Ενεργειακή Επικαιρότητα

Η ΔΕΗ Ανακοίνωσε τα Ονόματα Έξη Ενδιαφερόμενων για τις Αποεπενδυόμενες Επιχειρήσεις Μελίτης και Μεγαλόπολης

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασίαυποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίουτων Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης και Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της σχετικήςεπαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αναλυτικά

Η ΔΕΗ Επαναλαμβάνει το Διαγωνισμό για την Αποεπένδυση των Λιγνιτικών Μονάδων της

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή του Ν.4533/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καικατόπιν της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνει καιπροκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στομετοχικό κεφάλαιο της «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.» ή/και της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.», ωςειδικότερα ορίζει ο Νόμος.

Αναλυτικά

‘Γλαύκος’: Κοίτασμα 5 ως 8 Τρισ. Κυβικών Ποδιών Ανακοίνωσε ο Γ. Λακκοτρύπης

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Μεταξύ πέντε και οκτώ τρισ. κυβικών ποδιών εκτιμάται το φυσικό αέριο στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αυτό.

Αναλυτικά

Φιλελεύθερος Κύπρου: Εμπορεύσιμο και Εξαιρετικής Ποιότητας το Κοίτασμα στον "Γλάυκο"

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Eμπορεύσιμο, και το καλύτερης ποιότητας έως τώρα, είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη δομή «Γλαύκος», της Κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της γεώτρησης που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Αναλυτικά

Εν Αναμονή Σοβαρών Ενεργειακών Εξελίξεων στην Κύπρο: Μίνι Ζohr ο Γλαύκος;

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

Αποκλειστικό energia.gr:«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, χθες το απόγευμα, στο Energia.gr, με αφορμή την είδηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ότι η ExxonMobil «αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος στο οικόπεδο 10 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

Αναλυτικά

Άγονος, Όπως Αναμενόταν, ο Διαγωνισμός της ΔΕΗ για τα Λιγνιτικά

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στο οποίο αποφασίστηκε ομοφώνως, να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών προσφορών.

Αναλυτικά

Δίχως Αποτέλεσμα η Τηλεδιάσκεψη ΔΕΗ-Επενδυτών για τις Λιγνιτικές Μονάδες -Κινδυνεύει να Αποβεί Άκαρπος ο Διαγωνισμός

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Άκαρπη απέβη η τηλεδιάσκεψη της ΔΕΗ με τους υποψήφιους επενδυτές για τις λιγνιτικές μονάδες της, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της επιφύλαξης που τους διακατέχει είναι το γεγονός ότι σε αυτή συμμετείχε μόνο η κοινοπραξία Kινέζων - Κοπελούζου.

Αναλυτικά

Στροφή στην Παραγωγή Καθαρής Ενέργειας από την RWE - Μεγάλες Φιλοδοξίες για Παγκόσμια Κυριαρχία στις ΑΠΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Ανοιχτή στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάνει ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος RWE, με την υποβολή στην Κομισιόν, του σχεδίου του, για την προγραμματισμένη εξαγορά των δραστηριοτήτων σε ΑΠΕ της Ε.ΟΝ και της Innogy.

Αναλυτικά

Στα Τέλη Ιανουαρίου Αποστέλλει η Κυβέρνηση το ΕΣΕΚ στην Κομισιόν

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Με καθυστέρηση ενός μήνα από την προθεσμία που δόθηκε, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναμένεται να αποστείλει στην Κομισιόν, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Αναλυτικά

Κρήτη-Αττική: EuroAsia Interconnector και ΑΔΜΗΕ Τεντώνουν Επικίνδυνα το...Καλώδιο της Συνεννόησης

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Tο γαϊτανάκι των αντικρουόμενων ενεργειών και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται, σχετικά με τη διασύνδεση Κρήτη- Αττική συνεχίζεται, καθώς τόσο ο ΑΔΜΗΕ όσο και η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία, EuroAsia Interconnector, προχωρούν σε ξεχωριστούς διαγωνισμούς για την ανάθεση της κατασκευής του έργου.

Αναλυτικά

Ο Ανταγωνισμός από το Φυσικό Αέριο και τις ΑΠΕ Διώχνει τον Άνθρακα από την Ηλεκτροπαραγωγή στις ΗΠΑ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

Σε νέο χαμηλό από το 1979 εκτιμά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ότι θα διαμορφωθεί η συνολική κατανάλωση άνθρακα στη χώρα για το περασμένο έτος. Τα στοιχεία που αναμένεται να δουν, οσονούπω, το φως της δημοσιότητας παραπέμπουν σε ετήσια μείωση, στους 626,87 εκατομμύρια τόνους, τουτέστιν, ποσοστιαία κάμψη ύψους 4%, σε σύγκριση με το 2017.

Αναλυτικά

Έντονη Δραστηριοποίηση της Energean σε Ελλάδα και Ισραήλ -Νέο Ρεκόρ Παραγωγής στον Πρίνο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Με ρεκόρ δεκαετίας στην παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου, που αναμένεται να υπερβεί τα 4 χιλιάδες βαρέλια, σε ημερήσια βάση και το 1,5 εκατ. βαρέλια σε ετήσια, κλείνει το 2018. Αυτό ανακοίνωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, ο Διευθύνων Σύμβουλος ελληνικών δραστηριοτήτων, Δημήτρης Γόντικας και ο Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ. Ντίνος Νικολάου.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron