Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Το Χρηματιστήριο Ενέργειας της Κωνσταντινούπολης (EPIAS) φιλοξένησε την παρουσίαση της έκθεσης του IENE, το «SEE Energy Outlook 2021/2022»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022

Την περασμένη Τετάρτη, 24 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κ. Κωστής Σταμπολής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Θεοφύλακτο ταξίδεψε στην Τουρκία όπου επισκέφθηκαν το Ενεργειακό Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης όπου σε ειδική εκδήλωση παρουσίασαν την μεγάλη μελέτη αναφοράς του ΙΕΝΕ, το «SEEEnergyOutlook 2021/2022» που εκδόθηκε πρόσφατα. 

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EPIAS, κ. Αχμέτ Τούρκογλου, καλωσόρισε την ομάδα του ΙΕΝΕ και αναφέρθηκε στη σημασία της έκθεσης «Outlook» και την σημαντική συμβολή της στην ολοένα και πιο απαιτητική ενεργειακή αγορά της περιοχής όσον αφορά την προμήθεια και το διασυνοριακό ενεργειακό εμπόριο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EPIAS αναγνώρισε τη μεγάλη συμβολή μιας μελέτης όπως το «Outlook» του ΙΕΝΕ, η οποία χρηματοδοτήθηκε επίσης από την EPIAS, μαζί με άλλες μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς από ολόκληρη την περιοχή. 

Ο κ. Gokhan Yardim, ανεξάρτητος σύμβουλος ενέργειας και εταίρος του IENE στην Τουρκία, προχώρησε στη συνέχεια σε μια σύντομη εισαγωγή σχετικά με τα κυρίαρχα ενεργειακά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και η Τουρκία ειδικότερα, και πώς η κατάσταση εφοδιασμού με φυσικό αέριο έχει αλλάξει ριζικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συζήτησε επίσης τον ρόλο της ΕΕ και τις δυσκολίες που διαβλέπει στο σχέδιο αποσύνδεσης της από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Η κύρια παρουσίαση της έκθεσης «Outlook» έγινε από τον Κωστή Σταμπόλη όπου τόνισε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας ως μέσου υπέρβασης τεχνικών, οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων αλλά και αξιοποίησης επαρκών χρηματοδοτικών και επενδυτικών ευκαιριών. Στη συνέχεια, ο Κώστας Θεοφύλακτος, ο οποίος προεδρεύει και της Επιτροπής Ενεργειακής Απόδοσης του Ινστιτούτου, πήρε τον λόγο και επεκτάθηκε σε θέματα που σχετίζονται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Απόδοση. 

Ο Δρ. Yurdakul Yigiguden, ανεξάρτητος σύμβουλος ενέργειας και από τους πλέον γνωστούς μελετητές για τα τουρκικά ενεργειακά θέματα και συμμετέχουν στη συγγραφική ομάδα του «SEE Energy Outlook» και Ανώτερος Συνεργάτης του Ινστιτούτου, ολοκλήρωσε την εκδήλωση με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της ενεργειακής κατάστασης της Τουρκίας. Τα βασικά θέματα που απασχολούν την ενεργειακή ατζέντα της Τουρκίας είναι οι μεγάλες επενδυτικές προκλήσεις όσον αφορά τη βελτίωση των υποδομών και της ενεργειακής απόδοσης ειδικά στον οικιακό και εμπορικό τομέα. 

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση ενώ ο Αχμέτ Τούρκογλου ολοκλήρωσε την εκδήλωση συνεισφέροντας με τον τελευταίο λόγο. Ο κ. Κωστής Σταμπολής από την πλευρά του ευχαρίστησε την EPIAS και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και για την πραγματικά θερμή υποδοχή τους. 

Οι παρουσιάσεις από την εκδήλωση EPIAS σύντομα θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του ΙΕΝΕ (www.iene.eu) στην ενότητα εκδόσεων (publications).

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2022 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron