Ενεργειακή Επικαιρότητα

Ισχυρή Ζήτηση και Υπερτριπλάσιες Προσφορές 1,5 δισ. Ευρώ για το Ομόλογο των ΕΛΠΕ - Στο 2,215% το Επιτόκιο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Συναλλαγή-ορόσημο για τον Όμιλο ΕΛΠΕ αποτελεί η έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου, όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Ομίλου. Με ισχυρή ζήτηση έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το πενταετές ομόλογο των ΕΛΠΕ, που λήγει στις 4 Οκτωβρίου του 2024 που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό άντλησης, με τις προσφορές να εγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ, ήτοι υπερτριπλάσιο από τον αρχικό στόχο των 400 εκατ. ευρώ, γεγονός που έκανε τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων να ανεβάσει το στόχο στα 500 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά

Μπορεί η Ελλάδα να Πετύχει το Κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων Μέχρι το 2028;

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Μπορεί η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028 να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της χώρας μας για δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων, όμως παραμένουν βασικά ερωτήματα:

Αναλυτικά

Μητσοτάκης: Κάλεσμα σε Γερμανικές Εταιρείες για ΑΠΕ Μέσω ΔΕΗ - Μεγάλο Κοινό Επενδυτικό Πρόγραμμα με Γερμανία στην

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Ένα μεγάλο κοινό επενδυτικό πρόγραμμα Ελλάδας - Γερμανίας στην ενέργεια ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών σήμερα το πρωί το Βερολίνο

Αναλυτικά

Ξεκινά το

Ημ/νία δημοσίευσης: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Το "κυνήγι" των κακοπληρωτών της ΔΕΗ, όπως τόνισε, χθες, ο νέος επικεφαλής της Επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, ξεκινά με τη συστηματική αναζήτηση των συνολικά 60.000 καταναλωτών υψηλού εισοδήματος, οι οποίοι οφείλουν περισσότερα από 800 εκατ ευρώ, τουτέστιν, το ήμισυ που καταγράφεται στη χαμηλή τάση. Η νέα διοίκηση της Επιχείρησης θα προσφύγει στη βοήθεια νομικών γραφείων και προτίθεται να καταφύγει σε κάθε δυνατό ένδικο μέσο.

Αναλυτικά

Φυσικό Αέριο από την ΔΕΔΑ σε Στερεά, Μακεδονία και Θράκη- Προκηρύχθηκαν οι Πρώτοι Διαγωνισμοί

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) έθεσε σε κίνηση τη δημοπράτηση των έργων ανάπτυξης των δικτύων διανομής αερίου στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνοντας τις πρώτες, σχετικές, τρεις προκηρύξεις.

Αναλυτικά

Ο Γ. Παπαθανασίου Νέος Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος των ΕΛΠΕ- Ο Αν. Σιάμισιης, Νέος CEO

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας αλλά και πρώην Πρόεδρος των ΕΛΠΕ, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο νέος μη εκτελεστικός Πρόεδρος των ΕΛΠΕ, επιλογής του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης αναλαμβάνει καθήκοντα εκτελεστικού Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος επελέγη από την πλευρά της Paneuropean, ιδιώτη μετόχου της εταιρείας, συμφερόντων Λάτση.

Αναλυτικά

ΔΕΠΑ: Άδεια Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου Ελαβε ο IGB

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) χορήγησε στην εταιρεία ICGB AD η Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η άδεια, που κοινοποιήθηκε από την αρμόδια αρχή στις 18/07/2019, αφορά στο ελληνικό τμήμα του έργου του Διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας (IGB) και η διάρκειά της είναι 50 έτη.

Αναλυτικά

ΔΕΦΑ: Ξεκινά η Προετοιμασία της Κύπρου για τη Μετάβαση στη Νέα Ενεργειακή Εποχή, με την Εισαγωγή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου Κύπρου, (ΔΕΦΑ) ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο βήμα της διαγωνιστικής διαδικασίας αναφορικά με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Νησί.

Αναλυτικά

Πράσινη Συνέργεια- Η ΔΕΗ Εξαγόρασε το 45% των Αιολικών Πάρκων της Volterra σε Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου, η εξαγορά από τηΝ ΔΕΗ, του 45% των αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 69,7 μεγαβάτ, που διαχειρίζεται η Volterra στην Αιτωλοακαρνανία και στην Βοιωτία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη.

Αναλυτικά

Βουλγαρία: Η Rosatom στη Διαδικασία Επιλογής Στρατηγικού Επενδυτή για το Μπέλενε

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Η ρωσική εταιρεία Rosatom θα συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε, στη Μόσχα, με την πρόεδρο της βουλγαρικής Βουλής, Τσβέτα Καραγιάντσεβα.

Αναλυτικά

Αλ. Τσίπρας: "Την Ερχόμενη Εβδομάδα η Υπογραφή της Σύμβασης με Total-Exxon-ΕΛΠΕ για τους Υδρογονάνθρακες της Κρήτης"

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

«Την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή για έρευνα και αξιοποίηση των οικοπέδων νότια και δυτικά της Κρήτης με μία μεγάλη εταιρεία, την ExxonMobil», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Αναλυτικά

ΡΑΕ: Η Καθυστέρηση να Διορθώσει το Τέλος Διανομής Φ.Α. Λόγω Αυθαίρετης Οριζόντιας Τιμολόγησης Απειλεί την Ελλάδα με Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μια φορά στη θέση του κατηγορουμένου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αυτή τη φορά με αφορμή τη στάση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) έναντι όλων των ζητημάτων που άπτονται της εγχώριας ενεργειακής αγοράς.Η υπόθεση αφορά στην επίσημη καταγγελία που έχει υποβάλει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας στις 30 Ιουνίου του 2016, σχετικά με την επιβολή προσωρινού τέλους Διανομής δικτύου φυσικού αερίου.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron