Δελτία Τύπου

Τα Νέα Δεδομένα στην Αγορά Ηλεκτρισμού

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στη χώρα μας, με την επικείμενη έναρξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΗEnEx), όσο και σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στελέχη του κλάδου στο πλαίσιο του διήμερου εκπαιδευτικού διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΗEnEx, Δρ. Γιώργος Ιωάννου, ο οποίος και άνοιξε τις εργασίες του σεμιναρίου, υπογράμμισε κατά την εισήγησή του τον εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρα της εκπαιδευτικής εκδήλωσης, αφού το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Νοεμβρίου.

Αναλυτικά

Ειδική Έκθεση ΙΕΝΕ: «Οι Επιπτώσεις του Κορωνοϊού στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) παρουσιάστηκαν οι βασικές επισημάνσεις και τα συμπεράσματα της ειδικής μελέτης που εκπόνησε το ΙΕΝΕ για να αξιολογήσει τις Επιπτώσεις της Κρίσης του Κορωνοϊού στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας.

Αναλυτικά

Μια μικρή επέτειος για το ΙΕΝΕ που γιορτάζει 17 χρόνια συνεχούς πορείας και προσφοράς

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Το ΙΕΝΕ εορτάζει αυτήν την εβδομάδα 17 χρόνια από την ίδρυση και δραστηριοποίησή του. Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2003 ως Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα στην Αθήνα και με την επωνυμία Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Το ΙΕΝΕ ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα ιδρυτικών εταίρων, 14 ανεξάρτητων επιστημόνων, ακαδημαϊκών και στελεχών επιχειρήσεων που ησχολούντο επαγγελματικά στον ενεργειακό τομέα*. Στο πέρασμα των χρόνων η ομάδα αυτή διευρύνθηκε σημαντικά και σήμερα αριθμεί 39 εταίρους που προέρχονται από όλους τους χώρους του ενεργειακού τομέα. Οι εταίροι, οι οποίοι και συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Ινστιτούτου προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από αρκετές χώρες της ΝΑ Ευρώπης όπου και δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο (Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Ισραήλ, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία κ.α.)

Αναλυτικά

3ος Σεμιναριακός Κύκλος από το ΙΕΝΕ για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι δύο πρώτοι κύκλοι που οργάνωσε το ΙΕΝΕ πέρυσι για την «Νέα Αγορά Ηλεκτρισμού», το Ινστιτούτο προχωρά στην οργάνωση του Γ’ Σεμιναριακού Κύκλου, ο οποίος προγραμματίζεται για τις 15 & 16 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα Αγγλικά.

Αναλυτικά

Το IENE Προάγει τον Διάλογο για τη Χρήση Φ. Αερίου στις Αγορές Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης με την Δημοσίευσης δύο Νέων Working Papers

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Καθώς αυξάνεται η αντίθεση στη χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου-γέφυρα στην προσπάθεια για την απανθρακοποίηση, στα ανώτερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι περισσότερες ενεργειακές εταιρείες που χρησιμοποιούν άνθρακα ή λιγνίτη για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια στην ΝΑ Ευρώπη, προσβλέπουν στη μετάβαση στο φυσικό αέριο, καθώς αυτός είναι ο γρηγορότερος και αποδοτικότερος τρόπος για να παραμείνουν βιώσιμες.

Αναλυτικά

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Κλιματική Κρίση Αφορά Όλους μας

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται από το 1972 και κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η φετινή θεματική του Οργανισμού αφορά στην προστασία τηςΒιοποικιλότητας.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron