Ενεργειακή Επικαιρότητα

ΔΕΠΑ: Άδεια Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου Ελαβε ο IGB

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) χορήγησε στην εταιρεία ICGB AD η Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η άδεια, που κοινοποιήθηκε από την αρμόδια αρχή στις 18/07/2019, αφορά στο ελληνικό τμήμα του έργου του Διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας (IGB) και η διάρκειά της είναι 50 έτη.

Αναλυτικά

ΔΕΦΑ: Ξεκινά η Προετοιμασία της Κύπρου για τη Μετάβαση στη Νέα Ενεργειακή Εποχή, με την Εισαγωγή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου Κύπρου, (ΔΕΦΑ) ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο βήμα της διαγωνιστικής διαδικασίας αναφορικά με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Νησί.

Αναλυτικά

Πράσινη Συνέργεια- Η ΔΕΗ Εξαγόρασε το 45% των Αιολικών Πάρκων της Volterra σε Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου, η εξαγορά από τηΝ ΔΕΗ, του 45% των αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 69,7 μεγαβάτ, που διαχειρίζεται η Volterra στην Αιτωλοακαρνανία και στην Βοιωτία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη.

Αναλυτικά

Βουλγαρία: Η Rosatom στη Διαδικασία Επιλογής Στρατηγικού Επενδυτή για το Μπέλενε

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Η ρωσική εταιρεία Rosatom θα συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε, στη Μόσχα, με την πρόεδρο της βουλγαρικής Βουλής, Τσβέτα Καραγιάντσεβα.

Αναλυτικά

Αλ. Τσίπρας: "Την Ερχόμενη Εβδομάδα η Υπογραφή της Σύμβασης με Total-Exxon-ΕΛΠΕ για τους Υδρογονάνθρακες της Κρήτης"

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

«Την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή για έρευνα και αξιοποίηση των οικοπέδων νότια και δυτικά της Κρήτης με μία μεγάλη εταιρεία, την ExxonMobil», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Αναλυτικά

ΡΑΕ: Η Καθυστέρηση να Διορθώσει το Τέλος Διανομής Φ.Α. Λόγω Αυθαίρετης Οριζόντιας Τιμολόγησης Απειλεί την Ελλάδα με Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μια φορά στη θέση του κατηγορουμένου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αυτή τη φορά με αφορμή τη στάση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) έναντι όλων των ζητημάτων που άπτονται της εγχώριας ενεργειακής αγοράς.Η υπόθεση αφορά στην επίσημη καταγγελία που έχει υποβάλει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας στις 30 Ιουνίου του 2016, σχετικά με την επιβολή προσωρινού τέλους Διανομής δικτύου φυσικού αερίου.

Αναλυτικά

Σε Συνθήκες Διοικητικού Κενού και Παρασκηνιακών Ζυμώσεων Συνεχίζει τη Λειτουργία της η ΔΕΠΑ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Συνεχίζεται το κλίμα σύγχυσης που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα με την υπόθεση της ΔΕΠΑ, καθώς, παρά την εντολή παραίτησης που δόθηκε στον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου από το ΥΠΕΝ, ο κ. Δημήτρης Τζόρτζης εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για τους λόγους αποπομπής του.

Αναλυτικά

Ο Φορολογικός...Γολγοθάς της Λιανικής Τιμής των Καυσίμων στην Ελλάδα

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη τετράδα των ευρωπαϊκών χωρών με τις υψηλότερες τιμές πώλησης καυσίμων, εξαιτίας, της επαχθούς φορολογίας, που αντιπροσωπεύει περισσότερο του 50% της τελικής τιμής.

Αναλυτικά

Αριάδνη Interconnection: Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός για τη Διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Η «Αριάδνη Interconnection», θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη των διαγωνισμών για την ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος Κρήτης-Αττικής (High Voltage Direct Current – HVDC), συνολικού προϋπολογισμού 915 εκατ. ευρώ, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός του 2022.Η διακήρυξη για τα καλωδιακά τμήματα (προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ) αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων (ανατολικό και δυτικό κύκλωμα, 2 x 500 MW)

Αναλυτικά

Η Αλβανία Ανοίγει Ανοίγει Διάπλατα της Αγοράς Ηλεκτρισμού- Ιδρύει Χρηματιστήριο Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία της, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία χρηματιστηρίου ενέργειας, υιοθετώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες, με απώτερο σκοπό να αναδιατάξει και αναμορφώσει τον εγχώριο ενεργειακό τομέα.

Αναλυτικά

Ισχυρές Προοπτικές Ανάπτυξης, Κέρδη και Υψηλά Μερίσματα Προβλέπει για τον ΑΔΜΗΕ η Έκθεση της Edison

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Στην τελευταία έκθεση της Edison για τον ΑΔΜΗΕ, ο ανεξάρτητος διαχειριστής χαρακτηρίζεται ως επενδυτική ευκαιρία, χάρη στο επενδυτικό πρόγραμμα των 4 δισ. ευρώ κάτι που θα αποφέρει αποτέλεσμα κερδών ανά μετοχή της τάξης του 11%, για τη χρονική περίοδο 2018 – 2027.

Αναλυτικά

Το Αμερικανικό LNG Κατακλύζει τις Ευρωπαϊκές Αγορές- Η Ελλάδα Προμηθεύεται στην Ακριβότερη Τιμή

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Εντυπωσιακή ήταν η διείσδυση αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα το τρίμηνο Δεκέμβριος 2018-Φεβρουάριος 2019. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν στις 30 Απριλίου, περισσότερα από 7 εκατ. κυβικά πόδια αμερικανικού LNGεισήχθησαν στην ελληνική αγορά την εν λόγω χρονική περίοδο.

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron