Ενεργειακή Επικαιρότητα

‘Γλαύκος’: Κοίτασμα 5 ως 8 Τρισ. Κυβικών Ποδιών Ανακοίνωσε ο Γ. Λακκοτρύπης

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Δυο μήνες μετά την έναρξη εργασιών εντός του τεμαχίου 10 κυβέρνηση και ExxonMobil ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις σε Γλαύκο και Δελφυνη. Για τον δεύτερο στόχο ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε στήλη φυσικού

αερίου133 μέτρων και βάσει των αναλύσεων εκτιμάται ότι πρόκειται για ταμιευτήρα αρίστης ποιότητας. «Είμαστε ενθαρρυμένοι από το αποτέλεσμα, θα περάσουμε τους επόμενους μήνες αναλύοντας τα αποτελέσματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, κ. Aspray. «Θα δούμε και μελλοντικές προοπτικές που αναπτύσσονται», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν αποκλειστεί προτάσεις ακόμη και για μεταφορά φυσικού αερίου μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία. «Οι επόμενοι μήνες θα αφιερωθούν στην ανάλυση δεδομένων. Πρέπει να δούμε πολλαπλούς παράγοντες όπως η ποιότητα», επισήμανε.

«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι να μην βρεις κάτι. Είναι επιτυχία που βρήκαμε (…) και δεν υπάρχουν τεμάχια που μπορεί να συναντήσει κανείς με τέτοια ποσότητα. Δεν είμαστε εστιασμένοι στο 10 μόνο, αλλά την ευρύτερη περιοχή. Το 2020 θα συνεχιστούν οι εργασίες. Είναι μια καταπληκτική εξέλιξη για όλη την Κύπρο», σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη εντός της ΑΟΖ και τους επόμενους μήνες, όπως ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, θα εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου.

Στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν το δυναμικό του τεμαχίου 10, οι δυο γεωτρήσεις έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα. Από πλευράς εταιρείας αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων ερευνητικών γεωτρήσεων.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron