Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ξεκίνησε ο 2ος Σεμιναριακός Κύκλος του ΙΕΝΕ για την «Λειτουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αγοράς ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, το ΙΕΝΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει για δεύτερη φορά μία σειρά μαθημάτων, αποσκοπώντας στην εκπαίδευση και ενημέρωση των στελεχών της ενεργειακής αγοράς. Τα μαθήματα, που εστιάζουν στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας οργανώνονται με την συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών ενεργειακών φορέων και ειδικών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας και επικεντρώνονται στην προσεχή έναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας (Ιούνιος 2020).

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στο υπό διαμόρφωση, νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ενέργειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη εν’ όψει της εφαρμογής του Target Model, των νέων κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της σταδιακής ενοποίησης των αγορών σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και του ανερχόμενου ρόλου των χρηματιστηρίων ενέργειας.

Στα σεμινάρια συμμετέχουν 28 στελέχη εταιρειών από όλον τον ενεργειακό χώρο, προερχόμενα από τις εταιρείες: ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Elpedison, Όμιλος Μυτιληναίος, ΕΛΙΝΟΙΛ, ΕΛΙΝ Verd, KG Law Firm, EMTECH, Regional Περιφερειακές Συμπράξεις ΑΕ, ΕΜΠ, EREN Ελλάς ΑΕ, Όμιλος ΟΤΕ. Ενώ στους εισηγητές του σεμιναρίου συγκαταλέγονται ορισμένα από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη του Ελληνικού ενεργειακού τομέα και εμπειρογνώμονες με βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, όπως οι κ.κ.: Βασίλης Ράλλης (Ανεξάρτητος Σύμβουλος), καθηγητής Παντελής Κάπρος (Ε3Μ Lab, ΕΜΠ), Μίλτος Ασλάνογλου (Ανεξάρτητος Σύμβουλος, τ. Αντιπρόεδρος ΡΑΕ), καθηγητής Παντελής Μπίσκας (ΑΠΘ), Γιάννης Καμπούρης (ΑΔΜΗΕ), Ηρακλής Σκοτεινός (ΑΔΜΗΕ) κ.α.

Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (17:00 – 20:00), στο  OTE Academy, Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι. Προβλέπονται οκτώ (8) συνολικά συναντήσεις διάρκειας τριών ωρών εκάστη, οι οποίες ξεκίνησαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν στις 4 Νοεμβρίου 2019.

 


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron