Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Κλιματική Αλλαγή Αφορά Όλους μας

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται από το 1972 και κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η φετινή θεματική του Οργανισμού αφορά στην προστασία της Βιοποικιλότητας.

Αναλυτικά

Την Τετάρτη 3/6, το έκτο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής του και της έρευνας του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 6ο Webinar με βασική θεματική τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα (μέρος ΙΙ).

Αναλυτικά

Τέσσερα νέα Εταιρικά Μέλη Εντάχθηκαν στο IENE

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Νέες εταιρείες και οργανισμοί προσχώρησαν ως εταιρικά μέλη στο ΙΕΝΕ από τις αρχές του έτους. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται ο μεγάλος όμιλος αποθήκευσης πετρελαίου VTTI Ltd, στο Βασιλικό Κύπρου, η EYΔΑΠ, η EM Tech, εταιρεία εφαρμογών διαστημικού λογισμικού και η Eurobank, o κορυφαίος τραπεζικός όμιλος με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και τηn ΝΑ Ευρώπη.

Αναλυτικά

Την Τετάρτη 27/5, το τέταρτο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής του και της έρευνας του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 4ο Webinar με βασική θεματική τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά

To ΙΕΝΕ Απαντά στις Προκλήσεις της μετα Κορονοϊού Εποχής με τα Webinars για την Ενέργεια

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

Για άλλη μια φορά στην μακρά και επιτυχημένη πορεία του, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) πρωτοπορεί σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα ενεργειακά πράγματα της χώρας και έρχεται να προσφέρει στα στελέχη και επαγγελματίες της αγοράς, τους εκπροσώπους φορέων και εταιρειών του κλάδου, καθώς και στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, ένα διαδικτυακό εργαλείο ενημέρωσης και ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων για την πορεία και τις προοπτικές του τομέα στην μετακορονοϊό εποχή.

Αναλυτικά

Την Παρασκευή 22/5, το τρίτο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησης του και την έρευνα του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 3ο Webinar με βασική θεματική τις Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Αναλυτικά

Την Τετάρτη 20/5, το δεύτερο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής του και της έρευνάς του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 2ο Webinar με βασική θεματική την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Ολοκλήρωσε Μεγάλη Μελέτη για την Αγορά Ηλεκτρισμού στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Τον περασμένο μήνα, το IENE ολοκλήρωσε μια σημαντική μελέτη με θέμα "Οι Ολοκληρωμένες Αγορές Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη, ο Ρόλος των Διεθνών Διασυνδέσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Αντίκτυπος στη Βιομηχανία". Ο κύριος στόχος αυτής της μελέτης ήταν η ανάλυση του πλαισίου εντός του οποίου οι βιομηχανίες εντάσεως ενέργειας στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη

Αναλυτικά

Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο Webinar του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Session της σειράς Webinars του ΙΕΝΕ, την Πέμπτη, 14 Μαΐου και ώρα 17:00 – 18:00. Η πρώτη αυτή ανοικτή τηλεδιάσκεψη του ΙΕΝΕ επικεντρώθηκε στις «Επιπτώσεις από την κρίση του Κορωνοϊού στις αγορές Ηλεκτρισμού, Φ. Αερίου και Πετρελαίου».

Αναλυτικά

Την ερχόμενη Πέμπτη 14/5, το πρώτο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της περιόδου που διανύουμε και αντιλαμβανόμενο τα νέα οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα που τείνουν να διαμορφωθούν λόγω της κρίσης του Κορωνοϊού, και με σκοπό να εξεταστούν σφαιρικά οι επιπτώσεις στις ενεργειακές αγορές, προχωρά στη διοργάνωση μίας σειράς διαδικτυακών συζητήσεων (“ΙΕΝΕ Webinars”).

Αναλυτικά

“IENE News”: Το 2019 ήταν μία ιδιαίτερα αποδοτική χρονιά για το Ινστιτούτο

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Στο τελευταίο αγγλόφωνο ενημερωτικό δελτίο "IENE News" (Άνοιξη-Φθινόπωρο 2019, Τεύχος 7), το οποίο κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου, γίνεται μια διεξοδική ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους. Όπως σημειώνεται στο editorial «Εκτός από τη διοργάνωση ενός ποικίλου προγράμματος συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (14 εκδηλώσεις συνολικά),

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Εξέδωσε Νέα Σειρά Ενημερωτικών Δελτίων για τις Αγορές Ηλεκτρισμού στην ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Eνωρίτερα εφέτος, το IENE ξεκίνησε την έκδοση μιας νέας σειράς ενημερωτικών δελτίων ( Fact Sheets) που στοχεύουν στην παρουσίαση με συνοπτικό αλλά περιεκτικό τρόπο ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τον ενεργειακό τομέα στη ΝΑ Ευρώπη. Μετά τη δημοσίευση των δύο πρώτων ενημερωτικών δελτίων τον περασμένο Ιανουάριο για τις αγορές αερίου, (SEE Gas Markets), το Ινστιτούτο λίγο πριν το Πάσχα κυκλοφόρησε τρία νέα ενημερωτικά δελτία και τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και τις υποδομές στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron