Ενεργειακή Επικαιρότητα

Ο Γ. Παπαθανασίου Νέος Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος των ΕΛΠΕ- Ο Αν. Σιάμισιης, Νέος CEO

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας αλλά και πρώην Πρόεδρος των ΕΛΠΕ, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, είναι ο νέος μη εκτελεστικός Πρόεδρος των ΕΛΠΕ, επιλογής του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης αναλαμβάνει καθήκοντα εκτελεστικού Διευθύνοντος Συμβούλου και επελέγη από την πλευρά της Paneuropean, ιδιώτη μετόχου της εταιρείας, συμφερόντων Λάτση.

Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικά Πετρέλαια υπήρξε πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ενώ έχει διατελέσει και στο παρελθόν (2014-2015) πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ.Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Η αλλαγή μοντέλου στα ΕΛΠΕ, για την οποία σας ενημέρωσε, πρώτο, το Energia.gr, την περασμένη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, https://www.energia.gr/article/158424/apokleistiko-energiagr-allagh-skhnikoy-sta-elpe-h-pleyra-latsh-proothei-lysh-me-amerikanoisrahlinoys-ependytes-gia-tis-metohes-toy-omiloy αποκτά έτσι, σάρκα και οστά. Η επιχείρηση, με τη μεγαλύτερη κερδοφορία και το μεγαλύτερο ετήσιο κύκλο εργασιών της χώρας, βαίνει σε πλήρη αλλαγή του μοντέλου διοίκησης, με επιστροφή στο παλαιό καθεστώς, που προέβλεπε «συγκατοίκηση» στη διοικητική πυραμίδα, με εκλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου από την πλευρά Σπύρου Λάτση, και την επιλογή του Προέδρου από το Δημόσιο.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα του κ. Γιάννη Παπαθανασίου και του κ. Ανδρέα Σιάμισιη

Γ. Παπαθανασίου: Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Έως το 2002, όταν καθιερώθηκε το ασυμβίβαστο, διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Ι. Δ. Παπαθανασίου ΑΕ», Εμπορία Τεχνολογικού Εξοπλισμού Κτιρίων. Διετέλεσε, ακόμη, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ άσκησε καθήκοντα Αντιπρόεδρου της ΔΕΠΑ και Προέδρου των ΕΛΠΕ.

 

Αν. Σιάμισιης: Σπούδασε Οικονομολόγος, με εξειδίκευση στην Οικονομετρία στο Πανεπιστήμιο του Essex Αγγλίας και είναι μέλος (F.C.A.) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1989 στην εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων KPMG στο Λονδίνο με εξειδίκευση στον τραπεζικό κλάδο. Από το 1993 έως το 1998 εργάστηκε αρχικά ως στέλεχος και ακολούθως Finance and Customer Services Director στην εταιρεία ΜΕΤΑΧΑ του Διεθνούς Ομίλου Τροφίμων και Ποτών DIAGEO. Το 1998 ανέλαβε Regional Finance and Business Development Director, με ευθύνη για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής της εταιρείας Pillsbury (Ομίλου DIAGEO). Το διάστημα 2000 έως 2002 εργάστηκε ως Chief Financial Officer σε εισηγμένη εταιρεία συμφερόντων Ομίλου ΛΕΒΕΝΤΗ, ενώ το 2003 προσλήφθηκε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Πληροφορικής στην ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.
Μετά από τη συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, το 2004 ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Ομίλου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Είναι Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Corporate Finance Faculty του ICAEW.

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron