Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Το ΙΕΝΕ Διοργανώνει το 2ο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο για την Ενέργεια και την Γεωπολιτική

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει τον 2ο Κύκλο Μαθημάτων με θέμα την «Εισαγωγή στη Γεωπολιτική και την Ενέργεια». Τα μαθήματα αυτά, που θα έχουν τη μορφή σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία και την επίβλεψη του καθηγητή κ. Κώστα Φίλη, Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων, ΙΔΙΣ (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου).

Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 60 ωρών, πρόκειται να αναδείξει την ολοένα και πιο στενή αλληλεξάρτηση ανάμεσα στην ενέργεια και την γεωπολιτική, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία, ο γεωπολιτικός περίγυρος της ΝΑ Ευρώπης τελεί υπό διαρκή αναβρασμό, ενώ, ταυτόχρονα, αναδεικνύονται οι μεγάλες ενεργειακές δυνατότητες της περιοχής.

Ο Κύκλος Μαθημάτων του ΙΕΝΕ με μια ευρεία θεματολογία, απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες, στρατιωτικούς καριέρας, διπλωμάτες, δημοσιογράφους αλλά και πτυχιούχους μελετητές, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν σε βάθος και με επιστημονική μεθοδολογία για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως και για τους προβληματισμούς που υφίστανται στο χώρο.

Εισηγητές των ενοτήτων του σεμιναρίου είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί και αναλυτές. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (17:00 – 20:00), στο ΙΔΙΣ (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου), Χίλλ 3-5, 105 58 Αθήνα. Προβλέπονται είκοσι (20) συνολικά συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η κάθε μία, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 και θα ολοκληρωθούν στις 22 Απριλίου 2019. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η 25η Φεβρουαρίου 2019.

Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου, ανέρχεται στα 1.000 Ευρώ + ΦΠΑ (1.240 Ευρώ), ενώ με την ολοκλήρωση του Κύκλου μαθημάτων και υπό την προϋπόθεση της κανονικής παρακολούθησής τους, δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης σπουδών από το ΙΕΝΕ, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας, υπό την παρακολούθηση του καθηγητή Κων/νου Φίλη και του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ κ. Κωστή Σταμπολή. Τέλος μετά την περαίωσή της και την επιτυχή εξέταση επ’ αυτής θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα σπουδών εκ μέρους το ΙΕΝΕ και του ΙΔΙΣ (DIPLOMA). Το επιπλέον κόστος για την προαιρετική εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας την παρακολούθηση και την εξέταση επ’ αυτής ανέρχεται στο ποσό των 500 Ευρώ + ΦΠΑ (620 Ευρώ).  Για τα μέλη του ΙΕΝΕ προσφέρεται έκπτωση 20% επί των ανωτέρω τιμών. Περισσότερες πληροφορίες για το Σεμινάριο, αίτηση εγγραφής και το λεπτομερές πρόγραμμα των διαλέξεων θα βρείτε στο link http://www.iene.eu/el/congress/14/ekpaideutiko-seminario-eisagogi-stin-geopolitiki-kai-tin-energia

Λόγω του πολύ μεγάλου ενδι α φέροντος και των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας


 

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron