Ενεργειακή Επικαιρότητα

Έντονη Δραστηριοποίηση της Energean σε Ελλάδα και Ισραήλ -Νέο Ρεκόρ Παραγωγής στον Πρίνο

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Με ρεκόρ δεκαετίας στην παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου, που αναμένεται να υπερβεί τα 4 χιλιάδες βαρέλια, σε ημερήσια βάση και το 1,5 εκατ. βαρέλια σε ετήσια, κλείνει το 2018. Αυτό ανακοίνωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, ο Διευθύνων Σύμβουλος ελληνικών δραστηριοτήτων, Δημήτρης Γόντικας και ο Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ. Ντίνος Νικολάου. Παράλληλα, η Energean προχωρά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας, αναμένει τις άδειες για να ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου από το Κατάκολο, ενώ εντατικοποιεί την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν, ανοιχτά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης της εταιρείας, το 2019 ηEnergeanξεκινά με την αναμενόμενη παράδοση στην παραγωγή, της πρώτης γεώτρησης από το κοίτασμα Έψιλον, που θα είναι το πρώτο από το οποίο θα αντλείται πετρέλαιο στην Ελλάδα, μετά τον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο.Θα ακολουθήσει η τρισδιάστατη σεισμική έρευνα σε τμήμα των θαλάσσιων οικοπέδων στο Ισραήλ, δηλαδή στο Καρίς και το Τανίν, καθώς και στα δύο θαλάσσια οικόπεδα της εταιρείας στο Μαυροβούνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει μισθώσει ακόμη πέντε θαλάσσιες περιοχές στο Ισραήλ, όπου οι εκτιμώμενοι όγκοι υδρογονανθράκων ανέρχονται σε 212 δισ. κυβικά μέτρα αερίου.

Επίσης, τον Μάρτιο, είναι προγραμματισμένη η γεώτρηση στο Karish North του Ισραήλ, όπου ο στόχος είναι η ανακάλυψη 34 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου, με τις πιθανότητες επιτυχίας να προσεγγίζουν το 70%.

Οι εκπρόσωποι της Energean εξέφρασαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου, στον Πρίνο, εφόσον οι όροι είναι ελκυστικοί.

Τέλος, όσον αφορά στον ελληνικό χώρο, η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ, αναμένει την έκδοση των απαιτούμενων αδειών για την έναρξη των γεωτρήσεων στο Κατάκολο. Στα Ιωάννινα οι σεισμικές έρευνες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 20%, ενώ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τις έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron