθηγητής Παν. Πειραιώς και πρώην Υπουργός.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας, που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη, ενώ εξετάστηκαν όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας.

Παράλληλα τονίστηκε πως οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα εθνικά συμφέροντα, ενώ αναλύθηκε το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το νέο ενεργειακό μείγμα για τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη εκδήλωση της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού, που όπως τονίζουν οι συμμετέχοντες αποτελεί μία προσπάθεια με σκοπό την ενθάρρυνση του προβληματισμού των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής, για την προαγωγή της έρευνας και της μελέτης σε θέματα που αφορούν τους πυλώνες τους Έθνους – Κράτους δηλ. Παιδεία, Πολιτισμός, Δικαιοσύνη, Άμυνα – Ασφάλεια – Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία και Ανάπτυξη, Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα και στοχεύει στο να συμβάλει – βοηθήσει στην περαιτέρω προβολή της πόλης των Τρικάλων σαν ένα κέντρο προβληματισμού και ανάδειξης θεμάτων προς επίλυση.

Η παρουσίαση του Προέδρου του ΙΕΝΕ με τίτλο: «Ο Ρόλος του Πετρελαίου στην Οικονομία και στην Εθνική Ασφάλεια», έχει αναρτηθεί στην κατηγορία «Ομιλίες-Παρουσιάσεις ΙΕΝΕ» στο www. iene. gr.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron