Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Διαδικτυακό Σεμινάριο:

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Οι τελευταίες εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) από τις 19 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2021.

Αναλυτικά

Αποθήκευση Ενέργειας και Ενεργειακή Μετάβαση

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Τον καθοριστικό ρόλο της αποθήκευσης ενέργειας στη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ηλεκτρικό δίκτυο καθώς και στην Ενεργειακή Μετάβαση ανέλυσαν οι περισσότεροι από τους 20 ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη που συμμετείχαν στο διαδικτυακό Workshop με θέμα: «Ο Ρόλος της Αποθήκευσης Ενέργειας στην Προώθηση της Μεγάλης Κλίμακας Διείσδυσης ΑΠΕ», το οποίο διοργάνωσε το IENE στις 27 Απριλίου 2021 με Lead Sponsors τις HUAWEI και SKE.

Αναλυτικά

Αποθήκευση Ενέργειας: Ο ρόλος της στην Προώθηση της Μεγάλης Κλίμακας Διείσδυσης ΑΠΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Οι εξελίξεις γύρω από την αποθήκευση ενέργειας και η άρρηκτη σχέση της με τη διείσδυση των ΑΠΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού Workshop με θέμα: «Ο Ρόλος της Αποθήκευσης Ενέργειας στην Προώθηση της Μεγάλης Κλίμακας Διείσδυσης ΑΠΕ» (“The Role of Energy Storage in Advancing Large Scale RES Penetration”), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (IENE) σήμερα, 27 Απριλίου 2021, με Lead Sponsors τις HUAWEI και SKE.

Αναλυτικά

Εισαγωγή στις ΑΠΕ και ο Ρόλος τους στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Οι τελευταίες εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Εισαγωγή στις ΑΠΕ και ο Ρόλος τους στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) από τις 14 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2021.

Αναλυτικά

19 Απριλίου: Webinar ΚΕΔΙΣΑ για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Ελλάδος – Χορηγός Επικοινωνίας το Energia.gr

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ διοργανώνει webinar με θέμα: «Η Ενεργειακή Ασφάλεια της Ελλάδος στο Σύγχρονο Γεωπολιτικό Περιβάλλον» τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021(17.00-20.00). Το Energia.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της διαδικτυακής αυτής εκδήλωσης ενώ στους ομιλητές της περιλαμβάνεται ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κ. Κωνσταντίνος Σταμπολής

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Διοργανώνει Workshop στις 27 Απριλίου για την Αποθήκευση Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του, το ΙΕΝΕ πρόκειται να οργανώσει ένα διαδικτυακό Workshop μέσω της πλατφόρμας Zoom, με θέμα: «Ο Ρόλος της Αποθήκευσης Ενέργειας στην Προώθηση της Μεγάλης Κλίμακας Διασύνδεσης ΑΠΕ» (“The Role of Energy Storage in Advancing Large Scale RES Penetration”), στις 27 Απριλίου 2021.

Αναλυτικά

Το IENE πάροχος πιστοποίησης για την έκδοση Πράσινων Ομολόγων (Green Bonds)

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

Το Συμβούλιο Πρότυπων Κλιματικών Ομολόγων (Climate Bonds Standard Board) της Climate Bonds Initiative, που εδρεύει στο Λονδίνο, (UK) ενέκρινε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE) ως Πάροχο Πιστοποίησης σύμφωνα με το Πρότυπο Κλιματικών Ομολόγων (Climate Bonds Standard).

Αναλυτικά

«Ο Δρόμος προς την Απολιγνιτοποίηση» - Δείτε τα Video του Webinar του IENE

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Δείτε τα video της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 με θέμα «Ο Δρόμος προς την Απολιγνιτοποίηση: Προβλήματα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες». Το εξαιρετικά επίκαιρο webinar του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης στόχο είχε την παρουσίαση των θέσεων της κυβέρνησης και του ολοκληρωμένου Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αλλά και την προβολή των θέσεων και απόψεων των τοπικών κοινοτήτων προκειμένου να υποστηριχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα συμβάλει στην επίτευξη των μεγαλεπήβολων στόχων της επιχειρούμενης μεγάλης στρατηγικής στροφής της χώρας μακριά από τον λιγνίτη

Αναλυτικά

Ο Δρόμος προς την Απολιγνιτοποίηση στο Επίκεντρο Ημερίδας του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Τις κρίσιμες παραμέτρους της απολιγνιτοποίησης συζήτησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών στο πλαίσιο της διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα «Ο Δρόμος προς την Απολιγνιτοποίηση: Προβλήματα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά

Προκλήσεις και ευκαιρίες στον δρόμο προς την απολιγνιτοποίηση

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Τα προβλήματα, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προκύπτουν για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες από την απολιγνιτοποίηση θα βρεθούν στο επίκεντρο του webinar που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 από τις 15:00 έως τις 19:00.

Αναλυτικά

Κρίσιμη η ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων και βιομηχανίας στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα στα Κτίρια και τη Βιομηχανία, έναν από τους βασικούς στόχους της ΕΕ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Green Deal, θα εστιάσει το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης από τις 3 έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Αναλυτικά

«Ενεργειακή Αποδοτικότητα στα Κτήρια και στη Βιομηχανία»: Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΕΝΕ, 3 – 31 Μαρτίου 2021

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στα Κτήρια και στη Βιομηχανία» θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης από τις 3 έως και τις 31 Μαρτίου 2021. Διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί θα παρουσιάσουν τις μεθόδους και τους τρόπους ενεργειακής αποδοτικότητας τόσο στον κτηριακό όσο και στο βιομηχανικό τομέα κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου, συνολικής διάρκειας 35 ωρών

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron