Ενεργειακή Επικαιρότητα

Ο Covid 19 Ρίχνει τις Τιμές των Δικαιωμάτων Ρύπων στο Χαμηλό 16 Μηνών

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Η τιμή αναφοράς άνθρακα της ΕΕ για το στόχο αναφοράς μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018 την Τετάρτη, καθώς η πανδημία του κοροναϊού που επεκτείνεται οδηγεί σε συρρίκνωση τις εκπομπές από τη βιομηχανία και τις αερομεταφορές. Η ταχεία εξάπλωση του ιού σε ολόκληρο τον κόσμο έχει περιορίσει τους κατασκευαστές και τις αεροπορικές εταιρείες. Ηδη από την Τρίτη οι ηγέτες στην ΕΕ συμφώνησαν να κλείσουν τα εξωτερικά σύνορα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών για 30 ημέρες

Αναλυτικά

ΙΕΑ: Σε Κίνδυνο οι Πετρελαϊκές Αγορές εν Μέσω Ανησυχιών για την Διαμόρφωση της Προσφοράς και της Ζήτησης

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κορονοϊός (Covid-19) έχει μετατραπεί από ένα ζήτημα που απασχολούσε αρχικά τον τομέα υγείας της Κίνας σε μία απειλή για την υγεία των ανθρώπων παγκοσμίως, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Ενώ η Κίνα έχει λάβει ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται σε όλο τον κόσμο, με περισσότερες από 60 χώρες να αναφέρουν κρούσματα.

Αναλυτικά

ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στόχος να Φτάσει το Φυσικό Αέριο σε Κάθε Πολίτη και Επιχείρηση

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Το νέο φιλόδοξο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής για την περίοδο 2020-2024, σχεδιάστηκε με αυστηρά οικονομοτεχνικά κριτήρια και περιλαμβάνει την εντυπωσιακή επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης κατά 690 χιλιόμετρα την επόμενη πενταετία και τον διπλασιασμό σχεδόν των συνδέσεων, ήτοι 240 χιλιάδες ενεργοποιημένοι μετρητές το 2024 έναντι 135 χιλιάδες το 2019, με τους διανεμόμενους όγκους να αγγίζουν τα 466 εκατ. Nm3, από 340 εκατ. Nm3

Αναλυτικά

Ο Μεγαλύτερος Ενεργειακός Όμιλος στην Ελλάδα Κατασκευάζει τη Μεγαλύτερη Μονάδα ΑΠΕ στη Χώρα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Αίσθηση στην αγορά προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης της Ελληνικά Πετρέλαια για την εξαγορά από την Juwi Hellas, έναντι 130 εκατ. ευρώ, φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, ισχύος 204 μεγαβάτ, που είναι το μεγαλύτερο έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και ένα από τα 5 μεγαλύτερα ανάλογα στην Ευρώπη.

Αναλυτικά

Ενδιαφέρον της Tesla για Συμπερίληψη της Ελλάδας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Ταχυφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Στελέχη της αμερικανικής Tesla βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα για συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, καθώς και με εκπροσώπους των αρμοδίων ρυθμιστικών και διαχειριστικών αρχών ενέργειας, (ΡΑΕ, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ) προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα να συμπεριλάβουν την Ελλάδα στο φιλόδοξο έργο, που προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων το οποίο θα διατρέχει την Ευρώπη, από την Πορτογαλία μέχρι την Τουρκία.

Αναλυτικά

Ομαλοποιούνται οι Πληρωμές των Παραγωγών ΑΠΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Κοντά στην πλήρη εξάλειψη των καθυστερήσεων στις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές βρίσκεται ο φορέας που διαχειρίζεται τις πληρωμές (Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης, ΔΑΠΕΕΠ), σύμφωνα με τις επισημάνσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Διαχειριστή, Γιάννη Γιαρέντη σε εκδήλωση της εταιρείας.

Αναλυτικά

Κ. Μαύρος στο Athens Energy Dialogues: Στόχος της ΔΕΗ ο Τριπλασιασμός των ΑΠΕ στο Χαρτοφυλάκιό της έως το 2023

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Τριπλασιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, σε ορίζοντα το πολύ τριετίας, προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο της θυγατρικής της Επιχείρησης, "ΔΕΗ Ανανεώσιμες", ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο "Athens Energy Dialogues" που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Αναλυτικά

Έρχονται οι Αμερικανοί στην Ενέργεια- Η Μεγαλύτερη Αιολική Εταιρεία των ΗΠΑ Ενδιαφέρεται για Επενδύσεις στην Ελλάδα

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ είχε, ως φαίνεται απτό αποτέλεσμα στον τομέα των επενδύσεων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Invenergy, μία από τις έξι μεγαλύτερες διαχειρίστριες αιολικών πάρκων στη χώρα και ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικών έργων στην Βόρεια Αμερική, σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα, με σκοπό να επενδύσει στην ελληνική αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αναλυτικά

Καθαρά Κέρδη Άνω των 17,5 Εκατ. Ευρώ για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ το 2019

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ολοκληρώνει μια επιτυχημένη τριετία με την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων που είχε θέσει για το 2019 και την απόλυτη τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής σε νέες περιοχές. Σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία με το προσωπικό της ενόψει των εορτών, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας παρουσίασε μια σύντομη αποτίμηση της τελευταίας τριετίας και ειδικότερα του 2019 και αναφέρθηκε στις προκλήσεις

Αναλυτικά

Σταθερό το Μερίδιο της ΔΕΗ στην Προμήθεια τον Νοέμβριο - Απώλειες για τους Εναλλακτικούς Παρόχους

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Αμετάβλητο, στο 69,75%, διατηρήθηκε το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρισμού, σύμφωνα με το νεώτερο δελτίο που εξέδωσε το Χρηματιστήριο Ενέργειας (EnEx).

Αναλυτικά

Οι Ενεργειακοί Σχεδιασμοί της Κύπρου για το 2020 στο 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Στις σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα του Φυσικού Αερίου για την Κύπρο μέσα στο 2019 αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την ομιλία του στο 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο με θέμα: “Κύπρος: Τα επόμενα βήματα στη σκακιέρα της ενέργειας” που διοργανώνεται στη Λευκωσία από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την εταιρεία Financial Media Way, όπου μίλησε λεπτομερώς για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου για το ερχόμενο έτος.

Αναλυτικά

ΔΕΣΦΑ: Market Test για την Κατασκευή Αγωγού Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΔΕΣΦΑ προετοιμάζει τo market test για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, που θα ξεκινάει από τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη Γευγελή. Ο Διαχειριστής επιχειρεί να διερευνήσει το ενδιαφέρον της αγοράς για την κατασκευή του αγωγού και σύντομα θα ενημερώσει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη διαδικασία.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron