Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Με Μεγάλη Συμμετοχή Ευρωπαϊκών Ενεργειακών Εταιρειών και Οργανισμών Διεξήχθη το Workshop που Οργάνωσαν Eurogas και ΙΕΝΕ στις Βρυξέλλες στις 22 Ιανουαρίου

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Η Eurogas, οργανισμός που εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς κλάδους χονδρικής, λιανικής και διανομής φυσικού αερίου προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, και το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διοργανώσουν μία ημερίδα υψηλού επιπέδου στα γραφεία της Eurogas στις Βρυξέλλες την περασμένη Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, με σκοπό να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την "Προμήθεια φυσικού αερίου και τον ανταγωνισμό στη ΝΑ Ευρώπη".

Αναλυτικά

Στις 18 Φεβρουαρίου Ξεκινάει ο 3ος Κύκλος του Σεμιναρίου των ΙΔΙΣ - ΙΕΝΕ για την «Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια»

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Ύστερα από τους δύο προηγούμενους επιτυχημένους κύκλους του εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια”, το ΙΕΝΕ διοργανώνει για 3η φορά, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου, τον νέο κύκλο του σεμιναρίου.

Αναλυτικά

Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΙΕΝΕ

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΙΕΝΕ, στο HotelDivani Caravel τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 όπου παρευρέθηκαν στελέχη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι ενεργειακών φορέων. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Κ. Σταμπολής αναφερόμενος στην αποστολή και το όραμα του Ινστιτούτου και απαριθμώντας τις δραστηριότητες του για το 2019 αλλά και τη στρατηγική του για την περίοδο 2020/2021. Ο κ. Σταμπολής τόνισε ότι

Αναλυτικά

Συμμετοχή του Προέδρου του ΙΕΝΕ στην Παρουσίαση του Βιβλίου «Does Energy Cause Ethnic War?» των Μαρίκα Καραγιάννη και Ανδρέα Στεργίου

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

Το ΙΕΝΕ συμμετείχε ενεργά, με παρέμβαση του προέδρου του κ. Κωστή Σταμπολή, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) για την παρουσίαση του βιβλίου «Does Energy Cause Ethnic War?» των Μαρίκα Καραγιάννη και Ανδρέα Στεργίου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά

Ενεργειακή Επικαιρότητα

Κ. Μαύρος στο Athens Energy Dialogues: Στόχος της ΔΕΗ ο Τριπλασιασμός των ΑΠΕ στο Χαρτοφυλάκιό της έως το 2023

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Τριπλασιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, σε ορίζοντα το πολύ τριετίας, προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο της θυγατρικής της Επιχείρησης, "ΔΕΗ Ανανεώσιμες", ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο "Athens Energy Dialogues" που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Αναλυτικά

Έρχονται οι Αμερικανοί στην Ενέργεια- Η Μεγαλύτερη Αιολική Εταιρεία των ΗΠΑ Ενδιαφέρεται για Επενδύσεις στην Ελλάδα

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ είχε, ως φαίνεται απτό αποτέλεσμα στον τομέα των επενδύσεων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Invenergy, μία από τις έξι μεγαλύτερες διαχειρίστριες αιολικών πάρκων στη χώρα και ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικών έργων στην Βόρεια Αμερική, σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα, με σκοπό να επενδύσει στην ελληνική αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αναλυτικά

Καθαρά Κέρδη Άνω των 17,5 Εκατ. Ευρώ για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ το 2019

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ολοκληρώνει μια επιτυχημένη τριετία με την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων που είχε θέσει για το 2019 και την απόλυτη τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής σε νέες περιοχές. Σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία με το προσωπικό της ενόψει των εορτών, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας παρουσίασε μια σύντομη αποτίμηση της τελευταίας τριετίας και ειδικότερα του 2019 και αναφέρθηκε στις προκλήσεις

Αναλυτικά

Σταθερό το Μερίδιο της ΔΕΗ στην Προμήθεια τον Νοέμβριο - Απώλειες για τους Εναλλακτικούς Παρόχους

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Αμετάβλητο, στο 69,75%, διατηρήθηκε το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρισμού, σύμφωνα με το νεώτερο δελτίο που εξέδωσε το Χρηματιστήριο Ενέργειας (EnEx).

Αναλυτικά

Άρθρα-Αναλύσεις

Εκκρεμότητες και Ερωτήματα σε Σχέση με την Αξιοποίηση της Γεωθερμίας στην Ελλάδα

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Η γεωθερμία αποκτά βαρύτητα για την Ελλάδα και καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση. Η στόχευση αυτή αποτυπώνεται και στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.Στη χώρα μας βέβαια ένα χρόνο μετά τη ψήφιση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τη γεωθερμία εκκρεμεί η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για την έρευνα και αξιοποίηση διαφόρων γεωθερμικών περιοχών στη χώρα μας.

Αναλυτικά

Τι Προβλέπεται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης που Παρουσιάζεται στο Στρασβούργο –Οι Προκλήσεις για την Ελλάδα

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Τις προτάσεις της Κομισιόν για την προσέλκυση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στην "πράσινη" μετάβαση της ευρωπαϊκής οικονομίας και θα υποστηρίζουν περιοχές και βιομηχανίες που αναμένεται να επηρεαστούν από τις ραγδαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να ανασχεθεί η κλιματική αλλαγή συζητά αύριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναλυτικά

Ο ΑΔΜΗΕ Εξετάζει τις Προοπτικές Εισόδου του στην Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Η αποθήκευση ενέργειας, που αποτελεί ζωτικής σημασίας παράμετρο για την εξισορρόπηση του Συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού κατά την επόμενη δεκαετία. Η αποθήκευση είναι απαραίτητη στο νέο χάρτη της Ενέργειας, που θα χαρακτηρίζεται από την αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο εγχώριο μείγμα, σε ποσοστό 35%, έως το 2030, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Αναλυτικά

Ας Υπερασπιστούμε Τουλάχιστον τα Κεκτημένα

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Από την έναρξη της πρόσφατης Ελληνο-Τουρκικής κρίσης, που ξεκίνησε με την κατάθεση από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στον ΟΗΕ,στις 13/11, εγγράφου που συνοδεύετο από συντεταγμένες, μέσω του οποίου η Τουρκία διεκδικεί μια τεράστια θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται Δυτικά του 28 παραλλήλου μέχρι την Ρόδο, εκατοντάδες άρθρα και αναλύσεις έχουν γραφεί και δημοσιευθεί στον Τύπο ή και αναρτηθεί στα Ελληνικά ΜΜΕ με το 99% της εν λόγω αρθρογραφίας να αναφέρεται και να επεξηγεί τις Ελληνικές θέσεις

Αναλυτικά

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron