Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Επιστημονικό-επενδυτικό φόρουμ Επενδύοντας στην Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση: Αποθήκευση Ενέργειας-Νέες Τεχνολογίες-Εξοικονόμηση 20-21 Ιουλίου 2021, Ξενοδοχείο Athens Divani Caravel

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Αύριο ξεκινά το συνέδριο για το θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο πλαίσιο των εργασιών θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της πρότασης του αδειοδοτικού πλαισίου για την Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας και τα επόμενα βήματα: από την Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για την Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας και θα δοθεί δυνατότητα συζήτησης με την αγορά.

Αναλυτικά

Ισχυρότερο το ΙΕΝΕ το 2020 παρά την πανδημία

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Τον πρωτοπόρο ρόλο του ως μια δεξαμενή σκέψης για τον τομέα της Ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη κατάφερε να ενισχύσει το 2020 το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Αυτό μεταξύ άλλων αναδεικνύει ο Ετήσιος Απολογισμός του ΙΕΝΕ για το 2020, ο οποίος παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση των Εταίρων του Ινστιτούτου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2021.

Αναλυτικά

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα Ωρίμανση και υλοποίηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικές υποδομές με καινοτόμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς Ευρωπαϊκό έργο PRODESA

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Η άμεση μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, η μείωση του εισαγόμενου καύσιμου και η εξασφάλιση συνεχούς παροχής φτηνής ενέργειας είναι οι σημαντικοί στόχοι που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2030. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τη μείωση των ρύπων του θερμοκηπίου κατά 55% σε σχέση με τα επίπεδα του έτους 1990. Ο αυξημένος αυτός στόχος μεταβάλλει και τον στόχο για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέχρι το 2030.

Αναλυτικά

Πραγματοποιήθηκε η 33η Γενική Συνέλευση του ΙΕΝΕ – Επανεκλογή σημερινού Προεδρείου

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 η 33η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των Εταίρων του ΙΕΝΕ. Στη συνέλευση έλαβαν μέρος 25 Εταίροι από την Ελλάδα και πολλές χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Αναλυτικά

8-10 Ιουλίου: 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο – International Conference & Exhibition – Πάνω Από 100 Ομιλητές

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Πραγματοποιείται από τις 8 έως και τις 10 Ιουλίου 2021 το 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο – International Conference & Exhibition, υπό την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναλυτικά

Η Εκπαίδευση στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία του πάνω στα ενεργειακά δρώμενα στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης καθώς και τη διαρκή επαφή του με την ενεργειακή κοινότητα, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) αναπτύσσει το εκπαιδευτικό του έργο σε εξειδικευμένους τομείς της Ενέργειας, όπως η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, οι ΑΠΕ, η ενεργειακή αποδοτικότητα, η ψηφιοποίηση, οι αγορές φυσικού αερίου και άλλα.

Αναλυτικά

Οι προκλήσεις της αγοράς Φ. Αερίου στη ΝΑ Ευρώπη στο Επίκεντρο του Webinar του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Για τις εξελίξεις και τη νέα δυναμική αλλά και τις ισορροπίες που αναπτύσσονται στην αγορά φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη συζήτησαν 25 ανώτερα επιχειρηματικά στελέχη και εμπειρογνώμονες από 10 διαφορετικές χώρες, σε μια σειρά από άκρως διαφωτιστικές συνεδρίες που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Webinar του ΙΕΝΕ «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”).

Αναλυτικά

Αύριο το Webinar του ΙΕΝΕ «Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη»

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Αύριο, Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 πραγματοποιείται το διαδικτυακό Webinar «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕNE), μέσω livestreaming.

Αναλυτικά

ΙΕΝΕ: Η Προστασία του Περιβάλλοντος Προτεραιότητα για τη Στρατηγική και τις Δραστηριότητές του

Ημ/νία δημοσίευσης: Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021

Από την ίδρυση του το 2003 η προστασία του περιβάλλοντος ευρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής και των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης. Κυρίως μέσω της συστηματικής προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) μέσα από σειρά μελετών και ειδικών εκδηλώσεων το ΙΕΝΕ έχει συμβάλλει στην δημιουργία θετικού κλίματος στην επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής κυβέρνησης

Αναλυτικά

Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη – Τα κρίσιμα ερωτήματα

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού εργαστηρίου με τίτλο «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”), που διοργανώνει το Iνστιτούτο Eνέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕNE) την Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 (ώρα Αθήνας), μέσω livestreaming.

Αναλυτικά

Νέο Webinar του ΙΕΝΕ για τις Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεών του, το IENE θα διοργανώσει ένα διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 (ώρα Αθήνας), μέσω livestreaming.

Αναλυτικά

Παρουσιάσεις του Θεόδ. Τερζόπουλου, Προέδρου της Επιτροπής Φυσικού Αερίου Βιομεθανίου και Υδρογόνου

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Φυσικού Αερίου, Βιομεθανίου και Υδρογόνου του ΙΕΝΕ, η τελευταία συνάντηση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Zoom στις 18 Μαΐου του 2021.

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron