Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Αύριο η Παρουσίαση του Βιβλίου του Κωστή Σταμπολή

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Παρουσιάζεται αύριο στις 12:00, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) ο πρώτος τόμος του νέου βιβλίου του κ. Κωστή Σταμπολή με τίτλο «Πετρέλαιο, η Μοιραία Εξάρτηση», το οποίο αναμένεται να συμβάλει στο να γίνει περαιτέρω αντιληπτός ο καίριος ρόλος ενός καυσίμου, που καθόρισε όλο το φάσμα των πτυχών της ζωής μας, αφότου ανακαλύφθηκε, εξορύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε.

Αναλυτικά

Η Νέα Μελέτη του ΙΕΝΕ Εστιάζει στα «Long-Term Gas Contracts»

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που εκπόνησε η κα. Gina Cohen, ειδική σύμβουλος σε θέματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ, μόλις εκδόθηκε και είναι διαθέσιμη στο τμήμα «Μελετών» του iene.eu. Το εξώφυλλο της μελέτης εμφανίζεται στην δεξιά στήλη του iene.eu υπό τον τίτλο «Εκδόσεις» και μπορεί κάποιος να έχει παράλληλα πρόσβαση στην μελέτη πατώντας και στο εξώφυλλο αυτής.

Αναλυτικά

«Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο», Εκδήλωση του ΤΕΕ με την Υποστήριξη του ΙΕΝΕ

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), οργανώνει την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, ειδική εκδήλωση, με θέμα: «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αναλυτικά

Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος Μαθημάτων για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σειρά μαθημάτων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση στελεχών της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικά

Ενεργειακή Επικαιρότητα

Αλ. Τσίπρας: "Την Ερχόμενη Εβδομάδα η Υπογραφή της Σύμβασης με Total-Exxon-ΕΛΠΕ για τους Υδρογονάνθρακες της Κρήτης"

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

«Την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή για έρευνα και αξιοποίηση των οικοπέδων νότια και δυτικά της Κρήτης με μία μεγάλη εταιρεία, την ExxonMobil», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Αναλυτικά

ΡΑΕ: Η Καθυστέρηση να Διορθώσει το Τέλος Διανομής Φ.Α. Λόγω Αυθαίρετης Οριζόντιας Τιμολόγησης Απειλεί την Ελλάδα με Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μια φορά στη θέση του κατηγορουμένου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αυτή τη φορά με αφορμή τη στάση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) έναντι όλων των ζητημάτων που άπτονται της εγχώριας ενεργειακής αγοράς.Η υπόθεση αφορά στην επίσημη καταγγελία που έχει υποβάλει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας στις 30 Ιουνίου του 2016, σχετικά με την επιβολή προσωρινού τέλους Διανομής δικτύου φυσικού αερίου.

Αναλυτικά

Σε Συνθήκες Διοικητικού Κενού και Παρασκηνιακών Ζυμώσεων Συνεχίζει τη Λειτουργία της η ΔΕΠΑ

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Συνεχίζεται το κλίμα σύγχυσης που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα με την υπόθεση της ΔΕΠΑ, καθώς, παρά την εντολή παραίτησης που δόθηκε στον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου από το ΥΠΕΝ, ο κ. Δημήτρης Τζόρτζης εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για τους λόγους αποπομπής του.

Αναλυτικά

Ο Φορολογικός...Γολγοθάς της Λιανικής Τιμής των Καυσίμων στην Ελλάδα

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη τετράδα των ευρωπαϊκών χωρών με τις υψηλότερες τιμές πώλησης καυσίμων, εξαιτίας, της επαχθούς φορολογίας, που αντιπροσωπεύει περισσότερο του 50% της τελικής τιμής.

Αναλυτικά

Άρθρα-Αναλύσεις

Κλίμα Απογοήτευσης στην ΔΕΗ και «το Πικρό Ποτήρι που Κανείς δεν Θέλει Να Πιει»

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

"Tο αδιέξοδο στο οποίο έχει φθάσει η ΔΕΗ αποτυπώθηκε, προ ωρών, σε επαφή του Εnergia.gr με ανώτατο στέλεχος της Επιχείρησης. Εγκλωβισμένη ανάμεσα στις υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι κανόνες μιας αγοράς που δεν καλύπτει ούτε καν αυτές τις δαπάνεςλειτουργίας της, αλλά και τις επιλογές μιας πολιτικήςηγεσίας η οποία αρνήθηκε στην Δημόσια Επιχείρηση το «όπλο» των αυξήσεων στα τιμολόγιά της

Αναλυτικά

Παρά την Εκρυθμη Κατάσταση στον Αραβικό Κόλπο, οι Γεωπολιτικοί Παράγοντες Αδυνατούν να Επηρεάσουν τις Τιμές του Αργού

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η χθεσινή ημέρα (13/6), αν και ήταν μεστή σε δράμα με κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Ιράν και άκρως επεισοδιακή με τον τορπιλισμό δύο πετρελαιοφόρων πλοίων στον Κόλπο του Ομάν -με το ένα εξ αυτών να βυθίζεται-, δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει άρδην την εικόνα απαισιοδοξίας που επικρατεί τελευταία στην αγορά αργού.

Αναλυτικά

Η Γερμανία Κάνει Λάθος για την Πυρηνική Ενέργεια

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Tο "λάδι στη φωτιά" δεν είναι κάτι άγνωστο στον Herbert Diess, ο οποίος πολλές φορές το ρίχνει απρόκλητα. Με την αυστηρή κριτική του κατά της γερμανικής πολιτικής για το κλίμα, ο επικεφαλής της Volkswagen έχει προκαλέσει ακόμη μία διαμάχη.

Αναλυτικά

Φόβοι για Επιβράδυνση της Παγκόσμιας Οικονομίας και Υψηλά Αποθέματα Σπρώχνουν τις Τιμές του Αργού Σε Νέα Χαμηλά

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Υψηλές απώλειες σημείωσαν οι τιμές του αργού πετρελαίου και στις δύο ακτές του Ατλαντικού την περασμένη εβδομάδα με πλέον εντυπωσιακή την «βουτιά» κατά $5,8 το βαρέλι ή 8,2% που σημειώθηκε για τα συμβόλαια Brent στο ICE του Λονδίνου την περασμένη Πέμπτη (30/5). Για να συνεχιστεί η πτώση την επόμενη ημέρα (31/5) κατά $2,18 το βαρέλι εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας για τις επιπτώσεις στην παγκόσμιο οικονομία και στο εμπόριο από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Αναλυτικά

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron