Ενεργειακή Επικαιρότητα

Αλλαγή Φρουράς στην ΒΡ- Ο Μπέρναρντ Λούνι θα Διαδεχθεί τον Μπομπ Ντάντλι στη Θέση του CEO

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο της BP ανακοίνωσε σήμερα ότι, μετά από 40ετή σταδιοδρομία στην εταιρεία και περισσότερα από εννέα χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ο Μπομπ Ντάντλι, 64 ετών, αποφάσισε να παραιτηθεί από το αξίωμά του και από το ΔΣ της BP , μετά την παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2019, στις 4 Φεβρουαρίου 2020, με τον ίδιο να αποσύρεται στις 31 Μαρτίου. Το ΔΣ με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανακοινώνει, επίσης, ότι ο Μπέρναρντ Λούνι, 49 ετών, ο οποίος κατέχει, επί του παρόντος, τη θέση του διευθυντή των δραστηριοτήτων Upstream του Ομίλου, θα διαδεχθεί τον κ. Ντάντλι ως Διευθύνων Σύμβουλος και θα καταλάβει θέση στο ΔΣ, στις 5 Φεβρουαρίου 2020. Ο κ. Λούνι θα συνεχίσει να εκτελεί τα τρέχοντα καθήκοντά του έως τότε.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της BP , X ελτζ Λουντ, δήλωσε: «Ο Μπομπ έχει αφιερώσει όλη τη σταδιοδρομία του στην υπηρεσία αυτού του κλάδου. Διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος στην πιο προκλητική, ενδεχομένως, περίοδο, στα χρονικά της BP . Κατά τη διάρκεια της θητείας του καθοδήγησε την ανάκαμψή της μετά το ατύχημα στην πλωτή εξέδρα Deepwater Horizon , ανασυγκρότησε την BP , καθιστώντας την πιο ισχυρή και πιο ασφαλή και τη βοήθησε να επανακτήσει τη θέση της ως ένας από τους ηγέτες του ενεργειακού τομέα. Αυτή η εταιρεία, αν όχι ολόκληρο ο τομέας, του οφείλει ευγνωμοσύνη.»

Αναφερόμενος στο διορισμό του κ. Λούνι, ο Πρόεδρος της ΒΡ είπε: «Καθώς η εταιρεία διαγράφει την πορεία της εν μέσω της Ενεργειακής Μετάβασης, αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή. Ο Μπέρναρντ διαθέτει όλα τα προσόντα για να μας οδηγήσει στην εποχή του μετασχηματισμού. Έχει βαθιά εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και αναδείχτηκε μέσα από τα σπλάχνα της BP. Είναι ένας αυθεντικός, προοδευτικός ηγέτης, με πάθος για το σκοπό και τους ανθρώπους και μια ξεκάθαρη αίσθηση του τί πρέπει να κάνει η BP για να προοδεύσει εν μέσω της Ενεργειακής Μετάβασης.»

Από την πλευρά του, ο Μπο Ντάντλι δήλωσε: «Ήταν προνόμιο ζωής να υπηρετήσω αυτή την εταιρεία και να εργαστώ στον κλάδο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Έχω συνεργαστεί με τόσους πολλούς αφοσιωμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, τόσο εντός όσο και εκτός της BP και είμαι πολύ υπερήφανος για όλα τα πράγματα που έχουμε επιτύχει από κοινού για να παρέχουμε ενέργεια στον κόσμο, ενώ ο διάδοχός του, ανταπάντησε, λέγοντας πως ανυπομονεί να αξιοποιήσει την επιθυμία των ανθρώπων της ΒΡ να την κάνουν καλύτερη εταιρεία και να οικοδομήσει ακόμη ισχυρότερα θεμέλια, προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας για καθαρότερη και καλύτερη ενέργεια.

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron