Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Συμμετοχή του Προέδρου του ΙΕΝΕ στην Παρουσίαση του Βιβλίου «Does Energy Cause Ethnic War?» των Μαρίκα Καραγιάννη και Ανδρέα Στεργίου

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

Το ΙΕΝΕ συμμετείχε ενεργά, με παρέμβαση του προέδρου του κ. Κωστή Σταμπολή, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) για την παρουσίαση του βιβλίου «Does Energy Cause Ethnic War?» των Μαρίκα Καραγιάννη και Ανδρέα Στεργίου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά

Το Κοινό Workshop Eurogas - IENE στις 22 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες θα Εξετάσει Θέματα Προμήθειας και Ανταγωνισμού

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020

Δεδομένης της επικείμενης παραλαβής νέων όγκων φυσικού αερίου από διάφορους προμηθευτές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη κατά τους επόμενους μήνες το 2020/2021, θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά τη λειτουργία της αγοράς και τον ανταγωνισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurogas, σε συνεργασία με το ΙΕΝΕ, διοργανώνει ένα workshop

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε Ενεργά με Σχόλια στη Δημόσια Διαβούλευση για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

Για άλλη μια φορά το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα, αυτή τη φορά καταθέτοντας τα σχόλιά του στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Μακροχρόνια Στρατηγική για το έτος 2050. Ύστερα από επεξεργασία του κειμένου από την Διοικούσα Επιτροπή του Ινστιτούτου, σε συνεργασία

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε Ενεργά στο Πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Συμμετέχοντας στην δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα το ΙΕΝΕ κατέθεσε τα σχόλιά του πάνω στο κείμενο του Σχεδίου. Ύστερα από επεξεργασία του κειμένου του ΕΣΕΚ από την Διοικούσα Επιτροπή του Ινστιτούτου σε συνεργασία με τους Προέδρους των Επιστημονικών Επιτροπών του ΙΕΝΕ, τα σχόλια του Ινστιτούτου κατατέθηκαν το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά

Συμμετοχή του Προέδρου του ΙΕΝΕ σε Εκδήλωση της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού με Θέμα τον Ενεργειακό Πλούτο της Ελλάδας

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Στις 10 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος & Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, ταξίδεψε στα Τρίκαλα και έλαβε μέρος την απογευματινή εκδήλωση που οργάνωσε η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού (ΤΛΠ) με θέμα: «Ο Ενεργειακός πλούτος της Ελλάδος». Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της ΤΛΠ κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ενώ συμμετείχε και ως έτερος ομιλητής ο κ. Γιάννης Μανιάτης, καθηγητής Παν. Πειραιώς και πρώην Υπουργός

Αναλυτικά

Παρουσίαση της Συλλογικής Έκδοσης του ΙΕΝΕ «ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ στη Νέα Ενεργειακή Εποχή»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) το απόγευμα της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε η συλλογική έκδοση του ΙΕΝΕ που εκδόθηκε πρόσφατα από το ΙΕΝΕ και έχει ως θέμα «ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ στη Νέα Ενεργειακή Εποχή». Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Εκτελεστικός Δ/ντής του ΙΔΙΣ Δρ. Κώστας Φίλης και ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ Κωστής Σταμπολής.

Αναλυτικά

4ο Τακτικό Συνέδριο: «Το Πολιτικό Φαινόμενο σε Μετάβαση: Προκλήσεις για τη Δημοκρατία, το Κράτος και την Κοινωνία»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος, διοργανώνει το 4ο τακτικό συνέδριο με αντικείμενο «Το Πολιτικό Φαινόμενο σε Μετάβαση: Προκλήσεις για τη Δημοκρατία, το Κράτος και την Κοινωνία» στο Λουτράκι στο Club Hotel Casino Loutraki, στις 13-15 Δεκεμβρίου 2019.

Αναλυτικά

Το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Ανέδειξε τη Σημαντική Πρόοδο στα Ενεργειακά Ζητήματα της Κύπρου

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο της Κύπρου που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ σε συνεργασία με την Εταιρεία FMW Financial Media Way, στις 5 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο,The Landmark, στην Λευκωσία. Το Συμπόσιο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ενεργειακά δρώμενα της περιοχής όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της ΝΑ Μεσογείου εστίασε την προσοχή του σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που άπτονται της ενέργειας, καθώς και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή.

Αναλυτικά

Παρουσιάστηκε με Επιτυχία το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα – Συμμετοχή του ΙΕΝΕ στη Δημόσια Διαβούλευση

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζα της Ελλάδος, η ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που καθορίζει τις βασικές στρατηγικές στους δυο αυτούς τομείς έως το 2030.

Αναλυτικά

Τομή για τα Ενεργειακά Ζητήματα το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21-22 Νοεμβρίου 2019 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), με ειδικό θέμα, εφέτος: «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη». Επρόκειτο, κατά γενική ομολογία, για ένα από τα πλέον επιτυχημένα ετήσια συνέδρια που έχει διοργανώσει το ΙΕΝΕ, αν όχι το καλύτερο, και τούτο, λόγω του υψηλού αριθμού των διακεκριμένων ομιλητών, των ιδιαίτερα στοχευμένων συνεδριών και της θεματολογίας που αναπτύχθηκε σε αυτές.

Αναλυτικά

Στα Επόμενα Βήματα της Κύπρου στη Σκακιέρα της Ενέργειας θα Επικεντρωθεί το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου στη Λευκωσία

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο The Landmark στη Λευκωσία, με διοργανωτές το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την εταιρεία fmw financial media way.

Αναλυτικά

Το SEE Electricity Market Analysis Γιορτάζει ένα Χρόνο Κυκλοφορίας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Τον Οκτώβριο του 2019, το SEE Electricity Market Analysis γιόρτασε ένα χρόνο κυκλοφορίας. Το SEE Electricity Market Analysis είναι ένα από τα πιο πρόσφατα ενημερωτικά δελτία του IENE, του οποίου το πρώτο τεύχος δημοσιεύθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 και έκτοτε εκδίδεται κάθε Τρίτη και αποστέλλεται στα μέλη του IENE.

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron