Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Η Εκπαίδευση στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία του πάνω στα ενεργειακά δρώμενα στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης καθώς και τη διαρκή επαφή του με την ενεργειακή κοινότητα, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) αναπτύσσει το εκπαιδευτικό του έργο σε εξειδικευμένους τομείς της Ενέργειας, όπως η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, οι ΑΠΕ, η ενεργειακή αποδοτικότητα, η ψηφιοποίηση, οι αγορές φυσικού αερίου και άλλα.

Αναλυτικά

Οι προκλήσεις της αγοράς Φ. Αερίου στη ΝΑ Ευρώπη στο Επίκεντρο του Webinar του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Για τις εξελίξεις και τη νέα δυναμική αλλά και τις ισορροπίες που αναπτύσσονται στην αγορά φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη συζήτησαν 25 ανώτερα επιχειρηματικά στελέχη και εμπειρογνώμονες από 10 διαφορετικές χώρες, σε μια σειρά από άκρως διαφωτιστικές συνεδρίες που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Webinar του ΙΕΝΕ «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”).

Αναλυτικά

Αύριο το Webinar του ΙΕΝΕ «Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη»

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Αύριο, Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 πραγματοποιείται το διαδικτυακό Webinar «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕNE), μέσω livestreaming.

Αναλυτικά

ΙΕΝΕ: Η Προστασία του Περιβάλλοντος Προτεραιότητα για τη Στρατηγική και τις Δραστηριότητές του

Ημ/νία δημοσίευσης: Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021

Από την ίδρυση του το 2003 η προστασία του περιβάλλοντος ευρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής και των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης. Κυρίως μέσω της συστηματικής προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) μέσα από σειρά μελετών και ειδικών εκδηλώσεων το ΙΕΝΕ έχει συμβάλλει στην δημιουργία θετικού κλίματος στην επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής κυβέρνησης

Αναλυτικά

Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη – Τα κρίσιμα ερωτήματα

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού εργαστηρίου με τίτλο «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”), που διοργανώνει το Iνστιτούτο Eνέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕNE) την Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 (ώρα Αθήνας), μέσω livestreaming.

Αναλυτικά

Νέο Webinar του ΙΕΝΕ για τις Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεών του, το IENE θα διοργανώσει ένα διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 (ώρα Αθήνας), μέσω livestreaming.

Αναλυτικά

Παρουσιάσεις του Θεόδ. Τερζόπουλου, Προέδρου της Επιτροπής Φυσικού Αερίου Βιομεθανίου και Υδρογόνου

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Φυσικού Αερίου, Βιομεθανίου και Υδρογόνου του ΙΕΝΕ, η τελευταία συνάντηση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Zoom στις 18 Μαΐου του 2021.

Αναλυτικά

Διαδικτυακό Σεμινάριο:

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Οι τελευταίες εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) από τις 19 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2021.

Αναλυτικά

Αποθήκευση Ενέργειας και Ενεργειακή Μετάβαση

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Τον καθοριστικό ρόλο της αποθήκευσης ενέργειας στη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ηλεκτρικό δίκτυο καθώς και στην Ενεργειακή Μετάβαση ανέλυσαν οι περισσότεροι από τους 20 ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη που συμμετείχαν στο διαδικτυακό Workshop με θέμα: «Ο Ρόλος της Αποθήκευσης Ενέργειας στην Προώθηση της Μεγάλης Κλίμακας Διείσδυσης ΑΠΕ», το οποίο διοργάνωσε το IENE στις 27 Απριλίου 2021 με Lead Sponsors τις HUAWEI και SKE.

Αναλυτικά

Αποθήκευση Ενέργειας: Ο ρόλος της στην Προώθηση της Μεγάλης Κλίμακας Διείσδυσης ΑΠΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Οι εξελίξεις γύρω από την αποθήκευση ενέργειας και η άρρηκτη σχέση της με τη διείσδυση των ΑΠΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού Workshop με θέμα: «Ο Ρόλος της Αποθήκευσης Ενέργειας στην Προώθηση της Μεγάλης Κλίμακας Διείσδυσης ΑΠΕ» (“The Role of Energy Storage in Advancing Large Scale RES Penetration”), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (IENE) σήμερα, 27 Απριλίου 2021, με Lead Sponsors τις HUAWEI και SKE.

Αναλυτικά

Εισαγωγή στις ΑΠΕ και ο Ρόλος τους στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Οι τελευταίες εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Εισαγωγή στις ΑΠΕ και ο Ρόλος τους στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) από τις 14 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2021.

Αναλυτικά

19 Απριλίου: Webinar ΚΕΔΙΣΑ για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Ελλάδος – Χορηγός Επικοινωνίας το Energia.gr

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ διοργανώνει webinar με θέμα: «Η Ενεργειακή Ασφάλεια της Ελλάδος στο Σύγχρονο Γεωπολιτικό Περιβάλλον» τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021(17.00-20.00). Το Energia.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της διαδικτυακής αυτής εκδήλωσης ενώ στους ομιλητές της περιλαμβάνεται ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κ. Κωνσταντίνος Σταμπολής

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron