Ενεργειακή Επικαιρότητα

Ισχυρές Προοπτικές Ανάπτυξης, Κέρδη και Υψηλά Μερίσματα Προβλέπει για τον ΑΔΜΗΕ η Έκθεση της Edison

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Στην τελευταία έκθεση της Edison για τον ΑΔΜΗΕ, ο ανεξάρτητος διαχειριστής χαρακτηρίζεται ως επενδυτική ευκαιρία, χάρη στο επενδυτικό πρόγραμμα των 4 δισ. ευρώ κάτι που θα αποφέρει αποτέλεσμα κερδών ανά μετοχή της τάξης του 11%, για τη χρονική περίοδο 2018 – 2027.

Αναλυτικά

Το Αμερικανικό LNG Κατακλύζει τις Ευρωπαϊκές Αγορές- Η Ελλάδα Προμηθεύεται στην Ακριβότερη Τιμή

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Εντυπωσιακή ήταν η διείσδυση αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα το τρίμηνο Δεκέμβριος 2018-Φεβρουάριος 2019. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν στις 30 Απριλίου, περισσότερα από 7 εκατ. κυβικά πόδια αμερικανικού LNGεισήχθησαν στην ελληνική αγορά την εν λόγω χρονική περίοδο.

Αναλυτικά

Η Ανατίμηση των Τιμών του Πετρελαίου Κινητοποιεί την Μέση Ανατολή- Επενδύσεις 1 τρισ. Δολαρίων στην Ενέργεια έως το 2023

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Ο ενεργειακός κλάδος των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής επιθυμεί να εκμεταλλευθεί, σε βραχυπρόθεσμη βάση, την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, προσδίδοντας μεγαλύτερη έμφαση στο φυσικό αέριο, αλλά επιχειρώντας μια στροφή σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, που θα τους εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Αναλυτικά

Επενδύσεις-Μαμούθ 300 δισ. Δολαρίων στις Μπαταρίες Η/Ο στην Προσεχή 10ετία

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

H στροφή στην ηλεκτροκίνηση είναι πλέον, γεγονός. Οι επενδύσεις στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκικήτων εξακολουθούν να αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, με την γερμανική Daimler να διοχετεύει 100 εκατ. δολάρια σε ιδιωτική εταιρεία κατασκευής μπαταριώνπου εδρεύει στην Καλιφόρνια. Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, πρόκειται για μίααπό τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες της επόμενης 25ετίας.

Αναλυτικά

Η Ενεργειακή Πενία Ανανεώσιμες Τέχνας Κατεργάζεται- Η Ιαπωνία Χτίζει Αιολικά

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται η εντυπωσιακή στροφή των μεγάλων ασιατικών χωρών προς την καθαρή ενέργεια. Η αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας αναμένεται να αναπτυχθεί τάχιστα κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς, νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, επιτρέπει στα αιολικά πάρκα να λειτουργούν στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα για χρονική περίοδο 30 ετών.

Αναλυτικά

Τζ. Πάιατ: «Η Ελλάδα στο Κέντρο των Περιφερειακών Προσπαθειών για τη Διασφάλιση Εναλλακτικών Ενεργειακών Διαδρομών»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των περιφερειακών προσπαθειών για να διασφαλιστούν εναλλακτικές ενεργειακές διαδρομές και προμήθειες προς την Ευρώπη», τόνισε ο πρέσβης των HΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε γραπτό μήνυμά του προς το 1ο συνέδριο «Κύπρος - Ελλάδα - Ισραήλ: Έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων», που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κοζάνη.

Αναλυτικά

Η ΔΕΗ Ανακοίνωσε τα Ονόματα Έξη Ενδιαφερόμενων για τις Αποεπενδυόμενες Επιχειρήσεις Μελίτης και Μεγαλόπολης

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασίαυποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίουτων Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης και Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της σχετικήςεπαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αναλυτικά

Η ΔΕΗ Επαναλαμβάνει το Διαγωνισμό για την Αποεπένδυση των Λιγνιτικών Μονάδων της

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή του Ν.4533/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καικατόπιν της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνει καιπροκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στομετοχικό κεφάλαιο της «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.» ή/και της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.», ωςειδικότερα ορίζει ο Νόμος.

Αναλυτικά

‘Γλαύκος’: Κοίτασμα 5 ως 8 Τρισ. Κυβικών Ποδιών Ανακοίνωσε ο Γ. Λακκοτρύπης

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Μεταξύ πέντε και οκτώ τρισ. κυβικών ποδιών εκτιμάται το φυσικό αέριο στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αυτό.

Αναλυτικά

Φιλελεύθερος Κύπρου: Εμπορεύσιμο και Εξαιρετικής Ποιότητας το Κοίτασμα στον "Γλάυκο"

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Eμπορεύσιμο, και το καλύτερης ποιότητας έως τώρα, είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη δομή «Γλαύκος», της Κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της γεώτρησης που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Αναλυτικά

Εν Αναμονή Σοβαρών Ενεργειακών Εξελίξεων στην Κύπρο: Μίνι Ζohr ο Γλαύκος;

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

Αποκλειστικό energia.gr:«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, χθες το απόγευμα, στο Energia.gr, με αφορμή την είδηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ότι η ExxonMobil «αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος στο οικόπεδο 10 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

Αναλυτικά

Άγονος, Όπως Αναμενόταν, ο Διαγωνισμός της ΔΕΗ για τα Λιγνιτικά

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στο οποίο αποφασίστηκε ομοφώνως, να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών προσφορών.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron