Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

2ος Σεμιναριακός Κύκλος από το ΙΕΝΕ για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσέ ο Α’ Σεμιναριακός Κύκλος που οργάνωσε το ΙΕΝΕ, τον περασμένο Μάιο/Ιούνιο, για την «Νέα Ελληνική Ενεργειακή Αγορά», το Ινστιτούτο προχωρά στην οργάνωση του Β’ Σεμιναριακού Κύκλου που θα τρέξει από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Ο Β’ Σεμιναριακός Κύκλος αποτελείται από μία σειρά μαθημάτων που στόχο έχουν την εκπαίδευση και ενημέρωση στελεχών της ενεργειακής αγοράς

Αναλυτικά

ΙΕΝΕ: Εκδόθηκε το Νέο Τεύχος για την Ηλεκτροκίνηση

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Σημαντικά ευρήματα και πληροφορίες για τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνονται στο τρίτο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) που συνέταξε ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κ. Αλέξανδρος Περέλλης με θέμα: «Ηλεκτροκίνηση στον Κόσμο και στην Ελλάδα», που εκδόθηκε την Παρασκευή, 13/9.

Αναλυτικά

Συμμετοχή του Προέδρου του ΙΕΝΕ στο Εθνικό Συμβούλιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ)

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά, ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του ΕΣΕΚ, υπό την νέα του σύνθεση, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ συμμετείχε ως εμπειρογνώμων από την σύσταση του ΕΣΕΚ τον Μάρτιο του 2018. Στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης από πλευράς ΥΠΕΝ συμμετείχαν επίσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, κα Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Αναλυτικά

Συμμετοχή του ΙΕΝΕ στην εκδήλωση της ΡΑΕ, στην 84η ΔΕΘ, με θέμα «Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά και καινοτομίες στην ηλεκτρική αγορά»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Αποδεχόμενο πρόσκληση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) το ΙΕΝΕ συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ρυθμιστής. Πιο συγκεκριμένα το ΙΕΝΕ μέσω του ερευνητή του κ. Αλέξανδρου Περέλλη συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση με θέμα «Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά και καινοτομίες στην ηλεκτρική αγορά» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά

7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου: Τα Επόμενα Βήματα της Κύπρου στη Σκακιέρα της Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Τα επόμενα βήματα της Κύπρου στη σκακιέρα της ενέργειας, είναι ο τίτλος του φετινού 7ου Ενεργειακού Συμποσίου που θα γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο The Landmark στη Λευκωσία. Στο Ενεργειακό Συμπόσιο, όπως κάθε χρόνο, έχει προσκληθεί για να μιλήσει ως κύριος ομιλητής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καθώς και οι Υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, της Ελλάδας Κωστής Χατζηδάκης και του Ισραήλ Δρ.YuvalSteinitz .

Αναλυτικά

Έντονο Ενδιαφέρον Προσελκύει το Συνέδριο που Οργανώνει το Energy Institute στο Λονδίνο, σε Συνεργασία με το IENE

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019

Το Energy Institute, σε συνεργασία με το IENE, διοργανώνει στο Λονδίνο στις 7 Οκτωβρίου συνέδριο με τίτλο «East Mediterranean: The New Natural Gas Frontier». Μετά τις ανακαλύψεις σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, όπως το Leviathan και το Tamar στο Ισραήλ, το Zohr στην Αίγυπτο και η Αφροδίτη και ο Γλαύκος στην Κύπρο, η Ανατολική Μεσόγειος έχει αναδειχθεί σε σημαντική περιοχή για τις δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. Σήμερα, οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου διεθνώς δραστηριοποιούνται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των BP, ENI, ExxonMobil, Total και Shell.

Αναλυτικά

Δημοσιεύτηκαν Δύο Νέα Working Papers για τους Διαδρόμους του Φυσικού Αερίου και την Ενεργειακή Μετάβαση

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Δύο ιδιαίτερα σημαντικά Working Papers αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Iene. eu στις 2/8. Το πρώτο με αύξοντα αριθμό 26 και τίτλο "Natural Gas Import and Export Routes in South-East Europe and Turkey” και το δεύτερο , με αύξοντα αριθμό 27 , και τίτλο "What Kind of Energy Transition? The Case of CE and SE Europe ”.

Αναλυτικά

Συνάντηση ΙΕΝΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Συνάντηση γνωριμίας είχαν την Παρασκευή 26 Ιουλίου ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Γεράσιμο Θωμά στο γραφείο του στο Υπουργείο.

Αναλυτικά

To IENE Προαναγγέλει το 24ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2019» με Θέμα: «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), πρωτοπόρος στην ανάδειξη των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα, για την οικονομία και την ανάπτυξη της Ελλάδας και ευρύτερα, της ΝΑ Ευρώπης, διοργανώνει για άλλη μια χρονιά, το 24ο ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί, ως συνήθως, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) στις21-22 Νοεμβρίου 2019,στην Αθήνα.

Αναλυτικά

Ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ Συμμετείχε στο Φετινό Συμπόσιο της Σύμης

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Ύστερα από πρόσκληση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας και ιδρυτού του Συμποσίου της Σύμης, ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής, συμμετείχε στη φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μίλατο της Κρήτης, από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου. Το φετινό Συμπόσιο της Σύμης είχε ως κεντρικό θέμα «Δημοκρατία και Εξουσία, Ύβρις και Νέμεσις: Αναζήτηση ενός Νέου Μοντέλου Εξουσίας για πιο Συμμετοχικές Κοινωνίες».

Αναλυτικά

Συμμετοχή ΙΕΝΕ στο 4ο Ετήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Με 25 ομιλητές υψηλού επιπέδου και περισσότερους από 200 εκπροσώπους εταιρειών από το Ιράκ, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, το φετινό Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ πραγματοποιήθηκε από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ στο Συνέδριο για την Αποθήκευση Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Το πλέον ίσως επίκαιρο θέμα της ενεργειακής αγοράς , η αποθήκευση ενέργειας, σε συνδυασμό με την αύξηση των  επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα θα κυριαρχήσουν στις εργασίες του  επιστημονικού -επενδυτικού φόρουμ  που   πραγματοποιείται  τη  Δευτέρα, 15  Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel, με τίτλο «Επενδύοντας στην Πράσινη Ενέργεια: Αποθήκευση Ενέργειας - Νέα Έργα ΑΠΕ».

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron