Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Oι Ομιλίες των κ.κ. Χατζηβασιλειάδη και Σταμπολή στην Εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας του ΙΕΝΕ: «Ατενίζουμε το Νέο Έτος με Αισιοδοξία-Νέα Project Εν Όψει»

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Σε μια άκρως επιτυχημένη εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, το ΙΕΝΕ έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα, παρουσία περισσότερων των 60 ατόμων, εταίρων, μελών και του προσωπικού του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά

Επιτυχημένη η Εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας του ΙΕΝΕ

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Την Δευτέρα (14/1) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εορταστική Εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας του ΙΕΝΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με την παρουσία περισσότερων από 60 ατόμων, μεταξύ των οποίων εταίροι, μέλη και το προσωπικό του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά

Ένα Συναρπαστικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων από το ΙΕΝΕ για το 2019

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Το Ινστιτούτο δημοσίευσε το αναθεωρημένο πρόγραμμα εκδηλώσεων του για το τρέχον έτος, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται κατακόρυφα μεταξύ των μελών και συνεργατών του που επιθυμούν να ενημερωθούν με κάθε λεπτομέρεια. Το πρώτο γεγονός της χρονιάς έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, όταν το IENE θα γιορτάσει την έναρξη της νέας χρονιάς, με την παραδοσιακή Κοπή της Βασιλόπιτας, σε μια συνάντηση εταίρων, συνεργατών και μελών

Αναλυτικά

Η Κοπή της Βασιλόπιτας του ΙΕΝΕ την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, 2019

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Το ΙΕΝΕ οργανώνει, όπως κάθε χρόνο με την ευκαιρία του Νέου Έτους, ειδική εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι όλα τα μέλη του Ινστιτούτου, οι συνεργάτες και οι φίλοι του.

Αναλυτικά

Ενεργειακή Επικαιρότητα

Στα Τέλη Ιανουαρίου Αποστέλλει η Κυβέρνηση το ΕΣΕΚ στην Κομισιόν

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Με καθυστέρηση ενός μήνα από την προθεσμία που δόθηκε, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναμένεται να αποστείλει στην Κομισιόν, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Αναλυτικά

Κρήτη-Αττική: EuroAsia Interconnector και ΑΔΜΗΕ Τεντώνουν Επικίνδυνα το...Καλώδιο της Συνεννόησης

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Tο γαϊτανάκι των αντικρουόμενων ενεργειών και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται, σχετικά με τη διασύνδεση Κρήτη- Αττική συνεχίζεται, καθώς τόσο ο ΑΔΜΗΕ όσο και η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία, EuroAsia Interconnector, προχωρούν σε ξεχωριστούς διαγωνισμούς για την ανάθεση της κατασκευής του έργου.

Αναλυτικά

Ο Ανταγωνισμός από το Φυσικό Αέριο και τις ΑΠΕ Διώχνει τον Άνθρακα από την Ηλεκτροπαραγωγή στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

Σε νέο χαμηλό από το 1979 εκτιμά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ότι θα διαμορφωθεί η συνολική κατανάλωση άνθρακα στη χώρα για το περασμένο έτος. Τα στοιχεία που αναμένεται να δουν, οσονούπω, το φως της δημοσιότητας παραπέμπουν σε ετήσια μείωση, στους 626,87 εκατομμύρια τόνους, τουτέστιν, ποσοστιαία κάμψη ύψους 4%, σε σύγκριση με το 2017.

Αναλυτικά

Έντονη Δραστηριοποίηση της Energean σε Ελλάδα και Ισραήλ -Νέο Ρεκόρ Παραγωγής στον Πρίνο

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Με ρεκόρ δεκαετίας στην παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου, που αναμένεται να υπερβεί τα 4 χιλιάδες βαρέλια, σε ημερήσια βάση και το 1,5 εκατ. βαρέλια σε ετήσια, κλείνει το 2018. Αυτό ανακοίνωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, ο Διευθύνων Σύμβουλος ελληνικών δραστηριοτήτων, Δημήτρης Γόντικας και ο Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ. Ντίνος Νικολάου.

Αναλυτικά

Άρθρα-Αναλύσεις

Στο «Μικροσκόπιο» των Τεχνικών Κλιμακίων οι Αποκρατικοποιήσεις στον Τομέα της Ενέργειας

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Ξεκίνησαν χθες οι επαφές των τεχνικών κλιμακίων με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Το ενδιαφέρον μονοπώλησε το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων, ενώ υπήρξε ενημέρωση σε σχέση με την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ.

Αναλυτικά

Οι Προκλήσεις για τη ΔΕΗ, το Αγκάθι των Χρεών – Οι Πιέσεις για τις Λιγνιτικές Μονάδες

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Η νέα χρόνια ξεκίνησε με σημαντικές προκλήσεις για την εταιρεία ηλεκτρισμού, όπως τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τόσο των οικιακών καταναλωτών όσο και των βιομηχανικών και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των λιγνιτικών μονάδων.

Αναλυτικά

Προβάδισμα Βουλγαρίας στην Κούρσα Μεταφοράς Ρωσικού Αερίου από TurkishStream Προς Ευρώπη

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

Σαφές προβάδισμα φαίνεται ότι διαθέτει πλέον η Βουλγαρία έναντι της Ελλάδος στο σχέδιο για την μεταφορά Ρωσικού αερίου, που θα προέλθει από τον αγωγό TurkishStream, προς τις αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό προκύπτει από τις κινήσεις της Σόφιας τις τελευταίες εβδομάδες που αφορούν την κατασκευή αγωγών που θα διασχίζουν την χώρα με κατεύθυνση προς βορρά, την αναβάθμιση του συστήματος υπόγειων δεξαμενών στο Ciren, καθώς και την δημιουργία ενός κόμβου

Αναλυτικά

Ευρωκοινοβούλιο: Νέα Συμφωνία Φέρνει Εναλλαγή Προμηθευτή Χωρίς Τέλη, Χρήση Έξυπνων Μετρητών και Δωρεάν Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Η δημιουργία μιας …ξεχωριστής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, με στόχο την καλύτερη ενσωμάτωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συμφωνήθηκε –ανεπίσημα- από τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα κράτη μέλη της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron