Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Σε Ένα Ειδικό Website Διαθέσιμες Όλες οι Ομιλίες και Παρουσιάσεις του 10ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022

Στο παρακάτω ειδικό website βρίσκονται, πλέον, αναρτημένες και διαθέσιμες στο ευρύ κοινό όλες οι ομιλίες, παρουσιάσεις και τα videos των συνεδριών του 10ου Ενεργειακού Συμποσίου με τίτλο «Κύπρος: Ενεργειακός Κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο», το οποίο διεξήχθη την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 στο Royal Hall στο κέντρο της Λευκωσίας:

https://www.cyprusenergysymposium.com/istoriko/

Το Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί ως το κεντρικό συνεδριακό γεγονός στα ενεργειακά πράγματα της Μεγαλονήσου, συνδιοργανώθηκε, για άλλη μία χρονιά, από την FMW Financial Media Way και το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και του εφετινού Συμποσίου βρέθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις του τομέα της ενέργειας και οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κύπρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε, για άλλη μία χρονιά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε ότι το Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό για τα ενεργειακά δρώμενα του τόπου που φέτος φτάνει στο ορόσημο των δέκα διοργανώσεων.Στην ομιλία του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε τη σημασία του EuroAsia, του EuroAsia Interconnector, της ηλεκτρικής διασύνδεσης από το Ισραήλ μέσω Κύπρου προς την Κρήτη, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί το 2026, θα συμβάλει στον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης της Μεγαλονήσου από την υπόλοιπη Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι η φάση κατασκευής του έργου ξεκίνησε επίσημα στις 18 Οκτωβρίου.

Οι έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν άλλος ένας τομέας που προσείλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον στο πλαίσιο του εφετινού Συμποσίου και περιλάμβανε παρουσιάσεις από τους πιο σημαντικούς «παίκτες» της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Άλλη κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της μελέτης αναφοράς του ΙΕΝΕ, “SEE Outlook 2021/2022”, από τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου, κ. Κωστή Σταμπολή, και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Κωνσταντίνο Θεοφύλακτο.

Χρυσός Χορηγός του εφετινού Ενεργειακού Συμποσίου ήταν η Ελληνική Τράπεζα ενώ στους υποστηρικτές του συγκαταλέγονται οι εταιρείες Energean, Cyfield, EuroAsia Interconnector, Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), ESSO Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) καθώς και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ). Η εταιρεία VTT Vasiliko Ltd (VTTV) ήταν χορηγός του γεύματος. Διαδικτυακοί χορηγοί του 10ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου ήταν οι ιστοσελίδες Energia.gr και Nomisma.com.cy, ενώ η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ήταν ο χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2023 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron