Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

To IENE Διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα: “Οι Προκλήσεις στην Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας”

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Το ΙΕΝΕ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις που σοβούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην πορεία επίτευξης των στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει μία σε βάθος συζήτηση για τις προκλήσεις που ανακύπτουν, με την συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών ενεργειακών φορέων και ειδικών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά

Το ΙΕΝΕ Συμμετείχε στην Ιδιαίτερα Επιτυχημένη International Petroleum Week του ΕΙ

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Εβδομάδα Πετρελαίου (International Petroleum Week) που διοργάνωσε φέτος το Energy Institute (ΕΙ) στο Λονδίνο, κατά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση προσέλκυσε τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, όπως φανέρωσε η συμμετοχή περισσοτέρων των χιλίων συνέδρων από 40 χώρες, αλλά και η ευρεία κάλυψή της από τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Αναλυτικά

"Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης"- Στο Μικροσκόπιο Ημερίδας του ΙΕΝΕ οι Προοπτικές και οι Προκλήσεις στο Μεταβαλλόμενο Τοπίο της Ενέργειας

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Σε μια ακόμη σημαντική συμβολή του στην κατανόηση των καίριων ενεργειακών ζητημάτων του σήμερα, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργάνωσε, την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, Ημερίδα με θέμα την Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Κρανιδιώτης».

Αναλυτικά

ΙΕΝΕ: Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 29η Γενική Συνέλευση Εταίρων

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2019, η 29η Γενική Συνέλευση των Εταίρων του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στα γραφεία του εταίρου μας στην KG Law Firm, κ. Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, στην Αθήνα.

Αναλυτικά

Ενεργειακή Επικαιρότητα

Η ΔΕΗ Ανακοίνωσε τα Ονόματα Έξη Ενδιαφερόμενων για τις Αποεπενδυόμενες Επιχειρήσεις Μελίτης και Μεγαλόπολης

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασίαυποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίουτων Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης και Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της σχετικήςεπαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αναλυτικά

Η ΔΕΗ Επαναλαμβάνει το Διαγωνισμό για την Αποεπένδυση των Λιγνιτικών Μονάδων της

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή του Ν.4533/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καικατόπιν της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνει καιπροκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στομετοχικό κεφάλαιο της «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.» ή/και της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.», ωςειδικότερα ορίζει ο Νόμος.

Αναλυτικά

‘Γλαύκος’: Κοίτασμα 5 ως 8 Τρισ. Κυβικών Ποδιών Ανακοίνωσε ο Γ. Λακκοτρύπης

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Μεταξύ πέντε και οκτώ τρισ. κυβικών ποδιών εκτιμάται το φυσικό αέριο στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αυτό.

Αναλυτικά

Φιλελεύθερος Κύπρου: Εμπορεύσιμο και Εξαιρετικής Ποιότητας το Κοίτασμα στον "Γλάυκο"

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Eμπορεύσιμο, και το καλύτερης ποιότητας έως τώρα, είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη δομή «Γλαύκος», της Κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της γεώτρησης που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Αναλυτικά

Άρθρα-Αναλύσεις

Η Αναδιανομή της Παγκόσμιας Παραγωγής Οδηγεί σε Ανάκαμψη των Τιμών του Αργού

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε μία αξιοθαύμαστη ανάκαμψη των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου που πολλοί παράγοντες της αγοράς, από το στρατόπεδο των παραγωγών, έχουν σπεύσει να χαρακτηρίσουν ως "νέα άνοιξη", τόσο σε συμβολικό όσο και σε πραγματικό επίπεδο, αφού η παρατηρούμενη άνοδος συμπίπτει με την εποχή του χρόνου η οποία παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από αναζωογόνηση και αναγέννηση της φύσης και την δημιουργία γενικότερα.

Αναλυτικά

Αλλάζουν Πράγματι οι Γεωπολιτικές Ισορροπίες με την Ανακάλυψη του Κοιτάσματος ‘Γλαύκος’ στην Κυπριακή ΑΟΖ;

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Δεν πέρασαν ούτε δυο 24ωρα από την ανακοίνωση (28/2) της πετρελαϊκής ExxonMobil για την ανακάλυψη του νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην τοποθεσία ‘Γλαύκος’ στο ερευνητικό τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ για να κατακλυσθούμε από περισπούδαστες θεωρίες -από ειδικούς και μη- περί της συντελούμενης δήθεν αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος της Κύπρου.

Αναλυτικά

Energy Institute: Ουσιαστικός και Απαραίτητος ο Ρόλος της Πετρελαϊκής Βιομηχανίας στην Ενεργειακή Μετάβαση

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 1500 στελεχών επιχειρήσεων και κυβερνητικών παραγόντων απ’ όλο το εύρος του ενεργειακού τομέα ολοκληρώθηκαν εχθές το βράδυ οι εργασίες του International Petroleum Week που οργανώνει κάθε χρόνο στο Λονδίνο το Energy Institute της Μεγάλης Βρετανίας.

Αναλυτικά

Σε Ανοδική Τροχιά οι Τιμές του Αργού, Αλλά για Πόσο Διάστημα;

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Μετά από μία μάλλον απρόσμενη και απότομη πτώση 30% κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, εδώ και τρεις εβδομάδες οι τιμές του αργού πετρελαίου και στις δυο όχθες του Ατλαντικού δείχνουν να έχουν επανέλθει σε ανοδική τροχιά

Αναλυτικά

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron