Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Το IENE Δίνει Ώθηση στον Διάλογο για τα Καίρια Ενεργειακά Ζητήματα της Εποχής Μέσα από μια Σειρά Διαδικτυακών Σεμιναρίων

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Αφότου ξεκίνησε η πρώτη σειρά των Webinars του ΙΕΝΕ, στις 14 Μαΐου, οργανώθηκαν συνολικά έντεκα ανάλογες διαδικτυακές εκδηλώσεις, προσελκύοντας ένα σχετικά μεγάλο αριθμό μελών και συνεργατών του IENE που συνδέθηκαν και παρακολούθησαν τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις.

 

Τα διαδικτυακά σεμινάρια έλαβαν τη μορφή συζητήσεων μεταξύ τριών -τεσσάρων εμπειρογνωμόνων και στελεχών της αγοράς, υπό τον συντονισμό ενός έμπειρου συνεργάτη του IENE, ή ενός δημοσιογράφου. 

Αρχικά, τα διαδικτυακά σεμινάρια επικεντρώθηκαν στον αντίκτυπο που είχε η πανδημία του κορανοϊού στις αγορές ενέργειας, και κάλυψαν ένα σημαντικό εύρος τομέων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η ηλεκτρική ενέργεια, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ενεργειακή απόδοση και η ενεργειακή πολιτική. Σε αυτόν τον αρχικό γύρο διαδικτυακών σεμιναρίων, οι περισσότεροι συνεισφέροντες προήλθαν από το εσωτερικό, με εξαίρεση το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου, το οποίο κάλυπτε τις τελευταίες εξελίξεις στις αγορές φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδήλωση περιελάμβαναν την Dr. Gina Cohen, γνωστή αναλύτρια και λέκτορα Πανεπιστημίου από το Ισραήλ, τον Δρ. Charles Ellina's από το Atlantic Council στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο και τον κ. Μάθιο Ρήγα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Energean PLC, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διαδικασίες από όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι πλέον προσβάσιμες μέσω του λογαριασμού YouTube του IENE.

 

Η επόμενη σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων του IENE θα επικεντρωθεί στη ΝΑ Ευρώπη και θα έχει ως στόχο να διευρύνει τη συζήτηση και να συμπεριλάβει τα περισσότερα βασικά ενεργειακά ζητήματα που αντιμετωπίζει τώρα η περιοχή, καθώς η πανδημία παραχωρεί τη θέση της σε μια σταδιακή αποκατάσταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και προσφέρει επενδυτικές προκλήσεις. Ανώτεροι ακαδημαϊκοί και στελέχη εταιρειών από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κροατία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετάσχουν σε μια σειρά τεσσάρων διαδικτυακών σεμιναρίων.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος της Ελλάδας που δραστηριοποιείται σε όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και η Terna Energy SA, η πρωτοπόρος εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που δραστηριοποιείται σε τρεις ηπείρους, υπήρξαν οι επίσημοι χορηγοί αυτού του πρώτου γύρου διαδικτυακών σεμιναρίων του IENE.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron