Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Η Νέα Μελέτη του ΙΕΝΕ Εστιάζει στα «Long-Term Gas Contracts»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Η τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που εκπόνησε η κα. Gina Cohen, ειδική σύμβουλος σε θέματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ, μόλις εκδόθηκε και είναι διαθέσιμη στο τμήμα «Μελετών» του iene. eu. Το εξώφυλλο της μελέτης εμφανίζεται στην δεξιά στήλη του iene. eu υπό τον τίτλο «Εκδόσεις» και μπορεί κάποιος να έχει παράλληλα πρόσβαση στην μελέτη πατώντας και στο εξώφυλλο αυτής. Η μελέτη εστιάζει στα κύρια χαρακτηριστικά των μακροπρόθεσμων συμβολαίων φυσικού αερίου, βάσει της προσωπικής της εμπειρίας και επομένως, του τρόπου με τον οποίο η συγγραφέας αντιλαμβάνεται το ιδιάζον τοπίο που χαρακτηρίζει την εν λόγω αγορά, από πλευράς γενικών κανόνων και διαπραγματευτικών τακτικών.

Η κα. Cohen εντρυφεί στον κόσμο των Gas Sales and Purchasing Agreements (GSPAs) που χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για τη διάκριση των κινδύνων της αγοράς, μέσω της συσχέτισης των «πωλητών» (Sellers) με τους «αγοραστές» (Buyers) φυσικού αερίου για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Τα GSPAs αποτελούν ένα από τα πλέον θεμελιώδη εργαλεία, που επιτρέπουν στους Sellers να επενδύουν στην έρευνα, την παραγωγή και την ανάπτυξη πεδίων φυσικού αερίου, στους «διαμετακομιστές» (Transporters) να προωθούν τις αναγκαίες υποδομές μεταφοράς του προϊόντος, είτε αυτοί είναι αγωγοί, είτε εγκαταστάσεις υγροποίησης και στους Buyers να επενδύουν σε καταναλωτικές εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας ότι θα έχουν τις απαιτούμενες προμήθειες φυσικού αερίου καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του έργου τους.

Σκοπός της μελέτης είναι να παρουσιάσει μια επισκόπηση των GSPAs, αλλά και μία εμπειρική ανάλυση αυτών, ιδίως, όμως, των βασικών αρχών που τα χαρακτηρίζουν, ενώ, παράλληλα, αποσκοπεί στο να αποτελέσει ένα πρακτικό εργαλείο για φοιτητές και ιδιώτες που συμμετέχουν στην εν λόγω αγορά.

Η κα. Cohen, Senior Research Associate και τακτική ομιλήτρια στις εκδηλώσεις του ΙΕΝΕ, εργάζεται ως σύμβουλος της βιομηχανίας φυσικού αερίου του Ισραήλ και της Παλαιστίνης από την ημέρα που ξεκίνησε η υπεράκτια έρευνα για υδρογονάνθρακες, πριν από 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμμετείχε σε έργα που καλύπτουν όλες τις εκφάνσεις της αγοράς φυσικού αερίου. Είναι λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο M.Sc. Program for Petroleum Engineers, σύμβουλος σε διεθνείς εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο, και συντάκτρια του εβραϊκού ενεργειακού λεξικού (www.hebrewenergy.com) που χρησιμοποιείται από όλους τους επαγγελματίες του ισραηλινού τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων, σε εξειδικευμένα διεθνή περιοδικά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2019 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron