Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

13ο SE Europe Energy Dialogue: «Ενεργειακή ασφάλεια, Ενοποίηση των αγορών και Αειφορία στη ΝΑ Ευρώπη»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

To 13o SE Europe Energy Dialogue του ΙΕΝΕ πρόκειται να διεξαχθεί στις 16 - 17 Ιουνίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, σε υβριδική μορφή. Το περιφερειακό φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται από το ΙΕΝΕ ανελλιπώς από το 2003 με την υποστήριξη κορυφαίων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών και μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, συγκεντρώνει για ακόμη μία χρονιά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονες του τομέα της ενέργειας από όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και όχι μόνο.

Αναλυτικά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εμβληματικής έκθεσης του ΙΕΝΕ, του «SEE Energy Outlook» στο Βελιγράδι

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022

Σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας την περασμένη Τετάρτη (11/5) στο Βελιγράδι, το Ινστιτούτο παρουσίασε την κορυφαία έκδοσή του, το «SEE Energy Outlook 2012/2022» σε ένα κατάμεστο ακροατήριο. Περισσότεροι από 100 επαγγελματίες της ενέργειας και ανώτερα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα της Σερβίας συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση διάρκειας 2,5 ωρών.

Αναλυτικά

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στην Ελλάδα από το Institute of Directors με Άμεσο Ενδιαφέρον για Στελέχη του Ενεργειακού Τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του σεμιναρίου «Role of the Director and the Board», που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 5 & 6 Μαΐου 2022, στο ξενοδοχείο New Hotel, Φιλελλήνων 16, 105 57 Αθήνα, ακολουθεί μια σειρά νέων σεμιναρίων, τα οποία παρέχονται από το Institute of Directors (IoD).

Αναλυτικά

Συμμετοχή ΙΕΝΕ στη Δημόσια Διαβούλευση του ΥΠΕΝ για τον Εκσυγχρονισμό της Αδειοδοτικής Διαδικασίας ΑΠΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

Συμμετέχοντας ενεργά στην δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), το ΙΕΝΕ κατέθεσε τα σχόλιά του πάνω στο κείμενο του νομοσχεδίου υπό τον τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Αδειοδοτικής Διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Β’ Φάση, Aδειοδότηση Παραγωγής και Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας, Πλαίσιο Ανάπτυξης Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών και Ειδικότερες διατάξεις για την Ενέργεια και την Προστασία του Περιβάλλοντος».

Αναλυτικά

Παρουσίαση του “SEE Energy Outlook 2021/2022”στο Βελιγράδι, 11 Μαΐου 2022

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022

Η τρίτη δημόσια παρουσίαση της μεγάλης μελέτης αναφοράς του ΙΕΝΕ, το “SEE Energy Outlook 2021/2022”, θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας (Chamber of Commerce and Industry of Serbia, Resavska 15, Belgrade) και θα ξεκινήσει στις 12:00 (δείτε το πρόγραμμα εδώ).

Αναλυτικά

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΙΕΝΕ κ. Κων. Θεοφύλακτου στην εκδήλωση της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού με θέμα «Η Ενεργειακή Κρίση – Παρούσα κατάσταση - Προοπτικές εξόδου»

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού, οργάνωσε εκδήλωση στα Τρίκαλα, σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης, με συμμετοχή και των δημοτικών αρχών, με τίτλο «Η Ενεργειακή Κρίση – Παρούσα κατάσταση - Προοπτικές εξόδου» με ομιλητές τον καθηγητή κ πρ. Υπουργό Ενέργειας κ. Ιωάννη Μανιάτη και τον Γραμματέα του ΙΕΝΕ κ. Κων/νο Θεοφύλακτο.

Αναλυτικά

Το Video από το Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2021» τώρα διαθέσιμο

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022

Σε συνέχεια της επιτυχημένης οργάνωσης του 25ου Εθνικού Συνεδρίου του ΙΕΝΕ «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2021», και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 1&2 Δεκεμβρίου 2021, αναρτήθηκε στο κανάλι του Ινστιτούτου στο YouTube ένα σύντομο video για την όλη εκδήλωση.

Αναλυτικά

Ειδική Έκθεση ΙΕΝΕ: Σημαντικές δυνατότητες στην ανάπτυξη των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 19 Απριλίου 2022

Αναλυτικά

Ειδική Έκθεση ΙΕΝΕ: Σημαντικές δυνατότητες στην ανάπτυξη των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022

Οι υδρογονάνθρακες θα εξακολουθήσουν να αποτελούν για αρκετά χρόνια ακόμα βασικό συστατικό στοιχείο του ενεργειακού μίγματος της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και της ελληνική οικονομίας, διαπιστώνει η Ειδική Έκθεση της Επιτροπής Υδρογονανθράκων (Upstream) του ΙΕΝΕ για τα Οικονομικά και Γεωπολιτικά Oφέλη από την Αξιοποίηση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, 18 Απριλίου.

Αναλυτικά

Webinar ΙΕΝΕ «Στερεά Απορρίμματα και Ενέργεια»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022

Στις προκλήσεις, τις λύσεις και τις ευκαιρίες ώστε να μετατραπεί η διαχείριση των αστικών αποβλήτων από πρόβλημα σε ευκαιρία ευρύτερης ανάπτυξης εστίασε το διαδικτυακό webinar με τίτλο «Στερεά Απορρίμματα και Ενέργεια» που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), την Τρίτη 12 Απριλίου.

Αναλυτικά

Βαρυσήμαντη Έκθεση ΙΕΝΕ για την ανάπτυξη των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022

Αναρτήθηκε σήμερα (11/4) στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (εδώ) η ειδική Έκθεση που εκπόνησε τις τελευταίες εβδομάδες το επιτελείο του ΙΕΝΕ για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του δυναμικού υδρογονανθράκων που αποδεδειγμένα διαθέτει η Ελλάδα.

Αναλυτικά

Webinar ΙΕΝΕ «Στερεά Απορρίμματα και Ενέργεια»

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), επιδιώκοντας να αναδείξει βέλτιστες πρακτικές για την μετάβαση στην κυκλική οικονομία, οργανώνει διαδικτυακό webinar με τίτλο «Στερεά Απορρίμματα και Ενέργεια» την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ώρες 14:00 με 18:00. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Δικηγορική Εταιρεία «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ».

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2022 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron