Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Παρουσιάστηκε με Επιτυχία το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα – Συμμετοχή του ΙΕΝΕ στη Δημόσια Διαβούλευση

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζα της Ελλάδος, η ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που καθορίζει τις βασικές στρατηγικές στους δυο αυτούς τομείς έως το 2030.

Αναλυτικά

Τομή για τα Ενεργειακά Ζητήματα το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21-22 Νοεμβρίου 2019 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), με ειδικό θέμα, εφέτος: «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη». Επρόκειτο, κατά γενική ομολογία, για ένα από τα πλέον επιτυχημένα ετήσια συνέδρια που έχει διοργανώσει το ΙΕΝΕ, αν όχι το καλύτερο, και τούτο, λόγω του υψηλού αριθμού των διακεκριμένων ομιλητών, των ιδιαίτερα στοχευμένων συνεδριών και της θεματολογίας που αναπτύχθηκε σε αυτές.

Αναλυτικά

Στα Επόμενα Βήματα της Κύπρου στη Σκακιέρα της Ενέργειας θα Επικεντρωθεί το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου στη Λευκωσία

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο The Landmark στη Λευκωσία, με διοργανωτές το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την εταιρεία fmw financial media way.

Αναλυτικά

Το SEE Electricity Market Analysis Γιορτάζει ένα Χρόνο Κυκλοφορίας

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Τον Οκτώβριο του 2019, το SEE Electricity Market Analysis γιόρτασε ένα χρόνο κυκλοφορίας. Το SEE Electricity Market Analysis είναι ένα από τα πιο πρόσφατα ενημερωτικά δελτία του IENE, του οποίου το πρώτο τεύχος δημοσιεύθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 και έκτοτε εκδίδεται κάθε Τρίτη και αποστέλλεται στα μέλη του IENE.

Αναλυτικά

Ενεργειακή Επικαιρότητα

Οι Ενεργειακοί Σχεδιασμοί της Κύπρου για το 2020 στο 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Στις σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα του Φυσικού Αερίου για την Κύπρο μέσα στο 2019 αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την ομιλία του στο 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο με θέμα: “Κύπρος: Τα επόμενα βήματα στη σκακιέρα της ενέργειας” που διοργανώνεται στη Λευκωσία από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την εταιρεία Financial Media Way, όπου μίλησε λεπτομερώς για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου για το ερχόμενο έτος.

Αναλυτικά

ΔΕΣΦΑ: Market Test για την Κατασκευή Αγωγού Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΔΕΣΦΑ προετοιμάζει τo market test για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, που θα ξεκινάει από τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη Γευγελή. Ο Διαχειριστής επιχειρεί να διερευνήσει το ενδιαφέρον της αγοράς για την κατασκευή του αγωγού και σύντομα θα ενημερώσει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη διαδικασία.

Αναλυτικά

Aνακοινώθηκε ο Αρχικός Ετήσιος Προγραμματισμός του ΔΕΣΦΑ για Εκφορτώσεις LNG στην Ρεβυθούσα

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Στο αρχικό ετήσιο πρόγραμμα εκφορτώσεων για το επόμενο έτος, 2020, που ανακοίνωσε ο ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνονται, συνολικά 65 θέσεις (slots)υγροποιημένου φυσικού αερίου για τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, τις οποίες εξασφάλισαν οι ΔΕΠΑ, Mytilineos, Elpedison και Ήρων.

Αναλυτικά

Ο ΑΔΜΗΕ Εισέρχεται στην Αγορά Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Μετά τις τηλεπικοινωνίες o Ανεξάρτητος Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) εισέρχεται και στην αγορά της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ρεύματος, επιδιώκοντας συμμετοχή σε επενδύσεις για την κατασκευή έργων αντλησιοταμιεύσεως αλλά και σε μπαταρίες.

Αναλυτικά

Άρθρα-Αναλύσεις

Οι Έρευνες για Υδρογονάνθρακες Έχουν Εξ Ίσου Τεράστια Οικονομική Σημασία

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Στο άρθρο μας της περασμένης Παρασκευής ( 29/12) αναφερθήκαμε στην ιδιαίτερα μεγάλη στρατηγική σημασία που έχουν οι έρευνες υδρογονανθράκων για τον καθορισμό των θαλασσίων μας συνόρων και της υφαλοκρηπίδος, η οποία ως γνωστό συμπίπτει με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Χωρίς τη διενέργεια και επέκταση των ερευνών σε όλες τις περιοχές του θαλασσίου χώρου μας σε διαρκή βάση η Ελλάδα δεν μπορεί να ορίσει την υφαλοκρηπίδα της, πόσω μάλλον να διαφυλάξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αναλυτικά

Πλήγμα στις Φιλοδοξίες της Κυβέρνησης για Ανάδειξη της Ελλάδας σε Ενεργειακό Κόμβο Μετά την Απόφαση-Σταθμό της ΕΤΕπ

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Σοβαρό πλήγμα φαίνεται ότι θα υποστούν οι στόχοι της κυβέρνησης, όπως περιγράφονται στο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ-που πρόκειται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας- μετά την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) όπως αυτή ανακοινώθηκε στις 14 Νοεμβρίου.Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση η ΕΤΕπ

Αναλυτικά

Πέντε (από Τρεις) Προμηθευτές για την Καθολική Υπηρεσία

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Την ανάθεση της καθολικής υπηρεσίας στους πέντε προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής και αναμένεται σήμερα Δευτέρα να εισαχθεί προς συζήτηση στις Επιτροπές. Το κείμενο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προέβλεπε τρεις προμηθευτές. Η αλλαγή κρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) επιβεβλημένη μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι σχετικές διατάξεις

Αναλυτικά

Η Αύξηση του Μεριδίου Ηλεκτροπαραγωγής από Πυρηνική Ενέργεια Κρίνεται Απαραίτητη για την Επίτευξη των Στόχων του 2050

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Η επίτευξη των στόχων για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2050, και που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε μια στρατηγική που αποβλέπει στην μεγάλης κλίμακας διείσδυση των ΑΠΕ, την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρίες και την χρήση υδρογόνου βρέθηκαν στο στόχαστρο εκπροσώπων της πυρηνικής βιομηχανίας σε ημερίδα που οργανώθηκε στο Λονδίνο από το New Nuclear Watch Institute

Αναλυτικά

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron