Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ανακοινώθηκε το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 2019

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Άλλη μία χρονιά πλούσια σε δραστηριότητες σε όλο το φάσμα του τομέα της ενέργειας αναμένεται να είναι για το ΙΕΝΕ το 2019, σύμφωνα με το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο για τη χρονιά που έρχεται. Περιλαμβάνει μία πληθώρα συνεδρίων, ημερίδων και workshops για το 2019, τα οποία, μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικά

Το IENE Ολοκλήρωσε Μελέτη με θέμα: «Προμήθεια Φυσικού Αερίου στη ΝΑ Ευρώπη και ο Βασικός Ρόλος του LNG»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Το Ινστιτούτο ανάρτησε σήμερα την τελευταία του μελέτη, η οποία εστιάζει στην τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της προμήθειας φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη και τον σημαντικό ρόλο του LNG. Η μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα το 2018 και έκτοτε έχει αναθεωρηθεί, καλύπτει πρωτίστως τις συνθήκες ζήτησης και προσφοράς φυσικού αερίου, οι οποίες μαζί με τα κρίσιμα ζητήματα αποθήκευσης φυσικού αερίου εξετάζονται σε παγκόσμια και περιφερειακή βάση.

Αναλυτικά

Συμμετοχή του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ στο “Athena 18” Security Conference

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κ. Κώστης Σταμπόλης συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο «Αthena 18», για την Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στην Σχολή Ικάρων, στις 13-15 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά

ΙΕΝΕ: Αναρτήθηκε ο Ετήσιος Απολογισμός 2017 και η Επισκόπηση Δραστηριοτήτων A’ Εξαμήνου 2018

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Οι πολυποίκιλες δραστηριότητες του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) παρατίθενται σε μια ενιαία έκδοση υπό τον τίτλο «Ετήσιος Απολογισμός 2017 και Επισκόπηση Δραστηριοτήτων A’ Εξαμήνου 2018», που αναρτήθηκε προσφάτως. Σκοπός της είναι η έγκυρη και λεπτομερής καταγραφή των δράσεων του ΙΕΝΕ.

Αναλυτικά

Συμμετοχή του ΙΕΝΕ στη Δημόσια Διαβούλευση του ΥΠΕΝ για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία, ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, το Σχέδιο για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό, με τη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στην οποία τέθηκε, να ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά

"Ενεργειακά Θέματα": 13 Χρόνια Ύπαρξης, 150 Τεύχη

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Το IENE γιορτάζει, αυτό το μήνα, τα 13 χρόνια από την παρθενική έκδοση του πρώτου του newsletter, τα «Ενεργειακά Θέματα», με το επετειακό 150ο τεύχος του.

Αναλυτικά

6o Ενεργειακό Συμπόσιο: Η Κύπρος Αναμένει το Έμπρακτο Αμερικανικό Ενδιαφέρον για Συμμετοχή στην Τριμερή Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου που οργάνωσε για μία ακόμη χρονιά το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η κυπριακή εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων Financial Media Way (FMW). Το Συμπόσιο που θεωρείται ως το πιο σημαντικό ενεργειακό γεγονός για την Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στην Λευκωσία. Tο φετινό Συμπόσιο είχε ως ειδικό θέμα:

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για το Ρυθμιστικό Πλαίσιο Εγκατάστασης και Λειτουργίας Υποδομών Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Ελλάδα.

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Το ΙΕΝΕ συμμετείχε με σχόλια και παρατηρήσεις στη Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για το ρυθμιστικό πλαίσιο εγκατάστασης και λειτουργίας υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο ανέπτυξε τη θέσεις του για την ανάπτυξη της αγοράς φόρτισης, η οποία θα πρέπει να γίνει με ανταγωνιστικά κριτήρια σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τις ενεργειακές αγορές όπως περιγράφονται στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2009/72/ΕΚ και 2014/94/ΕΕ.

Αναλυτικά

6ο Ενεργειακό Συμπόσιο: «Κύπρος: Μπροστά στις Μεγάλες Αποφάσεις για την Ενέργεια»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις για τον ενεργειακό τομέα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, το φετινό Ενεργειακό Συμπόσιο της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Hilton Park, στην Λευκωσία.

Αναλυτικά

Οι Παγκόσμιες, Περιφερειακές και Εθνικές Προκλήσεις στο Μικροσκόπιο του Ετήσιου Συνεδρίου του ΙΕΝΕ «Ενέργεια & Ανάπτυξη»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Τα βλέμματα της ελληνικής ενεργειακής κοινότητας και όχι μόνο στράφηκαν, την εβδομάδα που πέρασε, στο ετήσιο Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018», που οργάνωσε για 23ο συναπτό έτος, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), με εντυπωσιακή συμμετοχή προσωπικοτήτων και ειδικών του ενεργειακού τομέα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναλυτικά

Tο Ετήσιο Συνέδριο του ΙΕΝΕ στο Επίκεντρο της Ενεργειακής Ατζέντας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Τα βλέμματα της ελληνικής ενεργειακής κοινότητας και όχι μόνο είναι, αυτή την εβδομάδα, στραμμένα στο ετήσιο Συνέδριο που οργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (22-23 Νοεμβρίου).

Αναλυτικά

Ολοκληρώθηκε η Νέα Μελέτη του ΙΕΝΕ για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Ελλάδας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Πρόσφατα, το ΙΕΝΕ ολοκλήρωσε μία νέα έκθεση υπό τον τίτλο:«Ενεργειακή Ασφάλεια της Ελλάδας και Προτάσεις για την Βελτίωσή της», συμβάλλοντας για ακόμη μια φορά στο σχεδιασμό και την εκπόνηση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.Η έκθεση εκπονήθηκε από το in-houseεπιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου, στο πλαίσιο κατάρτισης του Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού της Ελλάδας από την Εθνική Επιτροπή για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ)

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron