Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Έντονο Περιφερειακό Ενδιαφέρον για το Vienna Energy Transition Forum του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Το Vienna Energy Transition Forum το οποίο συγκαλεί το Ινστιτούτο Ενέργειας NA Ευρώπης (IENE) σε συνεργασία με το Energy Center Europe (ECE), με έδρα τη Βιέννη, συγκεντρώνει ορισμένες από τις πιο προοδευτικές δυνάμεις του ενεργειακού τομέα, από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να συζητηθούν τα καυτά ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής και το πώς μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν.

Αναλυτικά

To IENE Eγκαινίασε το Νέο Κύκλο Σεμιναρίων για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σειρά μαθημάτων, αποσκοπώντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση των στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Μεγάλη Συμμετοχή Ομιλητών στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ για την Λειτουργία της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) η Ημερίδα με θέμα: «Οι Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με την εντυπωσιακή συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών του κλάδου και παρουσία μεγάλου πλήθους ενδιαφερομένων.

Αναλυτικά

Ημερίδα ΙΕΝΕ για τις “Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας”

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οργανώνει, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Ημερίδα με θέμα:“Οι Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας”. Στη σημαντική αυτή εκδήλωση του Ινστιτούτου θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του ηλεκτρισμού και θα αναλυθούν οι βασικές παράμετροι που αφορούν στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Ολοκλήρωσε με Μεγάλη Επιτυχία το 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενέργειας και Γεωπολιτικής

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου η τελευταία τάξη του πρωτοποριακού σεμιναρίου του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), με τίτλο "Εισαγωγή στην Ενέργεια και τη Γεωπολιτική" ("An Introduction to Energy and Geopolitics"), ολοκληρώνοντας την τελευταία εκπαιδευτική δραστηριότητα του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά

To IENE Συμμετείχε Ενεργά στο Ετήσιο Συνέδριο BBSPA

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετείχε στο υψηλού επιπέδου 25ο Ετήσιο Συνέδριο του Balkan and Black Sea Petroleum Association (BBSPA), που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Απριλίου, στο Βουκουρέστι. Το IENE εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο Μελετών, κ. Δημήτρη Μεζαρτάσογλου, ο οποίος παρακολούθησε το συνέδριο και μέσω μιας παρουσίασής του με τίτλο “The Case for a Gas Trading Hub in SE Europe”

Αναλυτικά

Σεμινάριο με θέμα: «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας» - Α’ Κύκλος Μαθημάτων

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σειρά μαθημάτων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Νέο Κείμενο Εργασίας από το ΙΕΝΕ για τον Ρόλο του Φυσικού Αερίου στον Μετασχηματισμό της Ελληνικής Ενεργειακής Αγοράς

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Αναρτήθηκε σήμερα (26/3) στην κατηγορία «Working Papers IENE» του www.iene.gr το Κείμενο Εργασίας Νο. 25, με τίτλο «Ο κρίσιμος ρόλος του φυσικού αερίου στον μετασχηματισμό της ελληνικής ενεργειακής αγοράς». Το νέο αυτό Κείμενο Εργασίας του ΙΕΝΕ εκπονήθηκε από τον κ. Αναστάσιο Τόσιο, Εμπορικό Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου (Ε.Δ.Α.) Αττικής Α.Ε., Εταίρο και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΕΝΕ, αλλά και Πρόεδρο της Επιτροπής Φυσικού Αερίου του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε Ενεργά στο Συνέδριο “Energy Transitions 2019” του Chatham House στο Λονδίνο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το ετήσιο συνέδριο "Energy Transitions 2019" που διοργάνωσε το Royal Institute of International Affairs, ευρέως γνωστό ως Chatham House. Το συνέδριο, το οποίο υποστηρίχθηκε από το IENE, διαρθρώθηκε σε τέσσερις κύριες συνεδρίες.

Αναλυτικά

To IENE Διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα: “Οι Προκλήσεις στην Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας”

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Το ΙΕΝΕ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις που σοβούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην πορεία επίτευξης των στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σε βάθος συζήτηση για τις προκλήσεις που ανακύπτουν, με την συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών ενεργειακών φορέων και ειδικών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε στην Ιδιαίτερα Επιτυχημένη International Petroleum Week του ΕΙ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Εβδομάδα Πετρελαίου (International Petroleum Week) που διοργάνωσε φέτος το Energy Institute (ΕΙ) στο Λονδίνο, κατά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση προσέλκυσε τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, όπως φανέρωσε η συμμετοχή περισσοτέρων των χιλίων συνέδρων από 40 χώρες, αλλά και η ευρεία κάλυψή της από τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Αναλυτικά

"Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης"- Στο Μικροσκόπιο Ημερίδας του ΙΕΝΕ οι Προοπτικές και οι Προκλήσεις στο Μεταβαλλόμενο Τοπίο της Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Σε μια ακόμη σημαντική συμβολή του στην κατανόηση των καίριων ενεργειακών ζητημάτων του σήμερα, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργάνωσε, την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, Ημερίδα με θέμα την Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Κρανιδιώτης».

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron