Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Παρουσίαση Έκθεσης του IEΝΕ με θέμα: “Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η Ανάγκη για Επενδύσεις στην Παραγωγή”.

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, το ΙΕΝΕ παρουσιάζει μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης την  Έκθεση με τίτλο “Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η Ανάγκη για Επενδύσεις στην Παραγωγή”, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 

Η εν λόγω Έκθεση αφού αναλύει όλα τα δεδομένα σχετικά με το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επικεντρώνεται στον κομβικό ρόλο της ενέργειας εν όψη της προβλεπόμενης υψηλής χρηματοδότησης και των προγραμματισμό σημαντικών έργων υποδομής. Βασικό στοιχείο προβληματισμού που αναδεικνύει η έκθεση του ΙΕΝΕ αποτελεί το γεγονός ότι από το «Ελλάδα 2.0» απουσιάζει εντελώς ένα στρατηγικό σχέδιο επενδύσεων στην ελληνική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων/συστημάτων ΑΠΕ. Όμως ένα τέτοιο σχέδιο θα βοηθούσε την βιομηχανία να δραστηριοποιηθεί και να αποκτήσει υποστηρικτικό ρόλο στην υλοποίηση έργων ΑΠΕ και να δράσει καταλυτικά στη δημιουργία εγχώριας προστιθέμενης αξίας, τεχνογνωσίας, και απασχόλησης με αποτέλεσμα τη μείωση των εισαγωγών προϊόντων ΑΠΕ και παράλληλα την ενίσχυση των εξαγωγών. Μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο της μελέτης στα Ελληνικά (εδώ) και στα Αγγλικά (εδώ). 

Στο Webinar θα συμμετέχουν η κα Θωμαΐδα Ευτυχίδου, Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κος Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ο κος Στέλιος Ψωμάς, Σύμβουλος του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και ο κος Χρήστος Δήμας, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωπολιτικής του ΙΕΝΕ. Την ευθύνη του συντονισμού του Webinar θα έχει ο κ. Κωστής Σταμπολής, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, ενώ θα συμμετέχει και η κα Ειρήνη Τερζίδου, Research Fellow του ΙΕΝΕ, η οποία είναι από τους βασικούς συγγραφείς της Έκθεσης.  

Η παρουσίαση της ανωτέρω Έκθεσης θα γίνει μέσω webinarτην Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 14:00 – 16:00. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά το webinar μέσω livestreaming πατήστε εδώ

Για οδηγίες σχετικά με την αναπαραγωγή του video πατήστε εδώ.

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron