Ενεργειακή Επικαιρότητα

Φυσικό Αέριο από την ΔΕΔΑ σε Στερεά, Μακεδονία και Θράκη- Προκηρύχθηκαν οι Πρώτοι Διαγωνισμοί

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) έθεσε σε κίνηση τη δημοπράτηση των έργων ανάπτυξης των δικτύων διανομής αερίου στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνοντας τις πρώτες, σχετικές, τρεις προκηρύξεις. Χάρη στα υπό δημοπράτηση έργα, το σύνολο των κατοίκων σε 18 αστικά κέντρα, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο καύσιμο.Οι προκηρύξεις αφορούν στην προμήθεια σταθμών διανομής και μετρητών για τα δίκτυα, μιας εκάστης των τριών αυτών Περιφερειών.

Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει προϋπολογισμό 1,12 εκατ. ευρώ, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 1,8 εκατ., και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 1,11 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός για την Κεντρική Μακεδονία δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου και για τις άλλες δύο, στις 16 Αυγούστου, με τις προθεσμίες υποβολής προσφορών να λήγουν στις23 Σεπτεμβρίου.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θαακολουθήσουν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια και του υπόλοιπου εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα, οι σωλήνες για την κατασκευή του χαλύβδινου δικτύου και του δικτύου πολυαιθυλενίου. Στόχος της ΔΕΔΑ είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί εντός της προσεχούς πενταετίας.

Το δίκτυο διανομής που θα αναπτυχθεί θα καλύψει έξη κεντρικούς Δήμους, όπως της Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας στο Νομό Έβρου, της Κομοτηνής, στο Νομό Ροδόπης, καθώς επίσης των Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, προβλέπεται να κατασκευαστεί δίκτυο χαμηλής πίεσης που θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 485 χιλιομέτρων, ενός δικτύου μέσης πίεσης, με μήκος περίπου 9 χιλιόμετρα καθώς επίσης και 9 σταθμοί μέτρησης και ρύθμισης πίεσης.

Ακόμη, στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας τα κατασκευαστεί ένα δίκτυο χαμηλής πίεσης σε μήκος περίπου 320 χιλιομέτρων, ένα ακόμη, μέσης πίεσης που θα αναπτυχθεί σε μήκος περίπου 7 χιλιομέτρων, ενώ θα διαθέτει τέσσερις σταθμούς μέτρησης και ρύθμισης πίεσης και θα καλύπτει έξη 6 κεντρικούς Δήμους, ήτοι, των Λαμίας, στο Νομό Φθιώτιδας, Χαλκίδας, στο Νομό Ευβοίας, Θήβας και Λειβαδιάς, στο Νομό Βοιωτίας, Άμφισσας, στο Νομό Φωκίδας και Καρπενησίου, στο Νομό Ευρυτανίας.

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron