Δελτία Τύπου

Το IENE πάροχος πιστοποίησης για την έκδοση Πράσινων Ομολόγων (Green Bonds)

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

Το Συμβούλιο Πρότυπων Κλιματικών Ομολόγων (Climate Bonds Standard Board) της Climate Bonds Initiative, που εδρεύει στο Λονδίνο, (UK) ενέκρινε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE) ως Πάροχο Πιστοποίησης σύμφωνα με το Πρότυπο Κλιματικών Ομολόγων (Climate Bonds Standard). Μετά την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, το IENE επεκτείνει τις δραστηριότητες του παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης και επαλήθευσης (verification) για την έκδοση πράσινων ομολόγων από εταιρείες και οργανισμούς, σύμφωνα με το Πρότυπο Κλιματικών Ομολόγων.

Αναλυτικά

Προκλήσεις και ευκαιρίες στον δρόμο προς την απολιγνιτοποίηση

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Τα προβλήματα, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προκύπτουν για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες από την απολιγνιτοποίηση θα βρεθούν στο επίκεντρο του webinar που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 από τις 15:00 έως τις 19:00. Στόχος της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι να συμβάλει στον εποικοδομητικό διάλογο, μέσω της αμοιβαίας προβολής τόσο των θέσεων της κυβέρνησης και του ολοκληρωμένου Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) όσο και των απόψεων και των προβληματισμών των τοπικών κοινοτήτων. Ενδιαφερόμενοι φορείς, εν δυνάμει επενδυτές, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και κορυφαίοι ειδικοί θα συζητήσουν για τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση.

Αναλυτικά

Κρίσιμη η ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων και βιομηχανίας στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα στα Κτίρια και τη Βιομηχανία, έναν από τους βασικούς στόχους της ΕΕ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Green Deal, θα εστιάσει το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης από τις 3 έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Αναλυτικά

Πράσινα υγρά καύσιμα: Το μέλλον είναι εδώ

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Τις πολλαπλές χρήσεις και προοπτικές των πράσινων υγρών καυσίμων, τις προκλήσεις που προκύπτουν καθώς και τον ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν τα πράσινα υγρά καύσιμα στην ενεργειακή μετάβαση – ιδιαίτερα στη Βιομηχανία και τις Μεταφορές – εξέτασε το διήμερο διαδικτυακό συνέδριο “Green Liquid Fuels of the Future” που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) την προηγούμενη εβδομάδα (11 και 12 Φεβρουαρίου 2021) με Κύριο Χορηγό την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Στο συνέδριο, σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζήτησαν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναφορικά με τα υγρά καύσιμα. Aπό το πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτό τίθεται χάρη στο ευρωπαϊκό Green Deal και στους στόχους για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 έως την απανθρακοποίηση της Βιομηχανίας και από τον μετασχηματισμό των οδικών μεταφορών έως το ενεργειακό – και όχι μόνο – μέλλον της ναυτιλίας και των αερομεταφορών, οι ομιλητές του Συνεδρίου κατόρθωσαν να δώσουν μία εξαιρετικά σφαιρική εικόνα σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά καύσιμα και το δυναμικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Αναλυτικά

“Green Liquid Fuels of the Future”: Συζήτηση για το μέλλον των αεροπορικών και ναυτιλιακών καυσίμων

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Οι ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ναυτιλία και αερομεταφορές και η σημασία των πράσινων υγρών καυσίμων για ένα «καθαρότερο» μέλλον στους δύο κλάδους απασχόλησαν τη συζήτηση κατά την τέταρτη και τελευταία συνεδρία του διαδικτυακού συνεδρίου “Green Liquid Fuels of the Future” που διοργάνωσε στις 11 & 12 Φεβρουαρίου το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με κύριο Χορηγό την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Τη συνεδρία με τίτλο: «The future of Aviation and Shipping Fuels», συντόνισε ο Κωστής Γερόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας New Europe.

Αναλυτικά

Οι προκλήσεις των Νέων Τεχνολογιών στις Οδικές Μεταφορές στο επίκεντρο της τρίτης συνεδρίας του “Green Liquid Fuels of the Future” του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Στον κρίσιμο ρόλο των πράσινων υγρών καυσίμων για την ενεργειακή μετάβαση στις οδικές μεταφορές και στις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών στην οδική κινητικότητα εστίασε η τρίτη συνεδρία του διήμερου διαδικτυακού συνεδρίου “Green Liquid Fuels of the Future” του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2021. Κεντρικός ομιλητής στη συζήτηση με τίτλο: «Road transport: The challenges of new technologies» ήταν ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αναλυτικά

“Green Liquid Fuels of the Future” από το ΙΕΝΕ: Συζητώντας για τον μετασχηματισμό της Βιομηχανίας και το όραμα για το 2050

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Βιομηχανίας σε σχέση με το όραμα για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 βρέθηκε στο επίκεντρο της δεύτερης συνεδρίας του διήμερου διαδικτυακού Συνεδρίου «Green Liquid Fuels of the Future» που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021. Κύριος χορηγός του συνεδρίου είναι ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Αναλυτικά

Τα υγρά καύσιμα στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα: Χάραξη πολιτικών και εταιρικές πρωτοβουλίες με φόντο το ευρωπαϊκό Green Deal

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ο καίριος ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη του στόχου για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, όπως αυτός τίθεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εναρκτήριων συζητήσεων στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο“Green Liquid Fuels of the Future”,πουδιοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) σήμερα και αύριο, 11 και 12 Φεβρουαρίου2021, μεκύριο Χορηγό την Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ. Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι εμβληματικών εταιρειών της Ενέργειας, της Βιομηχανίας και των Μεταφορών, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Σκρέκα και Κώστα Καραμανλή (αντίστοιχα) και του Επικεφαλής Συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας, Κλίματος και Κυκλικής Οικονομίας, Δρ. Γιώργου Κρεμλή.

Αναλυτικά

Εμβληματικές εταιρείες της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ για τα πράσινα υγρά καύσιμα

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

Ο σημαντικός ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση της βιομηχανίας και των μεταφορών θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης κατά το διήμερο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα και Κώστα Καραμανλή (αντίστοιχα) και του συμβούλου του Πρωθυπουργού Δρ. Γιώργου Κρεμλή, ενώ ομιλίες και παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσει πληθώρα κορυφαίων στελεχών από τους κλάδους της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας.

Αναλυτικά

Κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των επιχειρήσεων συζητούν για τα πράσινα υγρά καύσιμα

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

Τα πράσινα υγρά καύσιμα και η σημασία τους για την ενεργειακή μετάβαση,ιδιαίτερα στους κλάδους της βιομηχανίας και των μεταφορών και οι προκλήσεις που προκύπτουν σε αυτό το νέο, δυναμικό περιβάλλον θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού διήμερου συνεδρίου με τίτλο“Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά

Πράσινα υγρά καύσιμα και ενεργειακή μετάβαση

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Ο ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση, ιδιαίτερα σε σχέση και με τους ευρωπαϊκούς στόχους για μηδενισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050, η εξέχουσα σημασία τους για την απανθρακοποίηση της βιομηχανίας και των μεταφορών και οι προκλήσεις που προκύπτουν πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού διήμερου συνεδρίου με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά

Η ενεργειακή αποδοτικότητα «κλειδί» για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Τις σημαντικές εξελίξεις γύρω από την ενεργειακή αποδοτικότητα στον κτιριακό και βιομηχανικό τομέα - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης - συζήτησαν οι συμμετέχοντες στο ολοήμερο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα: Επιχειρήσεις, Βιομηχανία και Δημόσια Κτίρια» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron