Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

To IENE Συμμετείχε Ενεργά στο Ετήσιο Συνέδριο BBSPA

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετείχε στο υψηλού επιπέδου 25ο Ετήσιο Συνέδριο του Balkan and Black Sea Petroleum Association (BBSPA), που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Απριλίου, στο Βουκουρέστι. Το IENE εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο Μελετών, κ. Δημήτρη Μεζαρτάσογλου, ο οποίος παρακολούθησε το συνέδριο και μέσω μιας παρουσίασής του με τίτλο “The Case for a Gas Trading Hub in SE Europe”

Αναλυτικά

Σεμινάριο με θέμα: «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας» - Α’ Κύκλος Μαθημάτων

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σειρά μαθημάτων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Νέο Κείμενο Εργασίας από το ΙΕΝΕ για τον Ρόλο του Φυσικού Αερίου στον Μετασχηματισμό της Ελληνικής Ενεργειακής Αγοράς

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Αναρτήθηκε σήμερα (26/3) στην κατηγορία «Working Papers IENE» του www.iene.gr το Κείμενο Εργασίας Νο. 25, με τίτλο «Ο κρίσιμος ρόλος του φυσικού αερίου στον μετασχηματισμό της ελληνικής ενεργειακής αγοράς». Το νέο αυτό Κείμενο Εργασίας του ΙΕΝΕ εκπονήθηκε από τον κ. Αναστάσιο Τόσιο, Εμπορικό Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου (Ε.Δ.Α.) Αττικής Α.Ε., Εταίρο και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΕΝΕ, αλλά και Πρόεδρο της Επιτροπής Φυσικού Αερίου του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε Ενεργά στο Συνέδριο “Energy Transitions 2019” του Chatham House στο Λονδίνο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το ετήσιο συνέδριο "Energy Transitions 2019" που διοργάνωσε το Royal Institute of International Affairs, ευρέως γνωστό ως Chatham House. Το συνέδριο, το οποίο υποστηρίχθηκε από το IENE, διαρθρώθηκε σε τέσσερις κύριες συνεδρίες.

Αναλυτικά

To IENE Διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα: “Οι Προκλήσεις στην Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας”

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Το ΙΕΝΕ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις που σοβούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην πορεία επίτευξης των στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σε βάθος συζήτηση για τις προκλήσεις που ανακύπτουν, με την συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών ενεργειακών φορέων και ειδικών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε στην Ιδιαίτερα Επιτυχημένη International Petroleum Week του ΕΙ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Εβδομάδα Πετρελαίου (International Petroleum Week) που διοργάνωσε φέτος το Energy Institute (ΕΙ) στο Λονδίνο, κατά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση προσέλκυσε τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, όπως φανέρωσε η συμμετοχή περισσοτέρων των χιλίων συνέδρων από 40 χώρες, αλλά και η ευρεία κάλυψή της από τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Αναλυτικά

"Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης"- Στο Μικροσκόπιο Ημερίδας του ΙΕΝΕ οι Προοπτικές και οι Προκλήσεις στο Μεταβαλλόμενο Τοπίο της Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Σε μια ακόμη σημαντική συμβολή του στην κατανόηση των καίριων ενεργειακών ζητημάτων του σήμερα, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργάνωσε, την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, Ημερίδα με θέμα την Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Κρανιδιώτης».

Αναλυτικά

ΙΕΝΕ: Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 29η Γενική Συνέλευση Εταίρων

Ημ/νία δημοσίευσης: Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2019, η 29η Γενική Συνέλευση των Εταίρων του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στα γραφεία του εταίρου μας στην KG Law Firm, κ. Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, στην Αθήνα.

Αναλυτικά

2nd IENE Colloquium on “The Geopolitics of Energy Transition”

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας NA Ευρώπης (IENE) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα την Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης (2nd IENE Colloquium on “The Geopolitics of Energy Transition”), η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αναλυτικά

Το IENE Συμμετέχει Ενεργά στο Ενεργειακό Φόρουμ του ΕΒΕΑ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Στη δεύτερη συνεδρίαση των μελών του φόρουμ για την ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε χθες (20/2) στο ΕΒΕΑ, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, αλλά και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, το ΙΕΝΕ εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του τμήματος μελετών κ. Δημήτρη Μεζαρτάσογλου.

Αναλυτικά

Ιδιαίτερη η Συμβολή του ΙΕΝΕ στην Ημερίδα του ΕΣΜΥΕ με Θέμα: «Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα: Προκλήσεις και Προοπτικές στη Νέα Αγορά Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η Ημερίδα με θέμα «Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα: Προκλήσεις και Προοπτικές στη Νέα Αγορά Ενέργειας», που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, με ιδιαίτερη συμβολή και πολυπληθή παρουσία μελών του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Αναλυτικά

Σημείο Αναφοράς του ΙΕΝΕ η Παρουσίαση της Πρώτης Ετήσιας Έκθεσης 2019 για τον “Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα”

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία και ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, ειδική εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στην οποία παρουσιάστηκε η Ετήσια Έκθεση 2019, για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron