Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ημερίδα του ΙΕΝΕ με θέμα: “Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις” (Electric Mobility and Smart Cities)

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Το Ινστιτούτο Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διοργανώνει μια διαδικτυακή ημερίδα, με τίτλο: «Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις» (Electric Mobility and Smart Cities). Σκοπός της ημερίδας είναι να εξετάσει τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά και όχι μόνο.

Αναλυτικά

Συμμετοχή ΙΕΝΕ στην Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για το Βάθρο Εμπορίας Φυσικού Αερίου

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Την περασμένη Παρασκευή (10/9) το ΙΕΝΕ έλαβε μέρος στην Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ Σχετικά με το πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του Βάθρου Εμπορίας Φυσικού Αερίου από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των Σχολίων του ΙΕΝΕ.

Αναλυτικά

Συνεχίζεται η τακτική ενημέρωση του ΙΕΝΕ προς τα μέλη

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά από ολιγοήμερη ανάπαυλα λόγω των θερινών διακοπών συνεχίζεται εκ νέου η τακτική ενημέρωση των μελών του Ινστιτούτου μέσω της αποστολής Newsletters. Έτσι την περασμένη Δευτέρα (30/8) εστάλη η εβδομαδιαία Ανάλυση της Ελληνικής Αγοράς Ενέργειας, το εβδομαδιαίο “Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης” (Νο 212), ενώ την Τρίτη( 31/8) στάλθηκε η μηνιαία επισκόπηση των ενεργειακών αγορών των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, το “S.E. Europe Energy Brief - Market Watch” (Νο 341). Επίσης χθες εστάλη και το εβδομαδιαίο “SEE Electricity Market Analysis” (Νο 147).

Αναλυτικά

25ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2021»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021

Τον σημαντικό ρόλο των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα για την οικονομία και την ανάπτυξη της Ελλάδoς, και γενικότερα της ΝΑ Ευρώπης, πρόκειται να αναδείξει για μία ακόμα φορά το ετήσιο (25o) Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που διοργανώνει τοΙνστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ)στις1-2 Δεκεμβρίου 2021στην Αθήνα. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εφέτος θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στο Ξενοδοχείο Caravel.

Αναλυτικά

Οι βασικές στρατηγικές ενεργειακές επιλογές της Ελλάδας παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΙΕΝΕ στο Συνέδριο των AHEPA στην Αθήνα

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021

Αναλυτικά

Μελέτη ΙΕΝΕ: Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η Ανάγκη για Επενδύσεις στην Παραγωγή

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Οι ενεργειακές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» βρίσκονται στο επίκεντρο της μελέτης με τίτλο «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η Ανάγκη για Επενδύσεις στην Παραγωγή» που δημοσίευσε το ΙΕΝΕ τον Ιούλιο του 2021

Αναλυτικά

Στις 20-21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό φόρουμ για Επενδύσεις στην Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση – Συμμετοχή ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Στις 20-21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό-επενδυτικό φόρουμ “Επενδύοντας στην Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση: Αποθήκευση Ενέργειας-Νέες Τεχνολογίες-Εξοικονόμηση” στο Ξενοδοχείο Athens Divani Caravel. Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας- ΡΑΕ, τη συμμετοχή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και των άμεσαεμπλεκόμενων με τις ΑΠΕ θεσμικών, ακαδημαϊκών και επενδυτικών φορέων.

Αναλυτικά

Επιστημονικό-επενδυτικό φόρουμ Επενδύοντας στην Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση: Αποθήκευση Ενέργειας-Νέες Τεχνολογίες-Εξοικονόμηση 20-21 Ιουλίου 2021, Ξενοδοχείο Athens Divani Caravel

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Αύριο ξεκινά το συνέδριο για το θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο πλαίσιο των εργασιών θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της πρότασης του αδειοδοτικού πλαισίου για την Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας και τα επόμενα βήματα: από την Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για την Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας και θα δοθεί δυνατότητα συζήτησης με την αγορά.

Αναλυτικά

Ισχυρότερο το ΙΕΝΕ το 2020 παρά την πανδημία

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Τον πρωτοπόρο ρόλο του ως μια δεξαμενή σκέψης για τον τομέα της Ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη κατάφερε να ενισχύσει το 2020 το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Αυτό μεταξύ άλλων αναδεικνύει ο Ετήσιος Απολογισμός του ΙΕΝΕ για το 2020, ο οποίος παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση των Εταίρων του Ινστιτούτου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2021.

Αναλυτικά

Συμμετοχή ΙΕΝΕ στο 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

Το ΙΕΝΕ, μέσω του προέδρου του Κωστή Σταμπολή, συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου που διεξήχθη για 5η φορά εφέτος στις 8-10 Ιουλίου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Αναλυτικά

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα Ωρίμανση και υλοποίηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικές υποδομές με καινοτόμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς Ευρωπαϊκό έργο PRODESA

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Η άμεση μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, η μείωση του εισαγόμενου καύσιμου και η εξασφάλιση συνεχούς παροχής φτηνής ενέργειας είναι οι σημαντικοί στόχοι που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2030. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τη μείωση των ρύπων του θερμοκηπίου κατά 55% σε σχέση με τα επίπεδα του έτους 1990. Ο αυξημένος αυτός στόχος μεταβάλλει και τον στόχο για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέχρι το 2030.

Αναλυτικά

Πραγματοποιήθηκε η 33η Γενική Συνέλευση του ΙΕΝΕ – Επανεκλογή σημερινού Προεδρείου

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 η 33η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των Εταίρων του ΙΕΝΕ. Στη συνέλευση έλαβαν μέρος 25 Εταίροι από την Ελλάδα και πολλές χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron