Ενεργειακή Επικαιρότητα

Έρχονται οι Αμερικανοί στην Ενέργεια- Η Μεγαλύτερη Αιολική Εταιρεία των ΗΠΑ Ενδιαφέρεται για Επενδύσεις στην Ελλάδα

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ είχε, ως φαίνεται απτό αποτέλεσμα στον τομέα των επενδύσεων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Invenergy, μία από τις έξι μεγαλύτερες διαχειρίστριες αιολικών πάρκων στη χώρα και ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικών έργων στην Βόρεια Αμερική, σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα, με σκοπό να επενδύσει στην ελληνική αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αναλυτικά

Καθαρά Κέρδη Άνω των 17,5 Εκατ. Ευρώ για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ το 2019

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ολοκληρώνει μια επιτυχημένη τριετία με την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων που είχε θέσει για το 2019 και την απόλυτη τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής σε νέες περιοχές. Σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία με το προσωπικό της ενόψει των εορτών, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας παρουσίασε μια σύντομη αποτίμηση της τελευταίας τριετίας και ειδικότερα του 2019 και αναφέρθηκε στις προκλήσεις

Αναλυτικά

Σταθερό το Μερίδιο της ΔΕΗ στην Προμήθεια τον Νοέμβριο - Απώλειες για τους Εναλλακτικούς Παρόχους

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Αμετάβλητο, στο 69,75%, διατηρήθηκε το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρισμού, σύμφωνα με το νεώτερο δελτίο που εξέδωσε το Χρηματιστήριο Ενέργειας (EnEx).

Αναλυτικά

Οι Ενεργειακοί Σχεδιασμοί της Κύπρου για το 2020 στο 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Στις σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα του Φυσικού Αερίου για την Κύπρο μέσα στο 2019 αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την ομιλία του στο 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο με θέμα: “Κύπρος: Τα επόμενα βήματα στη σκακιέρα της ενέργειας” που διοργανώνεται στη Λευκωσία από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την εταιρεία Financial Media Way, όπου μίλησε λεπτομερώς για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου για το ερχόμενο έτος.

Αναλυτικά

ΔΕΣΦΑ: Market Test για την Κατασκευή Αγωγού Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΔΕΣΦΑ προετοιμάζει τo market test για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, που θα ξεκινάει από τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη Γευγελή. Ο Διαχειριστής επιχειρεί να διερευνήσει το ενδιαφέρον της αγοράς για την κατασκευή του αγωγού και σύντομα θα ενημερώσει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη διαδικασία.

Αναλυτικά

Aνακοινώθηκε ο Αρχικός Ετήσιος Προγραμματισμός του ΔΕΣΦΑ για Εκφορτώσεις LNG στην Ρεβυθούσα

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Στο αρχικό ετήσιο πρόγραμμα εκφορτώσεων για το επόμενο έτος, 2020, που ανακοίνωσε ο ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνονται, συνολικά 65 θέσεις (slots)υγροποιημένου φυσικού αερίου για τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, τις οποίες εξασφάλισαν οι ΔΕΠΑ, Mytilineos, Elpedison και Ήρων.

Αναλυτικά

Ο ΑΔΜΗΕ Εισέρχεται στην Αγορά Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Μετά τις τηλεπικοινωνίες o Ανεξάρτητος Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) εισέρχεται και στην αγορά της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ρεύματος, επιδιώκοντας συμμετοχή σε επενδύσεις για την κατασκευή έργων αντλησιοταμιεύσεως αλλά και σε μπαταρίες.

Αναλυτικά

Οι Νέες Ρυθμίσεις για την Αγορά Ηλεκτρισμού: Δεσμευτικά Χρονοδιαγράμματα για το Τarget Μodel - Διαμοιρασμός της Καθολικής Υπηρεσίας με την ΔΕΗ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Πακέτο ρυθμίσεων που αφορούν πλευρές της λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που συζητήθηκε, χθες, στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, Γεράσιμος Θωμάς αποκάλυψε πως εναρμονίζεται το εθνικό δίκαιο με τον κανονισμό Remit της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαφάνεια στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού.

Αναλυτικά

Ραγδαία Μείωση του Κόστους των Υπεράκτιων Αιολικών- Έρευνα του BloombergNEF

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Πτωτική τροχιά διαγράφει το κόστος των υπεράκτιων αιολικών όπως φανερώνουν τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε το BloombergNEF. Πιο συγκεκριμένα, η μείωση του κόστους ανήλθε στο 32% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα και 12% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2019.

Αναλυτικά

Προβλήματα στο Δρόμο για την Πώληση της ΔΕΠΑ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Mείζονα προβλήματα για την ανταγωνιστικότητα της ΔΕΠΑ αλλά και για την πορεία του νέου εγχειρήματος ιδιωτικοποίησης της αποτελούν η ρήτρα take or pay στη σύμβαση προμήθειας με τη ρωσική Gazprom και η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε καταχρηστικό τον τρόπο υπολογισμού που τιμολογεί το φυσικό αέριο.

Αναλυτικά

Συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα -Γ. Θωμάς: Το 2023 Έτος- Ορόσημο για το ΕΣΕΚ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υφυπουργού Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά η Διυπουργική Επιτροπή που θα εκπονήσει το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Αναλυτικά

Αλλαγή Φρουράς στην ΒΡ- Ο Μπέρναρντ Λούνι θα Διαδεχθεί τον Μπομπ Ντάντλι στη Θέση του CEO

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο της BP ανακοίνωσε σήμερα ότι, μετά από 40ετή σταδιοδρομία στην εταιρεία και περισσότερα από εννέα χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ο Μπομπ Ντάντλι, 64 ετών, αποφάσισε να παραιτηθεί από το αξίωμά του και από το ΔΣ της BP, μετά την παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2019, στις 4 Φεβρουαρίου 2020, με τον ίδιο να αποσύρεται στις 31 Μαρτίου.

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron