Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Συμμετοχή ΙΕΝΕ στο 4ο Ετήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Με 25 ομιλητές υψηλού επιπέδου και περισσότερους από 200 εκπροσώπους εταιρειών από το Ιράκ, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, το φετινό Ιρακινό-Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ πραγματοποιήθηκε από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης. Δεδομένης της προσπάθειας που καταβάλλει τώρα η κυβέρνηση του Ιράκ και με την υποστήριξη διεθνών οργανισμών και φορέων χρηματοδότησης για την ανασυγκρότηση της χώρας, το ετήσιο αυτό Φόρουμ πραγματοποιήθηκε την κατάλληλη χρονικά περίοδο και λόγω της θεματολογίας του προσήλκυσε πληθώρα εταιρειών.

Μετά από ευγενική πρόσκληση του κ. Rashad Mabger, Γενικού Γραμματέα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, το ΙΕΝΕ συμμετείχε ενεργά στην συγκεκριμένη ημερίδα, με την παρουσία του Υπεύθυνου Μελετών του Ινστιτούτου κ. Δημήτρη Μεζαρτάσογλου.

Στην παρουσίασή του, ο κ. Μεζαρτάσογλου ανέπτυξε την εμπειρία και εξειδίκευση της Ελλάδας, καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στον τομέα της ενέργειας, αλλά και το πώς οι ελληνικές ενεργειακές εταιρείες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του ενεργειακού τομέα του Ιράκ. Οι τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει πολυετή εξειδίκευση περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα διυλισμένα πετρελαϊκά προϊόντα, δεδομένου ότι η χώρα έχει αναπτύξει σημαντική εμπειρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καθώς λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα διυλιστήρια με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα κυρίως στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Ένας άλλος τομέας, που παρουσιάστηκε, αφορά τις δυνατότητες σύναψης συμβάσεων για έργα EPC λόγω της σημαντικής εμπειρίας που διαθέτουν οι ελληνικές ενεργειακές εταιρείες που ασχολούνται με την ηλεκτροπαραγωγή, χρησιμοποιώντας τόσο συμβατικές όσο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ακολούθησε η αναφορά σε συστήματα θέρμανσης νερού για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και συστήματα διανομής, έξυπνοι μετρητές, αγωγοί για έργα υποδομών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και μονάδες αφαλάτωσης, αντλησιοταμίευσης και διαχείρισης αποβλήτων. Η Ελλάδα διαθέτει σημαντική εξειδίκευση στους προαναφερθέντες ενεργειακούς κλάδους, με έντονο τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα, ενώ σχετίζονται άμεσα με τα διάφορα έργα που εξετάζονται, σχεδιάζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ιράκ ως μέρος του προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας. Η παρουσίαση του κ. Μεζαρτάσογλου είναι διαθέσιμη στο τμήμα των «Ομιλιών-Παρουσιάσεων» του iene. gr.

 

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron