Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

H Νέα Ενεργειακή Ατζέντα σε Ελλάδα και ΕΕ, εν Όψει Απανθρακοποίησης, στο Επίκεντρο του Φετινού Συνεδρίου του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Ξεκινά, την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, το 24ο ετήσιο εθνικό συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), το «Ενέργεια & Ανάπτυξη», με ειδικό θέμα:«Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη».

Αναλυτικά

Σχόλια ΙΕΝΕ επί της Δημόσιας Διαβούλευσης για την «Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και Στήριξη των ΑΠΕ»

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Το ΙΕΝΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και Στήριξη των ΑΠΕ». Το Ινστιτούτο συμμετείχε, με σχόλια στη διαδικασία που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου.

Αναλυτικά

Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε ο Β’ Κύκλος Μαθημάτων για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο Α’ Σεμιναριακός Κύκλος που οργάνωσε το ΙΕΝΕ, τον περασμένο Μάιο/Ιούνιο, για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας», το Ινστιτούτο ολοκλήρωσε χθες (6/11) το Β’ Κύκλο Μαθημάτων, που στόχο είχαν την εκπαίδευση και ενημέρωση στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη Βασικό Θέμα του 24ου Ετήσιου Συνεδρίου του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Με κεντρικό θέμα «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη», το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2019, το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη». H κορυφαία ετήσια εκδήλωση του ΙΕΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387) στην Αθήνα, συγκεντρώνει, για μια ακόμη φορά, μια πλειάδα κορυφαίων στελεχών του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εκπροσώπους μεγάλων διεθνών και ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανώσεων και εταιρειών, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τα δρώμενα σε όλο το φάσμα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Αναλυτικά

Με Μεγάλη Επιτυχία Στέφθηκε η Παρουσίαση της Μελέτης του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, η μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης με τίτλο "Ενεργειακή Αυτάρκεια του Καστελόριζου", σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα.

Αναλυτικά

Μίνι Σεμινάριο για τους Υδρογονάνθρακες η Παρουσίαση του Βιβλίου του Κωστή Σταμπολή

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Παρουσιάστηκε την Δευτέρα, 21/10, το βράδυ, στο Public Συντάγματος, ο πρώτος τόμος του βιβλίου του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), Κωστή Σταμπολή με τίτλο «Πετρέλαιο, η Μοιραία Εξάρτηση».

Αναλυτικά

Ισχυρή Εκπροσώπηση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης στο Συνέδριο IENE-ROEC στο Βουκουρέστι

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Με περισσότερους από 70 συμμετέχοντες και μια επίλεκτη ομάδα 12 διακεκριμένων ομιλητών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα που συνδιοργάνωσε το ΙΕΝΕ με το Ρουμανικό Ενεργειακό Κέντρο (ROEC) στο Βουκουρέστι στις 16 Οκτωβρίου, με θέμα «Η Ενεργειακή Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη - Πολιτικές και Επενδυτικές Προκλήσεις» (Energy Transition in SE Europe – Policy and Investment Challenges).

Αναλυτικά

Ξεκίνησε ο 2ος Σεμιναριακός Κύκλος του ΙΕΝΕ για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει για δεύτερη φορά μία σειρά μαθημάτων, αποσκοπώντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση των στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Παρουσίαση Bιβλίου Κ. Σταμπολή «Πετρέλαιο: H Μοιραία Εξάρτηση»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Tην Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Ν. Σταμπολή, με τίτλο «Πετρέλαιο: η Μοιραία Εξάρτηση», από τις Εκδόσεις Αίολος, στο Public Συντάγματος.

Αναλυτικά

Συμμετοχή του Προέδρου του ΙΕΝΕ στο Συνέδριο WindMission Greece 2019

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Αποδεχόμενο πρόσκληση των διοργανωτών το ΙΕΝΕ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του WINDMission Greece 2019, το οποίο διοργάνωσαν το Voice of Renewables και το Parity Platform, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του American College of Greece (Deree). Πιο συγκεκριμένα, το ΙΕΝΕ μέσω του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του, κ. Κωστή Σταμπολή, συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσιάζοντας «Τον Ρόλο του ΙΕΝΕ στην Ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα».

Αναλυτικά

Μεγάλη Επιτυχία Σημείωσε το Συνέδριο του Energy Institute/IENE στο Λονδίνο για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Με την αθρόα συμμετοχή συνέδρων και μιας ομάδας επίλεκτων ομιλητών υψηλού επιπέδου, προερχόμενων τόσο από την βιομηχανία όσο και από τηνακαδημαϊκή κοινότητα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (7/10) στο Λονδίνο, στο κτίριο του Energy Institute (ΕΙ), το συνέδριο για την Ανατολική Μεσόγειο που οργάνωσε το ΕΙ σε συνεργασία με το ΙΕΝΕ. Με τίτλο «East Mediterranean: The New Natural Gas Frontier», η μονοήμερηαυτή εκδήλωση προσέφερε την ευκαιρία για μια σφαιρική αποτίμηση των ερευνητικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων στις πέντε χώρες της περιοχής, δηλ. σε Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο, Κύπρο και Ελλάδα.

Αναλυτικά

H Κοινή Εκδήλωση IENE-ROEC Εστιάζει στις Προκλήσεις που Θέτει η Ενεργειακή Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Όσο η ημερομηνία του κοινού συνεδρίου IENE-ROEC πλησιάζει, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αυξάνεται καθημερινά. Η εν λόγω ημερίδα συγκαλείται από το Romanian Energy Centre (ROEC) σε συνεργασία με το IENE και θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βουκουρέστι την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Αυτή η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τη χορηγία της ENEL Green power, θα επιδιώξει να εντοπίσει και να προτείνει λύσεις στις τεράστιες προκλήσεις που θέτει η ενεργειακή μετάβαση που τώρα συντελείται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς η πίεση για επιτάχυνση της απανθρακοποίησης σε ολόκληρη την Ευρώπη αυξάνεται.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron