Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Αφετηρία για Νέα Ολιστική Προσέγγιση για την Ενεργειακή Μετάβαση Σηματοδότησε το Vienna Energy Transition Forum του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Το Vienna Energy Transition Forum το οποίο οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE) στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, στις 6/7 Ιουνίου, προσήλκυσε ένα ευρύ φάσμα ομιλητών από όλους τους κλάδους του ευρωπαϊκού ενεργειακού τομέα, σε ένα διήμερο εντατικών συζητήσεων που αποσκοπούσε στη διεύρυνση του δημόσιου διαλόγου για Ενεργειακή Μετάβαση.

Αναλυτικά

Το Vienna Energy Transition Forum Ξεκινά την Πέμπτη 6 Ιουνίου και Προσελκύει Κορυφαίους Εκπροσώπους Μεγάλων Διεθνών Οργανισμών και Ενεργειακών Εταιρειών

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

Το Vienna Energy Transition Forum το οποίο συγκαλεί το Ινστιτούτο Ενέργειας NA Ευρώπης (IENE) σε συνεργασία με το Energy Center Europe (ECE), με έδρα τη Βιέννη, συγκεντρώνει ορισμένες από τις πιο προοδευτικές δυνάμεις του ενεργειακού τομέα, από όλη την Ευρώπη, με σκοπό να συζητηθούν τα καυτά ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής και το πώς μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν.

Αναλυτικά

«Έφυγε», ο Δικηγόρος Λεωνίδας Γεωργόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών και Συνιδρυτής της KG Law Firm

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Aπεβίωσε σε ηλικία 79 ετών, ο γνωστός δικηγόρος Λεωνίδας Γεωργόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος και συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας KG Law Firm.

Αναλυτικά

Έντονο Περιφερειακό Ενδιαφέρον για το Vienna Energy Transition Forum του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Το Vienna Energy Transition Forum το οποίο συγκαλεί το Ινστιτούτο Ενέργειας NA Ευρώπης (IENE) σε συνεργασία με το Energy Center Europe (ECE), με έδρα τη Βιέννη, συγκεντρώνει ορισμένες από τις πιο προοδευτικές δυνάμεις του ενεργειακού τομέα, από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να συζητηθούν τα καυτά ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής και το πώς μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν.

Αναλυτικά

To IENE Eγκαινίασε το Νέο Κύκλο Σεμιναρίων για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σειρά μαθημάτων, αποσκοπώντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση των στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Μεγάλη Συμμετοχή Ομιλητών στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ για την Λειτουργία της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) η Ημερίδα με θέμα: «Οι Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με την εντυπωσιακή συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών του κλάδου και παρουσία μεγάλου πλήθους ενδιαφερομένων.

Αναλυτικά

Ημερίδα ΙΕΝΕ για τις “Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας”

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οργανώνει, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Ημερίδα με θέμα:“Οι Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας”. Στη σημαντική αυτή εκδήλωση του Ινστιτούτου θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του ηλεκτρισμού και θα αναλυθούν οι βασικές παράμετροι που αφορούν στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Ολοκλήρωσε με Μεγάλη Επιτυχία το 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενέργειας και Γεωπολιτικής

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου η τελευταία τάξη του πρωτοποριακού σεμιναρίου του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), με τίτλο "Εισαγωγή στην Ενέργεια και τη Γεωπολιτική" ("An Introduction to Energy and Geopolitics"), ολοκληρώνοντας την τελευταία εκπαιδευτική δραστηριότητα του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά

To IENE Συμμετείχε Ενεργά στο Ετήσιο Συνέδριο BBSPA

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετείχε στο υψηλού επιπέδου 25ο Ετήσιο Συνέδριο του Balkan and Black Sea Petroleum Association (BBSPA), που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Απριλίου, στο Βουκουρέστι. Το IENE εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο Μελετών, κ. Δημήτρη Μεζαρτάσογλου, ο οποίος παρακολούθησε το συνέδριο και μέσω μιας παρουσίασής του με τίτλο “The Case for a Gas Trading Hub in SE Europe”

Αναλυτικά

Σεμινάριο με θέμα: «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας» - Α’ Κύκλος Μαθημάτων

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σειρά μαθημάτων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε στη Διάσκεψη “The Clean Energy Package and Energy Investments” στην Στάρα Ζαγόρα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Στις Αρχές Απριλίου, το ΙΕΝΕ συμμετείχε σε μια πρωτοποριακή διάσκεψη για την "Καθαρή Ενέργεια" που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ενέργειας (EMI) της Σόφιας, και πραγματοποιήθηκε ανθρακοφόρο περιοχή Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά

Νέο Κείμενο Εργασίας από το ΙΕΝΕ για τον Ρόλο του Φυσικού Αερίου στον Μετασχηματισμό της Ελληνικής Ενεργειακής Αγοράς

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Αναρτήθηκε σήμερα (26/3) στην κατηγορία «Working Papers IENE» του www.iene.gr το Κείμενο Εργασίας Νο. 25, με τίτλο «Ο κρίσιμος ρόλος του φυσικού αερίου στον μετασχηματισμό της ελληνικής ενεργειακής αγοράς». Το νέο αυτό Κείμενο Εργασίας του ΙΕΝΕ εκπονήθηκε από τον κ. Αναστάσιο Τόσιο, Εμπορικό Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου (Ε.Δ.Α.) Αττικής Α.Ε., Εταίρο και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΕΝΕ, αλλά και Πρόεδρο της Επιτροπής Φυσικού Αερίου του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron