Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

To IENE Προαναγγέλει το 24ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2019» με Θέμα: «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), πρωτοπόρος στην ανάδειξη των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα, για την οικονομία και την ανάπτυξη της Ελλάδας και ευρύτερα, της ΝΑ Ευρώπης, διοργανώνει για άλλη μια χρονιά, το 24ο ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί, ως συνήθως, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) στις21-22 Νοεμβρίου 2019,στην Αθήνα.

Αναλυτικά

Ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ Συμμετείχε στο Φετινό Συμπόσιο της Σύμης

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Ύστερα από πρόσκληση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας και ιδρυτού του Συμποσίου της Σύμης, ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής, συμμετείχε στη φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μίλατο της Κρήτης, από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου. Το φετινό Συμπόσιο της Σύμης είχε ως κεντρικό θέμα «Δημοκρατία και Εξουσία, Ύβρις και Νέμεσις: Αναζήτηση ενός Νέου Μοντέλου Εξουσίας για πιο Συμμετοχικές Κοινωνίες».

Αναλυτικά

Συμμετοχή ΙΕΝΕ στο 4ο Ετήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Με 25 ομιλητές υψηλού επιπέδου και περισσότερους από 200 εκπροσώπους εταιρειών από το Ιράκ, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, το φετινό Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ πραγματοποιήθηκε από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ στο Συνέδριο για την Αποθήκευση Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Το πλέον ίσως επίκαιρο θέμα της ενεργειακής αγοράς , η αποθήκευση ενέργειας, σε συνδυασμό με την αύξηση των  επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα θα κυριαρχήσουν στις εργασίες του  επιστημονικού -επενδυτικού φόρουμ  που   πραγματοποιείται  τη  Δευτέρα, 15  Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel, με τίτλο «Επενδύοντας στην Πράσινη Ενέργεια: Αποθήκευση Ενέργειας - Νέα Έργα ΑΠΕ».

Αναλυτικά

Ιδιαίτερα Επιτυχημένη η Παρουσίαση του Βιβλίου του Κωστή Σταμπολή «Πετρέλαιο, η Μοιραία Εξάρτηση»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη, με ιδιαίτερη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, ο πρώτος τόμος του βαρυσήμαντου βιβλίου του Κωστή Σταμπολή «Πετρέλαιο, η Μοιραία Εξάρτηση», ενώπιον πλήθους προσωπικοτήτων από το χώρο της ενέργειας, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ, κ. Στάθης Τσοτσορός, και ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Χατζηβασιλειάδης, καθώς και εκπροσώπων του Τύπου.

Αναλυτικά

Eκλογή Νέας Διοικούσας Επιτροπής ΙΕΝΕ και Διεύρυνση του Ινστιτούτου με Είσοδο Νέων Εταίρων

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Στην 30η Γενική Συνέλευση των Εταίρων του ΙΕΝΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, στα γραφεία του Αντιπροέδρου, κ. Κων/νου Παπαμιχαλόπουλου, αποφασίστηκε η νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής.

Αναλυτικά

Αύριο η Παρουσίαση του Βιβλίου του Κωστή Σταμπολή

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Παρουσιάζεται αύριο στις 12:00, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) ο πρώτος τόμος του νέου βιβλίου του κ. Κωστή Σταμπολή με τίτλο «Πετρέλαιο, η Μοιραία Εξάρτηση», το οποίο αναμένεται να συμβάλει στο να γίνει περαιτέρω αντιληπτός ο καίριος ρόλος ενός καυσίμου, που καθόρισε όλο το φάσμα των πτυχών της ζωής μας, αφότου ανακαλύφθηκε, εξορύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε.

Αναλυτικά

Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία η Κοινή Εκδήλωση ΤΕΕ - ΙΕΝΕ με Θέμα: «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Με τη φράση αυτή συνόψισε ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, τις δυνατότητες και προοπτικές που υποκρύπτουν τα αποθέματα υδρογονανθράκων των δύο χωρών, στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Το στέλεχος των ΕΛΠΕ τόνισε ότι υπάρχει η τεχνογνωσία και το ικανό ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΤΕΕ.

Αναλυτικά

Η Νέα Μελέτη του ΙΕΝΕ Εστιάζει στα «Long-Term Gas Contracts»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που εκπόνησε η κα. Gina Cohen, ειδική σύμβουλος σε θέματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ, μόλις εκδόθηκε και είναι διαθέσιμη στο τμήμα «Μελετών» του iene.eu. Το εξώφυλλο της μελέτης εμφανίζεται στην δεξιά στήλη του iene.eu υπό τον τίτλο «Εκδόσεις» και μπορεί κάποιος να έχει παράλληλα πρόσβαση στην μελέτη πατώντας και στο εξώφυλλο αυτής.

Αναλυτικά

«Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο», Εκδήλωση του ΤΕΕ με την Υποστήριξη του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), οργανώνει την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, ειδική εκδήλωση, με θέμα: «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αναλυτικά

Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος Μαθημάτων για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σειρά μαθημάτων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Αφετηρία για Νέα Ολιστική Προσέγγιση για την Ενεργειακή Μετάβαση Σηματοδότησε το Vienna Energy Transition Forum του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Το Vienna Energy Transition Forum το οποίο οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE) στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, στις 6/7 Ιουνίου, προσήλκυσε ένα ευρύ φάσμα ομιλητών από όλους τους κλάδους του ευρωπαϊκού ενεργειακού τομέα, σε ένα διήμερο εντατικών συζητήσεων που αποσκοπούσε στη διεύρυνση του δημόσιου διαλόγου για Ενεργειακή Μετάβαση.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron