Άρθρα-Αναλύσεις

Φόβοι για Απαξίωση του Παγκόσμιου Στόλου Δεξαμενόπλοιων λόγω Κλιματικής Αλλαγής

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Ο ανοικτός πόλεμος που έχουν κηρύξει οι απανταχού της γης κερδοσκόποι κατά των ορυκτών καυσίμων υπό το έωλο πρόσχημα της Κλιματικής Αλλαγής έχει αρχίσει ναεπηρεάζει ένα σημαντικό τμήμα του παγκοσμίου εμπορίου, βασικός βραχίονας του οποίου είναιη εμπορική ναυτιλία.Ένας τομέας που, ως γνωστό, η χώρα μας κατέχει πρωτεύουσα θέση, αφού ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες κατέχουν το 20,0% του παγκόσμιου στόλου.

Αναλυτικά

Υποχώρηση των Επενδύσεων στις ΑΠΕ σε Ευρώπη-Κίνα-ΗΠΑ το Πρώτο Εξάμηνο του 2019 – Οι Εξαιρέσεις

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μειώθηκαν κατά 14% το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του οργανισμού BloombergNEF, ο οποίος αναμένει αντιστροφή του κλίματος στο δεύτερο εξάμηνο.

Αναλυτικά

Το Καζακστάν Φιλοδοξεί να Γίνει η Ηγέτιδα Χρηματοπιστωτική Δύναμη στην Ευρασία

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Η κυβέρνηση του Καζακστάν παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών και την προσέλκυση περισσότερων ξένων κεφαλαίων, σε όλους τους τομείς της χώρας, στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε να καταστεί περιφερειακός ηγέτης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην Ευρασία.

Αναλυτικά

Έρευνες Υδρογονανθράκων: Παίρνουν Σειρά και Αλλες Περιοχές Νοτίως της Κρήτης

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν προς διαβούλευση οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την διεξαγωγή ερευνών και σε άλλες περιοχές νοτίως της Κρήτης, αποδεικνύοντας το μεγάλοερευνητικό ενδιαφέρον.Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από την ελληνική διαχειριστική εταιρεία υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) βρίσκεται υπό εξέλιξη η επεξεργασία μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για περιοχές νοτίως του νομού Λασιθίου.

Αναλυτικά

Κλίμα Απογοήτευσης στην ΔΕΗ και «το Πικρό Ποτήρι που Κανείς δεν Θέλει Να Πιει»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

"Tο αδιέξοδο στο οποίο έχει φθάσει η ΔΕΗ αποτυπώθηκε, προ ωρών, σε επαφή του Εnergia.gr με ανώτατο στέλεχος της Επιχείρησης. Εγκλωβισμένη ανάμεσα στις υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι κανόνες μιας αγοράς που δεν καλύπτει ούτε καν αυτές τις δαπάνεςλειτουργίας της, αλλά και τις επιλογές μιας πολιτικήςηγεσίας η οποία αρνήθηκε στην Δημόσια Επιχείρηση το «όπλο» των αυξήσεων στα τιμολόγιά της

Αναλυτικά

Παρά την Εκρυθμη Κατάσταση στον Αραβικό Κόλπο, οι Γεωπολιτικοί Παράγοντες Αδυνατούν να Επηρεάσουν τις Τιμές του Αργού

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η χθεσινή ημέρα (13/6), αν και ήταν μεστή σε δράμα με κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Ιράν και άκρως επεισοδιακή με τον τορπιλισμό δύο πετρελαιοφόρων πλοίων στον Κόλπο του Ομάν -με το ένα εξ αυτών να βυθίζεται-, δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει άρδην την εικόνα απαισιοδοξίας που επικρατεί τελευταία στην αγορά αργού.

Αναλυτικά

Η Γερμανία Κάνει Λάθος για την Πυρηνική Ενέργεια

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Tο "λάδι στη φωτιά" δεν είναι κάτι άγνωστο στον Herbert Diess, ο οποίος πολλές φορές το ρίχνει απρόκλητα. Με την αυστηρή κριτική του κατά της γερμανικής πολιτικής για το κλίμα, ο επικεφαλής της Volkswagen έχει προκαλέσει ακόμη μία διαμάχη.

Αναλυτικά

Φόβοι για Επιβράδυνση της Παγκόσμιας Οικονομίας και Υψηλά Αποθέματα Σπρώχνουν τις Τιμές του Αργού Σε Νέα Χαμηλά

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Υψηλές απώλειες σημείωσαν οι τιμές του αργού πετρελαίου και στις δύο ακτές του Ατλαντικού την περασμένη εβδομάδα με πλέον εντυπωσιακή την «βουτιά» κατά $5,8 το βαρέλι ή 8,2% που σημειώθηκε για τα συμβόλαια Brent στο ICE του Λονδίνου την περασμένη Πέμπτη (30/5). Για να συνεχιστεί η πτώση την επόμενη ημέρα (31/5) κατά $2,18 το βαρέλι εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας για τις επιπτώσεις στην παγκόσμιο οικονομία και στο εμπόριο από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Αναλυτικά

Η Νέα Ενεργειακή Τάξη

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Είναι εύκολο για το σημερινό παρατηρητή των ενεργειακών αγορών να αισθάνεται ελαφρά σαστισμένος, μη μπορώντας να καταλάβει από πού ακριβώς προέρχονται τα μηνύματα και οι κατευθύνσεις που επηρεάζουν τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, είτε αυτές αφορούν το πετρέλαιο, τον άνθρακα, το φυσικό αέριο ή τον ηλεκτρισμό. Με τις τιμές των ενεργειακών αγαθών να αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά, τη διαμόρφωση της ζήτησης (ισχυρή ή σθεναρή) και κυρίως τον ανταγωνισμό

Αναλυτικά

Τύμπανα Πολέμου Ακούγονται Καθώς Κλιμακώνεται η Διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Η μονομερής απόσυρση των ΗΠΑ το Μάιο του 2018 από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, γνωστή ως JCPOA, παρά το γεγονός ότι ουδεμία από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες δεν κατήγγειλε την εν λόγω συμφωνία, δρομολόγησε μια σειρά από εξελίξεις εις βάρος της Τεχεράνης με πλέον σημαντική τις κυρώσεις που επέβαλεη Ουάσινγκτον σε κράτη και εταιρείες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο.

Αναλυτικά

Η Ολιγωρία της Αθήνας Βασικός Παράγων στην Κλιμάκωση της Τουρκικής Προκλητικότητας

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Όταν πριν από περίπου δέκα ημέρες έγινε γνωστό ότι η Τουρκία κατέθεσε συντεταγμένες στην Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, που είναι επιφορτισμένη με τα θέματα του Δικαίου της Θάλασσας(UNCLOS), για την θαλάσσια περιοχή δυτικάτης Κύπρου, διεκδικώντας έτσι όλητην περιοχή νοτίως των παραλίων της μεταξύ 28ου και 32ου μεσημβρινού, η Λευκωσία έπραξε το αυτονόητο και κατέθεσε συντεταγμένες στα ΗΕ για τις θαλάσσιες περιοχές βόρεια και δυτικά της Κύπρου.

Αναλυτικά

Μ. Σέφτσοβιτς: Η Ευρώπη Χρειάζεται Στρατηγική για την Ανάπτυξη Μπαταριών – Στην Πρωτοπορία Σουηδία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Να κινητοποιηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ε.Ε. για να αναπτυχθεί ο τομέας των μπαταριών, ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μ. Σέφτσοβιτς κατά τη διάρκειασυνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Συμμαχίαςγια την μπαταρία. Υποστήριξε δε, ότι «στόχος μας είναι να δούμε τους πρωταθλητές της Ευρώπης στον συγκεκριμένο κλάδο να αποκτούν ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή».

Αναλυτικά

Σελίδες: Επόμενη

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron