Δελτία Τύπου

“Green Liquid Fuels of the Future”: Συζήτηση για το μέλλον των αεροπορικών και ναυτιλιακών καυσίμων

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Οι ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ναυτιλία και αερομεταφορές και η σημασία των πράσινων υγρών καυσίμων για ένα «καθαρότερο» μέλλον στους δύο κλάδους απασχόλησαν τη συζήτηση κατά την τέταρτη και τελευταία συνεδρία του διαδικτυακού συνεδρίου “Green Liquid Fuels of the Future” που διοργάνωσε στις 11 & 12 Φεβρουαρίου το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με κύριο Χορηγό την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Τη συνεδρία με τίτλο: «The future of Aviation and Shipping Fuels», συντόνισε ο Κωστής Γερόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας New Europe.

Αναλυτικά

Οι προκλήσεις των Νέων Τεχνολογιών στις Οδικές Μεταφορές στο επίκεντρο της τρίτης συνεδρίας του “Green Liquid Fuels of the Future” του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Στον κρίσιμο ρόλο των πράσινων υγρών καυσίμων για την ενεργειακή μετάβαση στις οδικές μεταφορές και στις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών στην οδική κινητικότητα εστίασε η τρίτη συνεδρία του διήμερου διαδικτυακού συνεδρίου “Green Liquid Fuels of the Future” του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2021. Κεντρικός ομιλητής στη συζήτηση με τίτλο: «Road transport: The challenges of new technologies» ήταν ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αναλυτικά

“Green Liquid Fuels of the Future” από το ΙΕΝΕ: Συζητώντας για τον μετασχηματισμό της Βιομηχανίας και το όραμα για το 2050

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Βιομηχανίας σε σχέση με το όραμα για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 βρέθηκε στο επίκεντρο της δεύτερης συνεδρίας του διήμερου διαδικτυακού Συνεδρίου «Green Liquid Fuels of the Future» που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021. Κύριος χορηγός του συνεδρίου είναι ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Αναλυτικά

Τα υγρά καύσιμα στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα: Χάραξη πολιτικών και εταιρικές πρωτοβουλίες με φόντο το ευρωπαϊκό Green Deal

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ο καίριος ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη του στόχου για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, όπως αυτός τίθεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εναρκτήριων συζητήσεων στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο“Green Liquid Fuels of the Future”,πουδιοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) σήμερα και αύριο, 11 και 12 Φεβρουαρίου2021, μεκύριο Χορηγό την Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ. Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι εμβληματικών εταιρειών της Ενέργειας, της Βιομηχανίας και των Μεταφορών, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Σκρέκα και Κώστα Καραμανλή (αντίστοιχα) και του Επικεφαλής Συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας, Κλίματος και Κυκλικής Οικονομίας, Δρ. Γιώργου Κρεμλή.

Αναλυτικά

Εμβληματικές εταιρείες της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ για τα πράσινα υγρά καύσιμα

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

Ο σημαντικός ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση της βιομηχανίας και των μεταφορών θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης κατά το διήμερο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα και Κώστα Καραμανλή (αντίστοιχα) και του συμβούλου του Πρωθυπουργού Δρ. Γιώργου Κρεμλή, ενώ ομιλίες και παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσει πληθώρα κορυφαίων στελεχών από τους κλάδους της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας.

Αναλυτικά

Κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των επιχειρήσεων συζητούν για τα πράσινα υγρά καύσιμα

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021

Τα πράσινα υγρά καύσιμα και η σημασία τους για την ενεργειακή μετάβαση,ιδιαίτερα στους κλάδους της βιομηχανίας και των μεταφορών και οι προκλήσεις που προκύπτουν σε αυτό το νέο, δυναμικό περιβάλλον θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού διήμερου συνεδρίου με τίτλο“Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά

Πράσινα υγρά καύσιμα και ενεργειακή μετάβαση

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Ο ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση, ιδιαίτερα σε σχέση και με τους ευρωπαϊκούς στόχους για μηδενισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050, η εξέχουσα σημασία τους για την απανθρακοποίηση της βιομηχανίας και των μεταφορών και οι προκλήσεις που προκύπτουν πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού διήμερου συνεδρίου με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά

Η ενεργειακή αποδοτικότητα «κλειδί» για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Τις σημαντικές εξελίξεις γύρω από την ενεργειακή αποδοτικότητα στον κτιριακό και βιομηχανικό τομέα - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης - συζήτησαν οι συμμετέχοντες στο ολοήμερο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα: Επιχειρήσεις, Βιομηχανία και Δημόσια Κτίρια» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά

Η ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων και της βιομηχανίας στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021

Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό και βιομηχανικό τομέα - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης - θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά το ολοήμερο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα: Επιχειρήσεις, Βιομηχανία και Δημόσια Κτίρια» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά

Ενεργειακές αγορές, LNG, ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας στο επίκεντρο του 12ου Ενεργειακού Διαλόγου για τη ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Οι αναγκαίες καινοτομίες και οι υποδομές για τη μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ, η ενίσχυση του ανταγωνισμού στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, οι προκλήσεις της απανθρακοποίησης στη ΝΑ Ευρώπη, το παράδειγμα των Ελληνικών Πετρελαίων ως ολοκληρωμένης εταιρείας ενέργειας, η παγκόσμια και περιφερειακή διάσταση των ενεργειακών εξελίξεων αλλά και ο γεωπολιτικός ρόλος της ενέργειας στον ευρωπαϊκό χώρο απασχόλησαν τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του 12ου Ενεργειακού Διαλόγου για την ΝΑ Ευρώπη με κεντρικό θέμα «Αναζητώντας μια Νέα Ενεργειακή Κατεύθυνση στη ΝΑ Ευρώπη» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος αποκλειστικά διαδικτυακά, ολοκληρώθηκε χθες, 10 Δεκεμβρίου, έχοντας καταφέρει να προσελκύσει για ακόμη μία χρονιά το ενδιαφέρον κορυφαίων policy makers, ενεργειακών στελεχών και αναλυτών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και ανωτάτων στελεχών σημαντικών ενεργειακών και χρηματοοικονομικών οργανισμών και ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά

12ος Ενεργειακός Διάλογος για τη ΝΑ Ευρώπη: Σημαντικοί εκπρόσωποι του ενεργειακού τομέα από 18 χώρες συμμετείχαν στο Διαδικτυακό Συνέδριο του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

Οι διεθνείς εξελίξεις και προοπτικές του ενεργειακού τομέα αλλά και ο αντίκτυπος της πανδημίας και των προκλήσεων της περιόδου στις χώρες των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης απασχόλησαν τις εργασίες της πρώτης ημέρας (9/12) του 12ου Ενεργειακού Διαλόγου για τη ΝΑ Ευρώπη (12th SE Europe Energy Dialogue) που διοργανώνει το Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Η φετινή εκδήλωση - η οποία εξαιτίας της πανδημίας πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά διαδικτυακά - με ιδιαίτερο θέμα «Αναζητώντας μια Νέα Ενεργειακή Κατεύθυνση στη ΝΑ Ευρώπη» (In Search of a New Energy Direction) κατάφερε να συγκεντρώσει 52 σημαντικούς ομιλητές από 18 διαφορετικές χώρες, παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η πανδημία, όπως σημείωσε κατά το εισαγωγικό του σχόλιο ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής.

Αναλυτικά

Ο 12ος Ενεργειακός Διάλογος για τη ΝΑ Ευρώπη ξεκίνησε «Αναζητώντας μια Νέα Ενεργειακή Κατεύθυνση στη ΝΑ Ευρώπη»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 12ου Ενεργειακού Διαλόγου για τη ΝΑ Ευρώπη (12th SE Europe Energy Dialogue) που διοργανώνει για μια ακόμη φορά το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και πραγματοποιείται αυτή τη φορά αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, λόγω της πανδημίας του Covid-19, στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2020. Το ΙΕΝΕ διοργανώνει μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις στον κλάδο, επισφραγίζοντας έτσι τον ρόλο του ως καθοριστικός παράγοντας της ενεργειακής ατζέντας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Πρόκειται για τη 12η έκδοση του Eνεργειακού Διαλόγου που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007 από τη Θεσσαλονίκη, με απώτερο σκοπό τη συμβολή των ειδικών του κλάδου στην αντιμετώπιση των μεγάλων ενεργειακών και περιβαλλοντικών προκλήσεων σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, αλλά και την ανάδειξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως ενεργειακής γέφυρας.

Αναλυτικά

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron