Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Με Μεγάλη Επιτυχία Παρουσιάστηκε στο Πολυτεχνείο των Τιράνων η Μελέτη “SEE Energy Outlook 2022” του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η ειδική παρουσίαση της μελέτης αναφοράς του ΙΕΝΕ, “SEE Energy Outlook 2022” (“SEEEO 2022”), στο Πολυτεχνείο των Τιράνων (Polytechnic University of Tirana - UPT) την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023. Σε ένα κοινό 75 και πλέον ατόμων, που περιλάμβανε επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς από τον χώρο της ενέργειας, ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες κλπ., από την Αλβανία αλλά και ευρύτερα, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης είχε την ευκαιρία να αναδείξει τη σημαντικότερη μελέτη του στη γειτονική χώρα.

Την μελέτη παρουσίασαν ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Κωστής Σταμπολής (βλ. εδώ) και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος (βλ. εδώ), ενώ η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο των Τιράνων και την εταιρεία Sea Consulting, ενεργειακή συμβουλευτική με έδρα την Αλβανία και δραστηριότητας σε όλη την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγικές παρατηρήσεις του πρυτάνεως του Πολυτεχνείου Τιράνων καθηγητή κ. Andrea Maliqari, του Διευθύντος Εταίρου της Sea Consulting, κ. Shkelqim Bozgo, και του καθηγητή κ. Stavri Dhima, Energy and Risk Assessment Consultant και Partner του ΙΕΝΕ στην Αλβανία. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του “ SEEEO 2022”.

Είχε προηγηθεί την προηγουμένη, 30 Ιανουαρίου, δεξίωση στην ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, με οικοδέσποινα την Α.Ε. την πρέσβειρα κ. Κωνσταντίνα Καμίτση, όπου οι εκπρόσωποι του ΙΕΝΕ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Αλβανίας αλλά και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα της γείτονος. Η πρέσβειρα της Ελλάδος στα Τίρανα εξήρε το έργο του ΙΕΝΕ, το οποίο, όπως υπογράμμισε, αποτελεί άριστο δείγμα περιφερειακής συνεργασίας στην ΝΑ Ευρώπη, και ιδιαίτερα όσον αγορά τις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2023 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron