Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου: Τα Επόμενα Βήματα της Κύπρου στη Σκακιέρα της Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Τα επόμενα βήματα της Κύπρου στη σκακιέρα της ενέργειας, είναι ο τίτλος του φετινού 7ου Ενεργειακού Συμποσίου που θα γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο The Landmark στη Λευκωσία.

Στο Ενεργειακό Συμπόσιο, όπως κάθε χρόνο, έχει προσκληθεί για να μιλήσει ως κύριος ομιλητής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καθώς και οι Υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, της Ελλάδας Κωστής Χατζηδάκης και του Ισραήλ Δρ.YuvalSteinitz .

Ακόμα στο Συμπόσιο έχουν προσκληθεί για να παρουσιάσουν τα νέα σχέδια τους οι εταιρείες που έχουν πάρει άδειες για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, διεθνείς διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της ενέργειας, ακαδημαϊκοί και άλλοι παράγοντες από τον πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, της ΡΑΕΚ και της ΔΕΦΑ, οι οποίοι έχουν προσκληθεί για να αναπτύξουν θέματα της αρμοδιότητας τους.

Το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για:

• Τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή ΅ας.

• Τα επό΅ενα βή΅ατα της Κύπρου στον το΅έα της έρευνας και της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων.

• Τα αποτελέσ΅ατα και τις προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας των κρατών της περιοχής.

• Τις επενδύσεις των ενεργειακών εταιρειών στην Ανατολική Μεσόγειο.

• Τους σχεδιασ΅ούς για την εξαγωγή φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο στην Ευρώπη (δηλαδή αγωγοί μεταφοράς, μονάδες υγροποίησης φυσικού αερίου, LNG κλπ.)

• Την αξιοποίηση του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

• Τις ηλεκτρικές διασυνοριακές διασυνδέσεις.

• Τη δη΅ιουργία και εφαρ΅ογή του απαραίτητου νο΅ικού και διοικητικού πλαισίου, ΅ε στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην Κύπρο.

Το Ενεργειακό Συμπόσιο, που κάθε χρόνο σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία, αφού θεωρείται σημείο αναφοράς για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου και γενικά της Ν. Ανατολικής Μεσογείου, οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την Εταιρεία FMW Financial Media Way και είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι για να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 22342005 ή στο email : info@ fmw. com. cy , ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορούν να εξασφαλίσουν στην ιστοσελίδα www. cyprusenergysymposium. com .

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron