Ενεργειακή Επικαιρότητα

Αλ. Τσίπρας: "Την Ερχόμενη Εβδομάδα η Υπογραφή της Σύμβασης με Total-Exxon-ΕΛΠΕ για τους Υδρογονάνθρακες της Κρήτης"

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

«Την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή για έρευνα και αξιοποίηση των οικοπέδων νότια και δυτικά της Κρήτης με μία μεγάλη εταιρεία, την ExxonMobil», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Αναλυτικά

ΡΑΕ: Η Καθυστέρηση να Διορθώσει το Τέλος Διανομής Φ.Α. Λόγω Αυθαίρετης Οριζόντιας Τιμολόγησης Απειλεί την Ελλάδα με Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μια φορά στη θέση του κατηγορουμένου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αυτή τη φορά με αφορμή τη στάση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) έναντι όλων των ζητημάτων που άπτονται της εγχώριας ενεργειακής αγοράς.Η υπόθεση αφορά στην επίσημη καταγγελία που έχει υποβάλει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας στις 30 Ιουνίου του 2016, σχετικά με την επιβολή προσωρινού τέλους Διανομής δικτύου φυσικού αερίου.

Αναλυτικά

Σε Συνθήκες Διοικητικού Κενού και Παρασκηνιακών Ζυμώσεων Συνεχίζει τη Λειτουργία της η ΔΕΠΑ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Συνεχίζεται το κλίμα σύγχυσης που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα με την υπόθεση της ΔΕΠΑ, καθώς, παρά την εντολή παραίτησης που δόθηκε στον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου από το ΥΠΕΝ, ο κ. Δημήτρης Τζόρτζης εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για τους λόγους αποπομπής του.

Αναλυτικά

Ο Φορολογικός...Γολγοθάς της Λιανικής Τιμής των Καυσίμων στην Ελλάδα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη τετράδα των ευρωπαϊκών χωρών με τις υψηλότερες τιμές πώλησης καυσίμων, εξαιτίας, της επαχθούς φορολογίας, που αντιπροσωπεύει περισσότερο του 50% της τελικής τιμής.

Αναλυτικά

Αριάδνη Interconnection: Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός για τη Διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Η «Αριάδνη Interconnection», θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη των διαγωνισμών για την ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος Κρήτης-Αττικής (High Voltage Direct Current – HVDC), συνολικού προϋπολογισμού 915 εκατ. ευρώ, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός του 2022.Η διακήρυξη για τα καλωδιακά τμήματα (προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ) αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων (ανατολικό και δυτικό κύκλωμα, 2 x 500 MW)

Αναλυτικά

Η Αλβανία Ανοίγει Ανοίγει Διάπλατα της Αγοράς Ηλεκτρισμού- Ιδρύει Χρηματιστήριο Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία της, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία χρηματιστηρίου ενέργειας, υιοθετώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες, με απώτερο σκοπό να αναδιατάξει και αναμορφώσει τον εγχώριο ενεργειακό τομέα.

Αναλυτικά

Ισχυρές Προοπτικές Ανάπτυξης, Κέρδη και Υψηλά Μερίσματα Προβλέπει για τον ΑΔΜΗΕ η Έκθεση της Edison

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Στην τελευταία έκθεση της Edison για τον ΑΔΜΗΕ, ο ανεξάρτητος διαχειριστής χαρακτηρίζεται ως επενδυτική ευκαιρία, χάρη στο επενδυτικό πρόγραμμα των 4 δισ. ευρώ κάτι που θα αποφέρει αποτέλεσμα κερδών ανά μετοχή της τάξης του 11%, για τη χρονική περίοδο 2018 – 2027.

Αναλυτικά

Το Αμερικανικό LNG Κατακλύζει τις Ευρωπαϊκές Αγορές- Η Ελλάδα Προμηθεύεται στην Ακριβότερη Τιμή

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Εντυπωσιακή ήταν η διείσδυση αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα το τρίμηνο Δεκέμβριος 2018-Φεβρουάριος 2019. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν στις 30 Απριλίου, περισσότερα από 7 εκατ. κυβικά πόδια αμερικανικού LNGεισήχθησαν στην ελληνική αγορά την εν λόγω χρονική περίοδο.

Αναλυτικά

Η Ανατίμηση των Τιμών του Πετρελαίου Κινητοποιεί την Μέση Ανατολή- Επενδύσεις 1 τρισ. Δολαρίων στην Ενέργεια έως το 2023

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Ο ενεργειακός κλάδος των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής επιθυμεί να εκμεταλλευθεί, σε βραχυπρόθεσμη βάση, την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, προσδίδοντας μεγαλύτερη έμφαση στο φυσικό αέριο, αλλά επιχειρώντας μια στροφή σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, που θα τους εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Αναλυτικά

Επενδύσεις-Μαμούθ 300 δισ. Δολαρίων στις Μπαταρίες Η/Ο στην Προσεχή 10ετία

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

H στροφή στην ηλεκτροκίνηση είναι πλέον, γεγονός. Οι επενδύσεις στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκικήτων εξακολουθούν να αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, με την γερμανική Daimler να διοχετεύει 100 εκατ. δολάρια σε ιδιωτική εταιρεία κατασκευής μπαταριώνπου εδρεύει στην Καλιφόρνια. Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, πρόκειται για μίααπό τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες της επόμενης 25ετίας.

Αναλυτικά

Η Ενεργειακή Πενία Ανανεώσιμες Τέχνας Κατεργάζεται- Η Ιαπωνία Χτίζει Αιολικά

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται η εντυπωσιακή στροφή των μεγάλων ασιατικών χωρών προς την καθαρή ενέργεια. Η αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας αναμένεται να αναπτυχθεί τάχιστα κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς, νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, επιτρέπει στα αιολικά πάρκα να λειτουργούν στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα για χρονική περίοδο 30 ετών.

Αναλυτικά

Τζ. Πάιατ: «Η Ελλάδα στο Κέντρο των Περιφερειακών Προσπαθειών για τη Διασφάλιση Εναλλακτικών Ενεργειακών Διαδρομών»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των περιφερειακών προσπαθειών για να διασφαλιστούν εναλλακτικές ενεργειακές διαδρομές και προμήθειες προς την Ευρώπη», τόνισε ο πρέσβης των HΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε γραπτό μήνυμά του προς το 1ο συνέδριο «Κύπρος - Ελλάδα - Ισραήλ: Έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων», που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κοζάνη.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron