Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Την Πέμπτη 18/6, το ένατο Webinar του IENE για τον ρόλο των ΑΠΕ στη μετά Κορωνοϊό εποχή

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής του και της έρευνας του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 9ο Webinar με ειδικό θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Μέρος ΙΙΙ).

Αναλυτικά

Η Πολιτική της Κυβέρνησης για Καθαρές Μεταφορές Μέσω της Υιοθέτησης της Ηλεκτροκίνησης –Καθοριστική η Πρωτοπόρος Μελέτη του ΙΕΝΕ το 2018

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Η Ελλάδα στις 5 Ιουνίου αποκάλυψε το νομικό πλαίσιο και τα φορολογικά κίνητρα για την προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων, στο πλαίσιο του 10ετούς προγράμματος για το κλίμα για τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα λιγότερα από 1.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κυκλοφορία, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, όπου αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του στόλου των οχημάτων στους δρόμους.

Αναλυτικά

Την Πέμπτη 11/6, το όγδοο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής του και της έρευνας του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 8ο Webinar με βασική θεματική την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά

Την Τρίτη 9/6, το έβδομο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής του και της έρευνας του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 7ο Webinar με βασική θεματική την Ενέργεια και την Γεωπολιτική.

Αναλυτικά

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Κλιματική Αλλαγή Αφορά Όλους μας

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται από το 1972 και κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η φετινή θεματική του Οργανισμού αφορά στην προστασία της Βιοποικιλότητας.

Αναλυτικά

Ανάλυση IENE: Πολιτικές Απανθρακοποίησης στη ΝΑ Ευρώπη την Περίοδο του Κορονοϊού

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Την 1η Ιουνίου, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE) απέστειλε στα μέλη του το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο «Monthly Analysis» (τεύχος 310). Η ανάλυση επικεντρώθηκε στην πανδημία του νέου κορανοϊού (COVID-19) και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τον ενεργειακό τομέα στη ΝΑ Ευρώπη, όσον αφορά στις επενδύσεις, καθώς και τα πιθανά εμπόδια στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης.

Αναλυτικά

Η Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη Κερδίζει Έδαφος - Το ΙENE Εκπονεί Μελέτη για την Κρήτη

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί μια από τις κύριες προκλήσεις της κοινωνίας μας στην πορεία προς ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές συνιστά μια καίρια λύση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Αναλυτικά

Την Τετάρτη 3/6, το έκτο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής του και της έρευνας του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 6ο Webinar με βασική θεματική τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα (μέρος ΙΙ).

Αναλυτικά

Τέσσερα νέα Εταιρικά Μέλη Εντάχθηκαν στο IENE

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Νέες εταιρείες και οργανισμοί προσχώρησαν ως εταιρικά μέλη στο ΙΕΝΕ από τις αρχές του έτους. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται ο μεγάλος όμιλος αποθήκευσης πετρελαίου VTTI Ltd, στο Βασιλικό Κύπρου, η EYΔΑΠ, η EM Tech, εταιρεία εφαρμογών διαστημικού λογισμικού και η Eurobank, o κορυφαίος τραπεζικός όμιλος με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και τηn ΝΑ Ευρώπη.

Αναλυτικά

Την Τετάρτη 27/5, το τέταρτο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής του και της έρευνας του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 4ο Webinar με βασική θεματική τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά

To ΙΕΝΕ Απαντά στις Προκλήσεις της μετα Κορονοϊού Εποχής με τα Webinars για την Ενέργεια

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

Για άλλη μια φορά στην μακρά και επιτυχημένη πορεία του, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) πρωτοπορεί σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα ενεργειακά πράγματα της χώρας και έρχεται να προσφέρει στα στελέχη και επαγγελματίες της αγοράς, τους εκπροσώπους φορέων και εταιρειών του κλάδου, καθώς και στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, ένα διαδικτυακό εργαλείο ενημέρωσης και ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων για την πορεία και τις προοπτικές του τομέα στην μετακορονοϊό εποχή.

Αναλυτικά

Την Παρασκευή 22/5, το τρίτο Webinar του IENE για τις επιπτώσεις από τον Κορωνοϊό στον ενεργειακό τομέα

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησης του και την έρευνα του για τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα, οργανώνει το 3ο Webinar με βασική θεματική τις Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron