Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Συμμετοχή του Προέδρου του ΙΕΝΕ στο Συνέδριο WindMission Greece 2019

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Αποδεχόμενο πρόσκληση των διοργανωτών το ΙΕΝΕ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του WINDMission Greece 2019, το οποίο διοργάνωσαν το Voice of Renewables και το Parity Platform, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του American College of Greece (Deree). Πιο συγκεκριμένα, το ΙΕΝΕ μέσω του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του, κ. Κωστή Σταμπολή, συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσιάζοντας «Τον Ρόλο του ΙΕΝΕ στην Ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα».

Ο κ. Σταμπολής στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ρόλο του ΙΕΝΕ στην προώθηση των ΑΠΕ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αιολική ενέργεια και στην σημαντική δραστηριότητα των εταίρων και των στελεχών του Ινστιτούτου στο σχεδιασμό έργων ΑΠΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήτο η συμμετοχή του ιδρυτικού εταίρου και επίτιμου Προέδρου του Ινστιτούτου, κ. Γιάννη Χατζηβασιλειάδη, στην σχεδίαση και κατασκευή του πρώτου Ελληνικού αιολικού πάρκου, αυτού της ΔΕΗ στην Κύθνο το 1982, και του φωτοβολταϊκού σταθμού που ακολούθησε το 1983. Ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ αναφέρθηκε επίσης στην συμμετοχή και άλλων ιδρυτικών εταίρων του ΙΕΝΕ όπως των κ.κ. Γεωργίου Συντζανάκη και Αλέκου Παπαδόπουλου, στη σχεδίαση και κατασκευή μεταγενέστερων αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών σταθμών σε Κρήτη, Άνδρο, Αντικύθηρα κλπ.

Ακόμα, ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ παρουσίασε συνολικά τις μελέτες και εκδηλώσεις του ΙΕΝΕ κατά την τελευταία 15ετία που είχαν ως θέμα τις ΑΠΕ και την Αιολική Ενέργεια. Μεταξύ άλλων ο κ. Σταμπολής δήλωσε ότι «δεν είναι υπερβολή να παρατηρήσουμε ότι η συμβολή του ΙΕΝΕ στην συστηματική προώθηση των ΑΠΕ σε επίπεδο πολιτικών και κοινωνικής αποδοχής είχε ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη διείσδυση τους στο ενεργειακό μίγμα της χώρας και υπήρξε από κάθε άποψη σημαντική δρώντας πολλές φορές ως καταλύτης».

 Στην συνέχεια, ο κ. Σταμπολής, παρουσίασε την περίπτωση του Καστελλόριζου αναφερόμενος στην πρόσφατα ολοκληρωθείσα μελέτη του ΙΕΝΕ «Η Ενεργειακή Αυτάρκεια του Καστελλόριζου». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν τα κριτήρια σχεδιασμού ενός νέου ενεργειακού συστήματος για τη νήσο, τα οποία διαμόρφωσαν ένα σενάριο βάσης για την εξέλιξη της ζήτησης και την κάλυψη έως και 93% των αναγκών ηλεκτρισμού της νήσου μέσω ενός συνδυασμού φωτοβολταϊκών και αιολικών μονάδων και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με συστήματα μπαταριών.

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron